K-Drama | Touching You

by - Wednesday, November 09, 2016

*maaf sekiranya entry penuh spoiler* 

Salam guys . 

Bulan lepas Anis tengok cerita ni , semata-mata disebabkan cast dia , I like both , the hero & heroin . 

Cast : 
  • Ok Taecyeon as Do Jin Woo
  • Song Ha Yoon as Jin Hee Young
  • Kim Jong Moon as Kang Hyun Seo
  • Im Yoon Jung as Kwon Mi Sook
  • Park Joo Hyung as Oh Young Dal
  • Gil Ha Ra as Hwang Shin Young


Sinopsis by me : 

Do Jin Woo ada satu kelebihan , iaitu kalau dia tersentuh kulit seseorang tanpa berlapik , dia dapat tahu perkara yang akan jadi dalam masa terdekat dekat orang yang disentuh . Satu hari, ada seorang perempuan ni (Jin Hee Young) datang ke kafe milik Kang Hyun Seo , dekat situ lah Do Jin Woo ni kerja sebagai penilik masa depan orang , lepas je dia sentuh tangan perempuan tu , dia nampak yang perempuan tu nanti akan mati . Memandangkan si Kang Hyun Seo ni suka dekat Jin Hee Young tu , dia suruh Do Jin Woo dekat dengan perempuan tu dan tolong supaya nasib masa depan perempuan tu boleh diubah . 

Reason why I watch : 
  • I am a big fan of 2PM , that's why I'm watching all of Taecyeon's drama too *drama member lain pun Anis tengok but Chansung punya drama tak tengok pun lagi*
  • Heroin tu lawa sangat , mula suka dia sejak dia berlakon drama 'Dream Knight' as the heroin while pelakon lain adalah member group Got7 & Miss A.
  • Drama ini merupakan drama yang kedua terakhir oleh Taecyeon sebelum dia masuk military .
  • One of the genre of this drama : supernatural . 
  • Got only 12 episodes , then about 15 minutes per episode.
Memandangkan 2PM merupakan ambassador brand TonyMoly . Jadi , anda akan dapat lihat banyak scene memaparkan outlet TonyMoly ;) 

Here Anis insert kan satu scene in every episode 1-5 . 

*gambaran yang Do Jin Woo nampak waktu pegang tangan Jin Hee Young*

*minta kerja kat TonyMoly outlet sebab nak tengok perempuan tu*

*boleh terberangan masa buat kerja sebab rasa macam tersuka dekat perempuan tu*

*tipu boss yang buta IT*

*risau sebab dia rasa masa perempuan tu nak mati dah sampai*

Ok . Stop right there . Nanti lepas dah tengok , bagitau Anis pendapat korang pulak . Tak tahu nak tengok dekat mana ? Boleh KLIK INI

You May Also Like

8 PEOPLE WITH HIGH ORDER THINKING SKILL

  1. 'nerd' Taecyeon is freaking cute. Macam best, nak kena tengok nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. YES definitely you should watch it !

      Delete
  2. ahh another kdrama supernatural taecyeon :DD

    ReplyDelete
  3. I never hv the chance to watch this.

    ReplyDelete
  4. Alahai sadonya hero, ahahaha...nanti nk cari lah drama ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. almaklumlah hero tu ahli group 2pm , yang dikatakan dianggap beast sbb smua member sado

      Delete
  5. Wah!! Best.. best..
    Nak cari dan tengok..

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .