K-POP

Lost Stars

Monday, November 30, 2015


Assalamualaikum and salam sejahtera

Dah berapa ni post untuk pagi ni sahaja . Maaf . Ni semua gara gara tak boleh ada kat rumah buat 2 hari seterusnya :( Jadi , nak post la sepuas - puasnya ^^ Ok , nak tanya ada sesiapa pernah dengar tak lagu ' Lost Stars ' by Adam Levine ? Lagu ni keluar lebih kurang bulan Februari lepas , then , dia ada search for someone yang buat cover lagu tu , kan ? So JUNGKOOK BTS ada buatkan satu cover , mungkin bermotifkan nak menang la kot ?? Hahaha ^^ mungkin , tapi who knows memang sedap gila lagu cover dia ^^ Kalau nak dikatakan , rasanya Anis dengar macam Jungkook's version lebih sedap and sweet voice dia berbanding dengan Adam's . Tapi macam tak baik ja memburukkan official singer lagu tu . Tapi , I'm only state about that here , so tak jadi masalah besar la ... berbanding dengan ada beberapa ARMY yang macam mengutuk Adam dekat official Youtube tu , tak baik guys buat cam tu ! Jangan buat lagi nahh :) 

*korang kena try play this song memang best la tak caya sudah*

THE LYRIC : 

Please don't see just a boy caught up in dreams and fantasies
Please see me reaching out for someone I can't see
Take my hand let's see where we wake up tomorrow
Best laid plans sometimes are just a one night stand
I'd be damned Cupid's demanding back his arrow
So let's get drunk on our tears and
God, tell us the reason youth is wasted on the young
It's hunting season and the lambs are on the run
Searching for meaning
But are we all lost stars, trying to light up the dark?
Who are we? Just a speck of dust within the galaxy?
Woe is me, if we're not careful turns into reality
Don't you dare let our best memories bring you sorrow
Yesterday I saw a lion kiss a deer
Turn the page maybe we'll find a brand new ending
Where we're dancing in our tears and
God, tell us the reason youth is wasted on the young
It's hunting season and the lambs are on the run
Searching for meaning
But are we all lost stars, trying to light up the dark?
I thought I saw you out there crying
I thought I heard you call my name
I thought I heard you out there crying
Just the same
God, give us the reason youth is wasted on the young
It's hunting season and this lamb is on the run
Searching for meaning
But are we all lost stars, trying to light up the dark?
I thought I saw you out there crying
I thought I heard you call my name
I thought I heard you out there crying
But are we all lost stars, trying to light up the dark?
But are we all lost stars, trying to light up the dark?


K-POP

Chained Up by VIXX

Monday, November 30, 2015

  
Assalamualaikum dan salam sejahtera ^^
Just nak share lagi satu my favourite song for now ; - VIXX ' Chained UP ' Watch MV HERE .

Romanization : 
Jantteuk ginjanghan chae eokkaereul gullyeo
Nan ne juwil eoseulleonggeoryeo uh
Nareul gulboksikin chaejjik neomeoro
Neon nal eungsihae tdulheojige
(olhji chakhaji)
Geochin nae sumgyeol dagawa eorumanjil ttae
Naneun ireohge apeunde (neom apeunde)
Doraseoji moshae
Eenie meenie minie moe
Juinija meogisgam (yeah-yeah)
Eenie meenie minie moe
Sarangija dokjaeja
Neon naui sarangija dokjaeja
Soneul deureo nan freeze! Armor down!
Nananana nanana nanana
Nal chagapge naechyeodo gwaenchanha
Tteonal su eopseo chained up chained up
Mureup kkulheo nan freeze! Armor down!
Nananana nanana nanana
Tto ireoda dachyeodo gwaenchanha
Nan kkomjjakeopsi chained up chained up
Cheolkeong cheolkeong soesaseuri geollin
Imi na taeeona cheoeum neol bwabeorin
Jimseungcheoreom mujogeon nege gildeuryeojin
Jeoldae neoreul tteonal su eopseo
(think about it)
Garyeoun sangcheo neoneun ttak geogil geulkeojwo
Sesang neomani aneunde (nal aneunde)
Doraol su bakke
Eenie meenie minie moe
Apeumija chiryoyak
(yeah-yeah)
Eenie meenie minie moe
Gamogija paradise
Neon nae gamogija paradise
Soneul deureo nan freeze! Armor down!
Nananana nanana nanana
Nal chagapge naechyeodo gwaenchanha
Tteonal su eopseo chained up chained up
Mureup kkulheo nan freeze! Armor down!
Nananana nanana nanana
Tto ireoda dachyeodo gwaenchanha
Nan kkomjjakeopsi chained up chained up
Songireul doesaegyeo saegyeo saegyeo
Cuz i’m not ready to go,
No i’m not ready to go
Neol hyungteocheoreom saegyeo saegyeo saegyeo
Cuz i’m not ready to go
Ama yeongwonhi geureohgessji
I love her maeil neoui meori mate
Jami deureo nan
I want her geobuhal su eopseo
Geobuhal su eopseo
Tto lock lock lock
Nae simjange jureul dara mot bakgo
Bang pow pow
Jeoldaero neoreul beoseonal su eopsneun na
Sarangeneun nopnajiga eopsneun jul aldeon nan
Yeongwonhi gathyeo sara
Babocheoreom nan freeze! Armor down!
Nananana nanana nanana
Myeot beonigo gakkai dagaga
Du bari mukkyeo chained up chained up
Eoreobeoryeo nan freeze! Armor down!
Nananana nanana nanana
Nae juineun neoran geol jal ara
Yeongwonhi nege chained up chained up
Babocheoreom nan freeze! I’m a slave!
Nananana nanana nanana
Nan sanaun nunbicceul naeryeonwa
Du bari mukkyeo chained up chained up
Eoreobeoryeo nan freeze! Armor down!
Nananana nanana nanana
Nalkaroun baltobeul mudeonwa
Yeongwonhi nege chained up chained up

In English version ;

Completely tensed up, I roll my shoulders.
I simply wander around you, uh.
You gaze straight through me
over the whip that made me submit.
(That’s right, good boy.)
My breathing is rough, and when you approach and soothe me
it hurts me so much (hurts so much), but I can’t turn away.
Eenie meenie minie moe, my owner and my prey. (Yeah-yeah.)
Eenie meenie minie moe, my love and my controller.
You’re my love and my controller.
I put my hands up, freeze. Armor down.
Nananana nanana nanana.
It’s fine even if you coldly cast me away.
I can’t leave you, I’m chained up, chained up.
I’m on my knees, freeze. Armor down.
Nananana nanana nanana.
It’s fine even if I’m hurt like this.
Without moving a muscle, I’m chained up, chained up.
Rattle, rattle, already in chains,
as if I’ve seen you for the first time,
like a beast completely trained by you,
no matter what I do I won’t be able to leave you.
(Think about it.)
You scratch all my itching wounds for me.
The only one in this world who knows (knows me), I can’t help but come back.
Eenie meenie minie moe, my pain and my cure. (Yeah-yeah).
Eenie meenie minie moe, my prison and my paradise.
You’re my prison and my paradise.
I put my hands up, freeze. Armor down.
Nananana nanana nanana.
It’s fine even if you coldly cast me away.
I can’t leave you, I’m chained up, chained up.
I’m on my knees, freeze. Armor down.
Nananana nanana nanana.
It’s fine even if I’m hurt like this.
Without moving a muscle, I’m chained up, chained up.
I relive, relive, relive your touch,
‘cause I’m not ready to go, no, I’m not ready to go.
I carve you, carve you, carve you into me like a scar,
‘cause I’m not ready to go, probably won’t ever be.
I love her, every night I fall asleep by her head.
I want her, I can’t refuse her, can’t refuse her.
Again, lock lock lock.
You put a leash on my heart, nail it in place, bang pow pow.
No matter what I do I won’t be able to escape you.
In the past I thought there was no power relation in love,
but now I am trapped for life.
Like an idiot, I freeze. Armor down.
Nananana nanana nanana.
I approach you countless times,
my legs are tied, I’m chained up, chained up.
I turn to ice, I freeze. Armor down.
Nananana nanana nanana.
You know you completely own me.
To you I’m forever chained up, chained up.
Like an idiot, I freeze. I’m a slave.
Nananana nanana nanana.
I let my sharp gaze fall.
my legs are tied, I’m chained up, chained up.
I turn to ice, I freeze. Armor down.
Nananana nanana nanana.
You dig in your sharp claws.
To you I’m forever chained up, chained up.

*if you are a  STARLIGHT  , which means a fan of VIXX , you'll see the best choreography shown by VIXX*

K-POP

Baru lima minit tu tau dak

Monday, November 30, 2015


Assalamualaikum and salam sejahtera

Selamat pagi korang ;) Almost 8 a.m now ^^ Gembiranya pagi ni , kejap lagi nak pergi asrama and stay sana about two nights and ambil exam on Wednesday . Wish me good luck . 

Can you read the entry for the second time ? Yes , 64XXX tu sebenarnya nak gitau yang semalam I'm the 64XXXth viewers akan MV BTS's RUN yang release semalam walhal waktu tu baru LIMA MINIT keluar . Wahh , BTS memang dah banyak peminat sekarang ^^ Lepas done watching full video , try la refresh , dah 100 000 view ! Well, Bangtans you're working so hard to make ARMY proud of you . Selain daripada lagu RUN , try la dengar lagu lain sama :)

 
*ni la senarai lagu dalam album kali ini*


Romanization of BTS's RUN 

neon nae hanappunin taeyang sesange ttak hana
neol hyanghae pieossjiman nan jakku mokmalla
neomu neujeosseo neujeosseo
neo eopsi sal sun eopseo
gajiga mallado deo himkkeot soneul ppeodeo
son ppeodeobwassja geumse kkaebeoril kkum kkum kkum
michil deut dallyeodo tto jejariil ppun ppun ppun
geunyang nal taewojwo geurae deo milchyeonaejwo
igeon sarange michin meongcheongiui ttwimbakjil
deo ttwige haejwo
nareul deo ttwige haejwo
du bare sangcheoman gadeukhaedo
ni eolgulman bomyeon usneun nanikka
dasi Run Run Run nan meomchul suga eopseo
tto Run Run Run nan eojjeol suga eopseo
eochapi igeosbakke nan moshae
neoreul saranghaneun geot bakken moshae
dasi Run Run Run neomeojyeodo gwaenchanha
tto Run Run Run jom dachyeodo gwaenchanha
gajil su eopsda haedo nan jokhae
babo gateun unmyeonga nareul yokhae
Run
Don’t tell me bye bye
Run
You make me cry cry
Run
Love is a lie lie
Don’t tell me don’t tell me
Don’t tell me bye bye
da kkeutnan georaneunde nan meomchul suga eopsne
ttaminji nunmurinji na deoneun bungan moshae oh
nae balgabeoseun sarangdo geochin taepung baramdo
nareul deo ttwigeman hae nae simjanggwa hamkke
deo ttwige haejwo
nareul deo ttwige haejwo
du bare sangcheoman gadeukhaedo
ni eolgulman bomyeon usneun nanikka
dasi Run Run Run nan meomchul suga eopseo
tto Run Run Run nan eojjeol suga eopseo
eochapi igeosbakke nan moshae
neoreul saranghaneun geot bakken moshae
dasi Run Run Run neomeojyeodo gwaenchanha
tto Run Run Run jom dachyeodo gwaenchanha
gajil su eopsda haedo nan jokhae
babo gateun unmyeonga nareul yokhae
chueokdeuri mareun kkoccipcheoreom
sansani buseojyeo ga
nae son kkeuteseo nae bal miteseo
dallyeoganeun ne deung dwiro
machi nabireul jjoccdeut kkum sogeul hemaedeus
neoui heunjeogeul ttaraga
gireul allyeojwo nal jom meomchwojwo
nal sumswige haejwo
dasi Run Run Run nan meomchul suga eopseo
tto Run Run Run nan eojjeol suga eopseo
eochapi igeosbakke nan moshae
neoreul saranghaneun geot bakken moshae
dasi Run Run Run neomeojyeodo gwaenchanha
tto Run Run Run jom dachyeodo gwaenchanha
gajil su eopsda haedo nan jokhae
babo gateun unmyeonga nareul yokhae
Run
Don’t tell me bye bye
Run
You make me cry cry
Run
Love is a lie lie
Don’t tell me don’t tell me
Don’t tell me bye bye


 *this is JIMIN*

Wanna sing in English ? 

You’re my one and only sun, only one in the world
I follow you but I just end up thirsty
It’s too late too late, I can’t live without you
Even though the branch is dry, it stretches out with all it’s might
Even if I reach out, my dream shatters
Even if I run crazily, I don’t get anywhere
Please just let me be yeah please let me be
This stupid idiot in love is struggling
Let me run
Let me run for you
Even if there are scars on my feet
I smile even when I look at your face
Once again Run Run Run I can’t stop
Again Run Run Run I can’t do anything
I can’t do anything but run
I can’t do anything but love you
Once again Run Run Run it’s ok if I fall
Once again Run Run Run it’s ok if I’m hurt
Even if I can’t have it I try
My stupid fate laughs at me
(Run)
Don’t tell me bye bye
(Run)
You make me cry cry
(Run)
Love is a lie lie
Don’t tell me, don’t tell me
Don’t tell me bye bye
It’s over but I can’t stop
I don’t know if this is sweat or my tears oh
My bare heart is hit by harsh wind
But it only makes me run harder
Let me run
Let me run for you
Even if there are scars on my feet
I smile even when I look at your face
Once again Run Run Run I can’t stop
Again Run Run Run I can’t do anything
I can’t do anything but run
I can’t do anything but love you
Once again Run Run Run it’s ok if I fall
Once again Run Run Run it’s ok if I’m hurt
Even if I can’t have it I try
My stupid fate laughs at me
Memories become dry petals
It’s getting crushed
In my palms and by my feet
Behind my escaping back
Like a butterfly, it’s confused
I follow after your steps
Show me the path, please stop me
Please let me breathe
Once again Run Run Run I can’t stop
Again Run Run Run I can’t do anything
I can’t do anything but run
I can’t do anything but love you
Once again Run Run Run it’s ok if I fall
Once again Run Run Run it’s ok if I’m hurt
Even if I can’t have it I try
My stupid fate laughs at me
(Run)
Don’t tell me bye bye
(Run)
You make me cry cry
(Run)
Love is a lie lie
Don’t tell me, don’t tell me
Don’t tell me bye bye

Alright , kalau nak tonton music video boleh klik SINI ;) Have fun listening to them !! Kalau nak komen something kat entry ni , klik pulak 0 HIGH ORDER THINKING SKILL tu yaaaa >.<

K-POP

Huh Who Are You Dear ?

Sunday, November 29, 2015


 

Assalamualaikum and salam sejahtera ;)


EHHH ! Sapa mamat handsome yang sedang perhatikan aku ni ? Tak pernah tengok sebelum ni ? Ha , mai sini nak bagitau , dia ni sebenarnya *bisik bisik ke telinga* dia ni dah lama dah curi perhatian aku

  

A bit biography about him ; 

Name : LEE JUN HO 
Birthday : 25th of January 1990
Birth place : Ilsan , Goyang , South Korea
Education : Howon University
Now : One of 2PM's members 

Lepas post sikit ja biodata dah tak tahu nak cakap apa ni . Ok , first time boleh kenal Junho ni sebabnya dulu Junho ada buat collaboration dengan Vanness Wu untuk sebuah lagu OST film something like that la , not so sure . Tapi time tu tengok Vanness Wu je la sebab memang unfamiliar lagi dengan muka si Junho ni . Tak lama lepas tu kan 2PM famous dengan single diorang 'Hands Up' , ada la jugak tengok tengok diorang punya MV , then rasa tertarik nak tahu siapa la yang berambut merah tu *dalam MV ja kaler merah rambut tu , well dye kan* 


Mulalah daripada music video tu kemudian myself tengok diorang punya variety show , serious lawak la diorang berenam ni , start dari tokwan leader , si Minjun atau dikenali sebagai Jun.K , jangan main main sekarang atok ni dah jadi seorang composer + pencipta lirik terbaik dari JYP Enterainment kot ,JYP bangga dengannya ^^ . Jun K ni dikategorikan dalam ' OLD BOYS  ' , sekali dengan 2 orang lagi anggota awet muda tua yang lain , iaitu Taecyeon si Badang @ OkCat , tak lupa our Thai Prince , Nichkhun yang sweet and gentle manner nya .While yang ' YOUNG BOYS ' ok . young sangat la tu . Starting from our Wooyoung yang suka sangat binatang apa ntah , ayam ? ntah la abang oi , then Junho himself , lastly giant maknae Chansung ssi hmmm become giant sebab suka sangat makan pisang maybe ? ㅋㅋㅋㅋ

Tapi , kesian jugak akan group sebab junior diorang Got7 , lebih dikenali dalam industri muzik sana , dan kesemua member of Got7 ada special talent masing masing dan diorang telah dilatih untuk mempunyai speacility tersendiri , well , pada masa 2PM and 2AM mula mula debuted dulu mungkin JYP tak ada perancangan yang cukup bagus dan sekarang ni member 2PM kurang la dijemput untuk mana mana variety show , nasib baik ada slot ' REAL 2PM ' conducted by their own member , and video tu akan release di akaun Youtube JYP Entertainment :) Walaupun member 2PM tak pandai sangat dengan gag or else , diorang punya friendly and relationship beyond members akan menampakkan telatah diorang sometimes lawak plus plus time diorang usik leader Jun.K ㅅ.ㅅ For your information , Junho dan Wooyoun pun pandai dalam acrobatic ni , cuma Junho dah tak boleh teruskan lagi dengan acrobatic sebab pernah accident teruk melibatkan bahu, jadi JYP pun takkan la nak ambil risiko bahayakan anak buahnya, kan ? 

Still proud of Junho because he managed to debut as a solo singer in Japan and latest on last September , he just debuted as a solo singer in Korea with a single entitled , ' FIRE ' . You should try and listen to that song , very catchy tune :) More than that , Junho pun sekarang ni dah bergelar seorang pelakon , bermula dengan sebuah filem ' COLD EYES ' tahun 2013 . Kurang suka menonton cerita tu disebabkan Junho dibunuh dengan kejam oleh seorang penjahat yang dah lama dicari oleh pihak polis . Ya , Junho pegang watak seorang polis dalam movie tu . Then , second movie ' TWENTY ' on this year . Fuhhh , dinasihatkan bagi sesiapa yang berpenyakit teruk dilarang sama sekali untuk menonton , nanti korang sesak nafas sebab gelak banyak sangat , sebab too much humor weyyyyhhh . Paling latest , ' MEMORY OF SWORDS ' . No comment for this movie , sebab tak berpeluang nak tengok lagi , movie baru release di pawagam Korea last August , jadi sudah semestinya agak susah nak cari orang untuk subkan ;(



 *gaya make up macam Edward Cullen la*

Anything more about Junho ? Korang Google kan saja kalau nak tahu dengan lebih banyak tentang Junho ni . Kalau ada something nak tanya Anis , click kan perkataan di bawah entry ni ' 0 HIGH ORDER THINKING SKILL ' .  Ada faham ? Ok . Boleh tutup mata dan tidur lah kalau macam tu ^^ Selamat malam pagi 




K-POP

Di Lewat Malam Aku Berceloteh

Thursday, November 26, 2015



* Masih tak mampu lelapkan mata ni , adehh 

Assalamualaikum and salam sejahtera .

Ehh jap tengok jap . Alamak !! 1:50 pagi dah ni . Ntah la nak ni semua sebab dah tertidur waktu petang tadi di asrama . Haaaa hari ni hari last kat asrama dan Anis dah selamat sampai rumah dan sebenarnya sekarang ni SPM masih berbaki satu kertas lagi yang belum diambil , iaitu EKONOMI ASAS . Exam tu on Rabu 2 Dis depan . Almost a week la cuti . By the way , dah alang alang tak mampu nak tidor ni , bosan jugak kalau tak buat apa . So, baik share something walaupun tak da faedah sangat nya pun . Saja nak share akan satu boy band yang diminati almost 3 years .

Mula - mula , waktu Form3 dulu , selalu jugak luangkan masa dengan kengkawan tengok tv waktu hujung minggu di asrama bersama - sama :) Takkan lupa masa tu , seronok nya tak sama seperti menonton tv di rumah sengsorang . Dan seperti biasa la , hari Ahad 10.30 pagi sampai 12.00 tengah hari kami mesti serbu bilik tv untuk tengok MCountdown , walaupun tahu tu episod ulangan . Well, most of us tak da astro pun nak tengok channel tu kat rumah :(

Satu hari , ada satu group style la jugak dance dia , but kitorang hanya tahu namanya saja , VIXX , ada comeback dengan lagu HYDE .


Hah , konsep lagu tu lebih kurang macam seseorang yang ada dua identiti dalam diri dia , sama ada baik ataupun jahat , dan orang tu pun macam susah nak kekalkan personaliti yang mana satu . Sekejap baik sekejap jahat , ish ish ish .... tapi waktu tu serius suka gila tengok salah sorang member dia , leader group VIXX , nampak sangat berkarisma walaupun dia a bit tan compared dengan the other .

 *ni la N , leader of VIXX

But now , lepas dah kenal lama dengan group VIXX barulah tahu perangai diorang ni macam mana , selalu suka kacau , ejek N sebab N hitam . Dalam group ni ada 6 member actually , start with leader iaitu N , dan ahli - ahli yang lain , main vocal Leo & Ken . Kemudian , vocal line , Hyuk (juga yg bongsu dlm group ni) dan tak lupa Hongbin yang putih melepak + handsome sangat tu , dan lastly Ravi yang berjawatan rapper dan dia jugak lah yang selalu hasilkan lagu - lagu yang best sangat untuk VIXX . 

Baru - baru ni VIXX ada comeback lagi , dan seperti konsep yang dibawakan akan menarik perhatian semua yang bergelar STARLIGHT *nama peminat VIXX* mahupun tidak . Kreatif sangat koreografer daripada syarikat Jellyfish Entertainment ni . hohoho . Lagu VIXX yang baru bertajuk Chained Up . Tak mampu nak mengulas apa - apa tentang lagu ni sebab baru nak pi tengok walaupun music video dah released maybe 3 minggu lepas kot ? Tapi diorang dah win 3 / 4 kali dah untuk lagu Chained Up ni . Wahhh tahniah VIXX !! Nah tengoklah gambar - gambar diorang ni , tak mampu nak tempah diorang nak tunjuk korang semua . 

LEO 

N 

KEN 

RAVI 

HYUK

HONGBIN

*Sorry la rambut diorang memang poyo kesemuanya , nak tengok diaorang smart , kena la tengok live*
*Yg image awal entry sebenarnya gambar HYUK THE MAKNAE*




Let's sleep ~

Freebies

Hi long time no see

Friday, November 20, 2015

 

Assalamualaikum

Good evening . Mehh , lamanya tak update something on this blog , pejam celik pejam celik dah dua tahun . Masih ada ka yang still follow ni ? Macam no one ja . Walau apa pun , nah nak kasi freebies background lagi ni :)


 
http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/465/465753.png

  
 http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/745/745897.png

 
http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/749/749081.png

 
 http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/406/406091.png

 
 http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/888/888633.png

 
http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/4308/4308848.png

 
 http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/1740/1740631.png


 

http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/505/505077.png

 
http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/738/738349.png

 
http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/564/564918.png



 
http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/420/420646.png


 
 http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/680/680848.png

 

http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/740/740412.png

 
 http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/723/723137.png

 
 http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/219/219382.png


Fuhhhhh , banyak kan pilihan colour ? Pilih ja mana yang berkenan and tell me kalau nak guna tak perlu credit pun . Mesti bagitau dulu ye aipp aippp
Credit : ColoLovers*SPM got 3 papers more to go. Pray for me >.<