K-Drama | Oh My Venus

by - Saturday, January 16, 2016


 

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Selamat malam guys ,malam ni Anis nak crita sikit pasal dram Korea yang Anis tengok baru-baru ni , actually drama ni sudah pun tamat pada minggu lepas , waktu official drama ni bersiaran , Isnin & Selasa jam 10 *mengikut waktu Korea yg awal sejam dari Malaysia* di channel KBS2 . Yahhh , orang ada Astro boleh lah tengok ikut waktu tontonan Malaysia , tapi Anis tengok online kat MYASIANTV . Terima kasih sebab sudi sub kan semua drama-drama yang terkini , jadi Anis tak susah lah nak cari laman web lain hahaha :D

Mula rasa berminat nak tengok cerita sebab Anis ternampak preview drama ni dekat Youtube , that time drama ni dah bersiaran sampai episod 4 / 5 dah kalau tak silap , ye lahhh SPM habis 2 Disember for paper last , drama ni start on air 16 November , so memang dah banyak episod laaa termiss . Emm , disebabkan memang tak buat apa kat rumah , asyik layan movie ja sebab tu la sempat catch up drama ni *ish ish ish apa nak jadi ngn anak perempuan sorng ni*

Okay , antara tarikan yang buat Anis nak tengok sangat drama ni ialah ;

  • Shin Min Ah as heroin *mula suka start dia berlakon My Girlfriend Is A Gumiho*
  • So Ji Sub as the hero *terpengaruh dengan drama dia sebelum ni The Master's Sun*
  • Barisan pelakon lain , macam Sunghoon *yg pegang watak Korean Snake* dan tak lupa jugak penyanyi serta pelakon berbakat ni , Henry of Super Junior , dia memang cute sangat dalam drama ni , dan watak yang dia pegang memang tak lari dengan sikap dia yang sebenar , periang , friendly , lawak
  • Selain daripada barisan pelakon , drama ni banyak ajar cara nak berdiet dengan betul ! Haaa bukan dengan makan pil ye , tapi kita kena jaga pemakanan dan make sure do exercise to maintain your weight :)
  • Bermula dengan tanda tanya macam mna Shin Min Ah boleh gemuk lepas habis belajar , waktu dah mula bekerja 
  • Korean Snake tu segak sangat ^^ 
Dari kiri : Kang Joo Eun [ Shin Min Ah ] & Kim Young Ho / John Kim [ So Ji Sub ]

Jang Joon Sung / Korean Snake [ Sung Hoon ]

Kim Ji Woong [ Henry Super Junior ]

Actually , ada lagi watak-watak lain dalam cerita ni , tapi Anis tak berkenan sangat dengan mereka ini . Tapi tak da depa ni , jalan cerita memang tak menarik lah jawabnya ... Sapa dia ? 

 

Yang gegirl tu sebenarnya dia kawan Kang Joo Eun waktu sekolah dulu , dan lelaki tu pulak boyfriend Kang Joo Eun selama 15 tahun , diorang putus lepas tu sebab laki ni dah sukakan kawan Kang Joo Eun ni , but that time la Young Ho muncul dalam hidup Joo Eun dan lepas pertama kali berjumpa , ada ja pertemuan yang seterusnya secara tak sengaja :0

*The first time both of them meet*

 
 *Nak gunakan alasan nak report John Kim kpd pihak media kononnya*

*First time jumpa kawan lama yg saiz badan terbalik dgn Joo Eun*

*Sama la kita , Kang Joo Eun*

*Trying to save a model yg dah lma tergila-gila kan dia , lupa nak introduce kan dia , Yang Yi Jin* 

*pakai segak-segak nk pegi restoran makanan segera ==' *

*Inilah Jang Yi Jin , segak kan ? Dlm drama ni , dialah CF Queen in Korea*

*Kang Joo Eun ajar cara nak luang masa hujung minggu*

*Kang Joo Eun dah kurus*

*Sarapan yang berkhasiat*

Orite , dah tak larat nak insert gambar banyak-banyak , actually ada banyak yg show gila sweet romantik diorang , but saja tak nak tunjuk kat sini hohohoho , korang nak tengok ? Jom tonton drama tu ~~ Selamat malam guys , jangan bawak Sunghoon kite masuk mimpi ye . Takmau takmau

You May Also Like

9 PEOPLE WITH HIGH ORDER THINKING SKILL

  1. hahaha best kan? Btw try tengok noble my love lakonan korean snake tu.. pun thumbs up sikit. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu dah khatam tengok ; mmg best la ^^ both thumbs up ~

      Delete
  2. annyeong...waaa gandingan pelakon mantap n kena tengok n....thanks.

    ReplyDelete
  3. i suka this oneee tooooooooooo hehe my last kdrama!

    ReplyDelete
  4. ohmygaddd i watch this drama too (my last KDrama in sha Allah hehe) and it was super duper coolllll drama i've ever watched!!! Shin Min Ah, so pwettyyyy boleh takkk :)

    ReplyDelete
  5. Best ya citer ni? Baru nak tengok kat 8tv

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .