Maybelline Baby Lips Love Color Brights Collection

by - Saturday, January 23, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera , 

*craving for ice cream pagi-pagi macam ni*

Gambar ice cream tu tak lebih tak bukan hanya sekadar hiasan , hewhew sebab betul-betul rasa mengidam nak makan asikrim , tambah-tambah ice cream yang kitkat green tea tu fuhh sedap . Tapi memandangkan cuaca sekarang yang memang panas , tak boleh jugak tiap-tiap hari nak makan aiskrim , nanti demam pulak sebab aiskrim memang sejuk di luar , bila masuk dalam badan , panas .

Jadi , memandangkan sekarang selalu panas , bibir Anis selalu akan kering dan jadi macam menggelupas ? Emmm tak tau la nak guna istilah apa , tapi kulit bibir tu selalu terkoyak dan pedih la lepas tu , nak makan benda berkuah pun tak sanggup I . Untuk menggelakkan benda macam tu berlaku , jadi Anis memang kena sentiasa pakai lip balm . 

MAYBELLINE BABY LIPS LOVE COLOR BRIGHTS COLLECTION adalah salah satu lip balm yang Anis tengah guna sekarang . Anis beli dalam tahun 2015 , baru separuh gunakannya sebab ada Anis ada dua yang ini :D


Dari kiri : Neon Rose , Tangerine Pop , Pink Peony

I've got mine in Neon Rose and Tangerine Pop , entah lah kenapa boleh beli dua ? Sebab geram betul tengok packaging rasanya yang cantik in colors only . Itulah tarikan pertama . Lagi satu , lip balm ni ada warna , so sebab tu la Anis jarang guna , guna bila ada kat rumah atau bila nak keluar pergi jalan-jalan saja , sebab kat sekolah tak dibenarkan pakai lip balm yang berwarna , so Anis ada lagi satu lip balm yang tidak berwarna . 


Siapa tak kenal dengan lip balms keluaran Maybelline ni , bagus for me :) Suka sangat guna lip balm ni sebab bibir nampak macam kebasahan and ada warna , nampak macam segar ? I mean nampak natural , lepas pakai , bibir pun takkan menggelupas , pastu tak kering . Bila Anis pakai selalu , lepas dah kering , pakai lagi , dan lagi , lagi , lagi , lepas tu bibir nampak macam dari lahir la pulak macam warna lip balm yang dipakai tu :3 Dan lip balm ni pun bau dia wangi ^^ Korang jangan risau nak pakai , memang body lip balm tu nampak warna cam terang je , tapi apply , warna dia nipis ja , lembut tak nampak totally terang pun , and warna yang korang nampak kat bibir tu pun ikut peredaran darah uolls la :)
*packaging*

Korang pun memiliki lip balm ni sorang satu sebab harga dia tak mahal pun ,  dalam RM 10.45 untuk satu , tak tahu lah semua store jual dengan harga sama atau tidak , tapi inilah harga di WATSONS dan sekarang WATSONS tengah offer RM9.41 , dan masih lagi tak tahu sampai bila , bukan setakat lip balm je tengah offer , hampir kesemua produk Maybelline di Watsons sekarang ada offer , better if you check it out ^^ WATSONS <-- click here  
I'm giving this ,

/10

You May Also Like

7 PEOPLE WITH HIGH ORDER THINKING SKILL

  1. Tetiba rasa mcm nak pegi watson vari lips balm .. ngeeee

    ReplyDelete
  2. wah, menarik, sy belum pernah beli lagi lip balm, hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kalau dah cuba , buat lah review sikit :)

      Delete
  3. Kita pon suka baby lips sbb bau dia sweet sangat hahahaha

    ReplyDelete
  4. aaaaa im looking for a new lipbalm! serious eh best? ok ok ill take note hihihi thanks fr sharing <3

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .