KAGI , Swiss Chocolate Wafer

by - Thursday, October 27, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Selamat petang ! Long time no see .

And today , I wanna share to all of you about one of my favourite chocolates . Siapa kat sini tak suka makan chocolate ? Anyone ? Tapi Anis bukan lah orang itu , sebab Anis pantang betul kalau pi kedai jual banyak chocolate ni , especially kalau pi Langkawi , Allahu , macam nak borong satu mall ja , tapi apakan nasib , mahal jugak semua chocolate tu , jadi hanya mampu berangan je la kalau ada RM1 juta , nak bawak keluar sikit duit tu , nak melabur beli chocolate -,- biar gendut semua orang dalam rumah ngeh ngeh ngeh 

Nak gendut , mana boleh gendut sengsorang ,

KAGI . Yes , that's the brand . Asalnya dulu nama dia TOGGI . Nama yang mana korang prefer ? *Anis tak kisah, janji sama kualiti kesedapannya*

*this is the logo*


This is one yang abah belikan . Got 4 types in that packaging ; classic , cappuccino , dark , hazelnut . Anis paling suka yang classic dengan hazelnut . Kalau dah makan satu , rasa macam nak lagi dan lagi . Tapi , tak elok makan banyak , nanti gemuk . Dah lah malas nak exercise , bertepu lah lemak tu nanti . 

Ingredients : Sugar, palm fat, wheat flour, whole milk product, cocoa mass, cocoa butter, hazelnuts, cocoa powder, butter fat, ground wheat fibres, powdered egg yolk, emulsifier: soya lecithin, coffee extract, salt, natural flavourings (coffee, cream, vanilla), raising agent: sodium hydrogen carbonate, Allergy advice: contains wheat (gluten), milk, hazelnuts, egg, soya . 

This chocolate wafer is made in Switzerland . Price Kagi yang assorted ni RM93.00 . Ada lebih 76 mini kagi dalam tu .

Kalau tak suka yang bercampur rasa macam ni , boleh purchase yang consist only one flavour sahaja , macam ni .

 *maaf gambar gelap*

This one pulak ada dalam 19 mini kagi dalam tu. Harga tak dapat dikenal pasti berapa . Boleh tahan la sedap yang dark ni bagi sesiapa yang amat berminat coklat gelap , yess this kind of flavour suits you ! :D 

P/S : Abaikan kalau ada typo , dan manglish yang mcm -.- 

You May Also Like

5 PEOPLE WITH HIGH ORDER THINKING SKILL

  1. sedapnya hazelnut and cappuccino T.T

    ReplyDelete
  2. Favourite all the type. Btw long time no see u anis, dah start cuti sem ye??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yepp aha baru start cuti from 24 oct :)

      Delete
  3. wah, ruginya mai tak pernah tahu pasal cekelat ni...

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .