OPI Tanya , Anis Jawab Lahhhh

by - Friday, December 18, 2015

 
*ahh muka orang tak puas hati ni *

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Ye korang , masih berjaga ke ? Awal lagi kan , baru dalam 10 lebih . Esok pulak Sabtu , semua orang cuti , tambahan yang tengah cuti sekolah , memang tiap - tiap hari cuti lah . Ehh cuti , cuti jugak , tapi keja sekolah kena jalan laaaa *kalau ada homework, selalunya skolah Anis mmg tak lepas drpd keja sekolah* yang mana tak de keja sekolah , tolonglah study buat masa depan yang cerah terang cemerlang gemilang terbilang berbilang ~~ 

Ok , jom Anis nak mula jawab soalan yang Anis dapat ni . Emm , sebelum tu mintak maaf banyak-banyak kali ni memang Anis akan cakap dengan bahasa rojak , ikutlah mesti akan bercampur bahasa ==' Bawah ni Anis akan pamerkan 10 soalan yang Opi bagi ;)

1. If you could go anywhere in the world with someone, where would it be and why?
2. 3 things that make you happy.
3. Maksud tersirat URL blogger anda.
4. Berikan satu nickname untuk Opi dan explain kenapa pilih nama tu.
5. Kalau diberi untuk menjadi Superhero, awak nak jadi siapa and why?
6. 3 things that annoy you easily.
7. Any phobia?
8. What your opinion on long distance relationship?
9. Something you talended it.
10. A scene in any disney movie you wish you could experience.

Jawapan saya ; 

1)  I wanna go to Korea , entah lah nak kenapa dalam banyak - banyak negara dan tempat dalam dunia ni Anis teringin sangat nak ke sana , sebab tempat kat sana memang cantik-cantik belaka . Ya semua ni ciptaan Allah ;) Anis nak ke sana kalau boleh dengan kawan-kawan rapat Anis sebab bila pergi bercuti dengan family dan kawan-kawan , amat berbeza lah dia punya havoc . Plus , boleh juga ambik gambar yang lebih menarik dan ala-ala hipster gitu woahhh *okay hanya mampu berangan je , duit takde nak pergi sana*  

2)  Meet my own parents on weekends since I'm staying in hostel for last 4 years , food , hangout and having some window shopping wif sister and friends.

3)  Langsung takda maksud tersirat di sebalik URL BLOG Anis , Anis pakai URL tu sejak hujung tahun 2013 , sebelum ni guna yang lain , sengaja tukar atas sebab-sebab tertentu .

4)  Simple girl :) Anis bagi nickname ni sebab Anis tengok blog sis Opi pun simple gila dan Anis suka ^^ dan sis Opi nampaknya ada gaya dia yang tersendiri dalam blog making and designing :) Hope sis Opi success selalu :*

5)  Wonder Woman </////> Anis pilih wonder woman sebab Anis tengok Sohee Wonder Girls tu comel aje jadi superhero , in addition, dalam music video tu Sohee tu budak sekolah ja kan ? emm series jawapan ni merapu =='


6)  Slow internet connection , budak-budak nakal tak reti duduk diam plus suka lari-lari time orang tengah buat kerja , boys dalam kelas suka gelak kuat gila tanpa ada reason yang munasabah ye la time tu semua orang senyap tiba - tiba macam ada monster dalam gua gelak , bergema gitu

7)  Agak-agak takutkan ular boleh dikatakan fobia jugak ke ? Rasanya Anis memang tak pernah ada sebarang kisah pun dengan ular ni, tapi memang tak boleh la walaupun nampak gambar ular je , rasa geli , pastu takut , dan tiba-tiba macam ada bayangan yang ular tu ada dekat kaki . Erhhh paling tak suka imaginasi tu ==' Paling terok waktu Anis darjah enam , masa tu sapa ntah yang jahat sangat , dah tahu Anis memang tak suka ular , tapi diorang baling dan ular plastik selamat landing atas riba . Apa lagi , menjerit kuat gile la lepas tu , walaupun tahu ada cikgu kat depan . Nasib baik dia yang kena marah sebab perbuatan nakal dia , bukan Anis .

8)  My opinion ? Ntah lah Anis paling tak tahu hal ini semua . Long distance relationship , kalau relationship dengan family tu bila korang berjauhan dengan diorang kedengaran okay jugak sebab kita jauh daripada family dan kita cuba untuk jadi lebih berdikari , mungkin bila berjauhan , mulalah si anak akan mula rindu saat-saat dia di rumah ;) tak gitu ? Kalau long relationship between different gender yang masih tak da hubungan 'kahwin' tu I got no komen . Masing - masing dah besar dan tahu apa akibatnya .

9)  I'm talented maybe ? I guess sis Opi tertypo tu . Anis pun tak tahu Anis ada bakat apa ? Melukis mungkin ? Boleh la jugak nak lukis , hari tu pernah try lukis muka Kim Soo Hyun dalam dram 'My Love From The Star' , lukisan tu Anis buat waktu cuti sekolah hujung tahun lepas , tapi sampai hari ni masih belum siap bahagian mata dan mulut dia , sebab 2 bahagian tu Anis paling tak pandai nak lukis . Sapa nak tolong ?

10)  Tak da langsung scene . Sebab Disney cuba masukkan elemen-elemen yang tak munasabah dalam hidup kita , dia buat 'sweet' scene macam Snow White kiss dengan tut lepas bangun :O nampak tak permainan diorang nak cuba kotorkan otak kita yang suka benda-benda macam tu , sejak kita kecik pulak tu dia cuba tanamkan angan-angan dalam diri kita nak sweet cam tu jugak .

*nah makan sikit , mesti penat baca Anis punya jawapan yang buatkan korang dah bercampur baur sekarang ni, kan?*

Baik , sekarang ni masanya untuk Anis bagi 10 soalan yang baru kepada orang - orang yang bertuah selepas ini . Lepas orang bertuah tu dah jawap , dia pulak kena sediakan 10 soalan yang baru , dan tag kan 10 oran lain untuk jawab soalan tu ;) 

1. Nama penuh anda ? 
2. Sebab apa mula berblogging ?
3. Macam mana boleh terlintas nak choose theme untuk blog yang sekarang ni ?
4. Berapa lama dah follow blog Anis ? Ke tak follow lagi?
5. Pendapat korang tentang blog Anis ? 
6. Best book ever yang korang pernah baca dan nyatakan sikit jalan cerita buku tu . 
7. Kalau lah ada syarikat penerbangan nak taja percutian anda, anda akan memilih untuk pergi ke ? Sebab apa pilih situ ?
8. Any best drama you want to suggest ?
9. Apa azam tahun depan ? 
10 . Ucapan terakhir untuk Anis :) 


 Dan blogger(s) yang bertuah sangat adalah seperti berikut ;


 P/S : selamat menjawab korang semua ^^



You May Also Like

9 PEOPLE WITH HIGH ORDER THINKING SKILL

  1. wahh, first time ni kena tag. Terharunye~ Baru tahu ade game camni ye. Okay BraderKecikk cuba jawab k. Ahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah terima kasih sbb sudi jwab soalan2 tu , mmg game macam ni dah lama dah wujud kat blog ni :D

      Delete
  2. Kita dah jawab semua soalan awak :D Terima kasih tag.

    http://muffincokelatcinta.blogspot.my/2015/12/di-tag-untuk-jawab-10-soalan-dari-miss.html

    ReplyDelete
  3. http://atelophobia-me.blogspot.my/2015/12/tag-lejh.html

    nah nis,aku jawab..jgn lupa janji kita,hang nak bagi tiket kat aku p korea kann?? jgn buat2 lupa ek

    ReplyDelete
  4. http://kimchaa.blogspot.my/2015/12/awak-tanya-saya-jawab.html

    Dah jawab :D makaseh tag ^^

    ReplyDelete
  5. Terima kasih Anissss sbb sudi jawab soalan2 opi yg merepek meraban tu :D

    1. wahh , opi nak ikut g Korea. opi pun nak p Korea gakk, tgh kumpul duit, *konon, tak lama pon kumpul duit, lepas tu habis beli makanan* haha

    2. Happy familyy ^___^

    3.Okey okey , takpe takpe . faham :)

    4.Wow, simple girl. Betul tuu , kat uitm pun kawan opi panggil opi simple girl sbb mmg selamba je pakai apa yg ada, sarung sana sarung sini. mmg suka pakai baju plain , corak kadang2 je ikut mood :D thanks Anis, Opi really appreciate it . Muah ciked :*

    5.Wahhh , comel nyaaa . Anis WonderWoman 0^0

    6. betull, sama la kita. tak suka low internet connection.

    7. Omak ai , klu opi pun menjerit kuat T__T Opi tak suka lipas, jap tak habis taip , LIPAS TERBANG. eeeeee, tak suka :(

    8. Betui... Bagi opi long distance ni perlukan kepercayaan dan keredhaan drpd Allah supaya jodoh berpanjangan :D heeehee

    9. Typo kott, tak dan nak betuikan. hahaha. Wahhh , Opi suka gila Kim Soo Hyun T_______T

    10. Betui jugak kann, diaorg nak jatuh kan umat islam :( tapi kalau dah ada ikatan yg sah dengan suami boleh nak cium tup tup bgn :D hahaahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih jugak sis opi tagkan anis ;) appreciate that :D

      Delete
  6. Anis, ni akak dah jawab soalan Anis. Sorrylah kalau jawapan tu macam merapu-rapu sikit. Hehe. Peace http://thezszailaaa.blogspot.my/2015/12/special-slot-anti-tanya-ana-jawab.html

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .