Guardian Jeju Lily Face Mask

Thursday, April 21, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

Yess , harini nak buat lagi review memandangkan memang tak ada idea lain nak update , plus plus sekarang pun tak buat apa kat rumah , kerjanya memanjakan muka , perut semua lahhh yang selalu tak sempat nak buat kat sekolah dulu .

Masih ingat tak entry yang lepas , pasal Anis beli beberapa sheet mask form Guardian & Watsons ? Yang tak tahu , boleh baca dulu entry tu :)





Since Anis haritu beli mask ni 2 keping , here the review for both session .

#1 - I'm wearing this before my Graduation Day . Haha gedik betul konon-kononnya biarlah nampak muka berseri sikit :P Lepas cuci muka then get ready nak landing sebelum terlena , pakai ini . Mula-mula mask ni letak kat muka , tak rasa apa-apa melainkan sejuk , pastu lepas seminit rasa bahang kat muka , macam nak pedih pun ada , series rasa nak cabut dan buang dalam tong sampah ! Entah sebab apa rasa macam tu malam tu . Keesokannya , sebelum nak mandi , tengok cermin dulu , tengok muka sama ja , tak hilang jugak bekas sunburn , nampak gayanya mask tu got no effect sebab tu lah kulit jadi panas - panas rasanya ?

#2 - Yes , disebabkan tak puas hati dan rasa sayang mask ni , *takkan la nak buang , tak guna lagi ni* Anis pakai je lah memandangkan muka ni terkena lagi sunburn sebab merayau kat Vision Park waktu tengahari , kan dah rentung terbakor ! Bau mask masih sama , wangi tau ! Semalam rasa lain pulak lepas dah tempek kat muka , tak rasa pulak muka jadi panas-panas  nak pedih . Sampai dah 15 minit pun masih tak rasa macam tu , and nampak gayanya sebelum ni ada la tu bahagian tertentu di muka ni yang tak sihat ? Pagi tadi , boleh nampak kulit dah brighten up sikit ! Tak sia sia Anis pakai lagi -.-

Since this product not bad , I will give ;
/ 5

P/S : maaf , ku tak bisa lupakan waktu kau buat kulit muka ku rasa begitu pedih =='

You Might Also Like

9 PEOPLE WITH HIGH ORDER THINKING SKILL

  1. macam terasa pulak bila cakap muka anis pedih2..

    ReplyDelete
  2. lama dah tak pakai mask..huhu

    ReplyDelete
  3. Pakai mask missha pun mula mula pakai sejuk, bila masuk 5 minit fuhhh macam pedih tp still tahan. Bila dah bnyk kali pakai dah ok. :D mungkin ada masalah kulit kot, itu yg panas .ngee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb kulit tak biasa pakai lg jenama tu , sbb tu jadi mcm tu rsanya

      Delete
  4. maybe for the first time pkai memang macam tu kot ? xD

    ReplyDelete
  5. Anis biarkan mask semalaman or just pakai ikut masa yang ditetapkan cthnya 20min.. sbb Adlin selalu pakai mask, then trtidur.. jadi esok pagi mask tu dh tertanggal sendiri.. tak tahu lah cara tu elok ke tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 tu biasa smpai semalaman kat muka sbb terlena hohoho kalau masih celik lg slalunya lpas 15-20 minit lah anis buang :) kalau kita pkai smalaman , habis smua cecair mmg kering lah esok pgi, kalau guna dlm msa yg ditetapkan mcm syg pulak cecair dia masih berbaki , cuma kita boleh pat pat cecair tu bgi meresap dlm kulit :)

      Delete

What's your idea or thought ? Share with me ;)