10 Question From Igs ;]

by - Tuesday, December 22, 2015

*nak sangat rumah macam ni*

Assalamualaikum dan salam sejahtera uolllssss

Buat apa korang petang - petang macam ni ? Anis rasa penat sangat petang ni , tambahan pulak tadi dah tertidur , rasa macam energy dah tinggal 10% tapi ku gagahkan jugak nak answer soalan ni :D sebab rasa terharu sangat ada orang ingat Anis dan tag diri ku ini TT.TT 

Sebelum tu , mintak maaf kalau answer Anis seems tak relevan or what sebab ni orang mamai tengah dok taip kat sini ni . 

10 Question from _numigx
1. Explain yourself in one word and why? 
2. Which do you prefer, English or Malay? 
3. What do you love to do in your free time? 
4. Do you like me? 
5. 7 Things you do before getting up from bed. 
6. 3 kinds of people you hate most. 
7. Do you like birthdays and why? 
8. How many people you do remember their birthdays? 
9. What kind of movie do you prefer and why? 
10. 10 band names you love most.

Jom mula jawab dari soalan yang pertama :D

 Extrovert . Sebab Anis tak boleh duduk diam - diam dan mulut ni suka betul pot pet pot pet dan bila dah bertermu dengan geng tu , emmmm tak tahu lah , rancak betul semuanya ^^ Anis tak pandai nak duduk diam , tak cakap ngan orang , mana boleh macam tu , nanti orang cakap kita kera sumbang , baru kau tau Jahhhh oiiii 

 I do like both and I can't choose between the two options given *pergghhh terus speaking omputih* sebab apa tak leh buat choices ? Sebab english is the second languange I've been using this while , dan memang kena mahirkan la jugak bahasa ni sebab nanti nak kerja overall dalam english , universiti nanti pun belajar course masing-masing dalam english jugak . But , as a Malay mana boleh tinggalkan bahasa Melayu sebab yang sekarang dok guna pun lintang-pukang , bila buat karangan hmm hancus la jugak sebab ayat tak gramatis dan tak ada perkataan yang terkini ala yang 'pada era globalisasi ini' , 'marcapada ini' . Hmm , korang dah pandai guna ka semua tu ? Anis tak pandai nak bergramatis ni dalam karangan huaaaa :(

 Waktu free time Anis suka termenung , tak tahu la tengah teropong masa depan ke , buat flashback ke apa . Ehh , termenung kejap aje , pastu Anis mula lah selongkar meja study , belek-belek semula majalah lama yang Anis beli , tambahan pulak majalah E-POP boleh la nak dikatakan banyak ada kat rumah . Bila dah mula bukak majalah tu , baru la nak perasan akan kewujudan artis - astis yang baru Anis kenal , rupa-rupanya sebelum ni baca , buat endah tak endah je 

 Ohh how can I hate you :O Nope I love you , I like you *woahhh buat confession kat sini pulak* Anis suka Igs dan Igs punya blog . Walaupun blog Igs memang all white , tapi nampak cute sebab icon - icon yang ada kat blog tu contohnya Igs punya top button bentuk awan bermisai tu , then entry Igs pun ada banyak icon yang comel wuhuuuu and Anis baru tersedar yang kita berdua sebaya ^^ Nice to know you , Igs :D

 Lepas bangun tidur , baca doa la dulu *tu pun bila teringat ja* , tengok jam pukul berapa , on kejap phone tengok battery lagi berapa percent , baca notification , bangun , ambil tuala , mandi dan seterusnya dan seterusnya dan seterusnya 

 Talam dua muka orang macam ni sepatutnya berterus terang kalau tak suka aku , cakap je la tak suka , aku boleh move on cari kawan yang lain , secondly , sembang hmm bukan main ye nak buat itu nak buat ini kalau jumpa someone dia meluat sangat , bila dah jumpa , laaa jah oi are what hang senyap ja jah ? Lastly , org ni paling nyampah , bila org tegur nak kawan la , mostly ni bila first time meet up , kau boleh jeling aku pulak ? apa mungkin aku hina sangat tak boleh nak berkawan ngn kau ! Ehh rugi kau tak kawan ngan aku , I'm full of humor hohoho *boleh la*

 Sometimes I do like birthdays , because on that time you can see you close friend behave totally 360 degree just to annoy you on your birthday but then it come out just like what they had planned . Thanks guys , korang selalu cam tu , paling annoying waktu tahun lepas 2014 , korang buat dunno je kat aku yeee 

 A lot and can't be counted sampai budak kelas sebelah pun ada ja yang aku hafal ada lagi junior , senior kat sekolah yang dah pindah pun aku ingat lagi :D
 Horror and comedy . Kalau tengok cerita seram je mulalah nak rasa pelik akan benda benda yang ada kat sekeliling plus terbayang bayang sesuatu yang tak patut dibayangkan , haha tapi best la cerita seram . And another one tadi , comedy :D Yang ini sudah semestinya menjadi pilihan , sebab Anis kan suka gelak banyak ngan kawan-kawan , paling tak dapat nak dilupakan waktu Anis keluar ngan kawan , berlima kitorang pergi tengok cerita Twenty yang ada Kim Woo Bin , Kang Ha Neul & Lee Jun Ho berlakon tu .. serius lawak tak terkira dan waktu tu ada lebih kurang 12 orang ja dalam panggung *well panggung tu kat shopping mall aje* bila sampai part yang lawak tu , rasanya suara kami yang berlima ni bukan main kuatnya hihi memang tak tahu malu betul haha rasa macam buat panggung macam abah yang punya je ~~~

 Day6 , CNBlue , Wonder Girls , FT Island , *paling legend* Westlife , yang lain ni tak tahu betul ke ngam dengan konsep band hahah peduli apa aku TT.TT , Bangtan yes of course on the list ^^ , 2PM , VIXX , Seventeen & Big Byung . Hahahahahaha all of them are Korean , except for that Westlife , it is not because I don't listen to their song , but they just can't be on my top list \O/


THE END . 

P/S : Dah tak larat nak tag untuk orang lain . Maaf ye kalian :)

You May Also Like

6 PEOPLE WITH HIGH ORDER THINKING SKILL

  1. Saya suka hafal birthday orang tp fail bab nak hafal no phone org.. #taktanyapun #sajanakbagitau

    ReplyDelete
    Replies
    1. no tepon skarang ni phone tolong hafalkan :D

      Delete
  2. amboiii band dia...banyaknya...^_^
    tetiba rasa diri ini kera sumbang...hu6..sebelum ni lupa sekejap istilah tu...

    ReplyDelete
  3. Hahahahahah best baca entry ni! Yeayyy kita sebaya! Pipi anis tembam tak? Sebab pipi org banyak ketawa ni tembam.. macam saya! Hahahahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan la ketembaman pipi tu :O

      Delete
  4. Bagusnya jenis ingat birthday. Saya nii memang susah nak ingat, kecuali yg family jer. :P

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .