Segmen

Segmen Bloglist Beeha 1.0

Sunday, January 31, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera , 


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Kawan - kawan , korang tunggu apa lagi ? Jom la kita join , kak aku dah macam nak teriak ni siapa pun tak join lagi  , so apa lagi aku la kena jadi orang yang pertama >.< huhuhuhu jom join oit oit 

Awak yang di tag ni , jom join :D

1 | 2 

K-Drama

K-Drama | Sassy Go Go / Cheer Up

Sunday, January 31, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Annyeong ^^ And again I'm posting a new entry and its gonna be something related to Korean again . Hope you guys can understand me , I'm just sharing with you guys something that I enjoyed in my life and revolve around me . Korean drama haunted me because emm idk why myself really interested in their drama , even tough some of it always have the cliche part but I'm still one of the fans hehehehe :) 

Alright , Sassy Go Go a.k.a Cheer Up ! drama being aired on 5th October 2015 , which is on last year . Oh yes , last year I got my SPM so basically I can't watch movies and so on . So now I wanna take some revenge *omma appa please don't mad kalau bil letrik melambung* Sorry a lot too guys seriously my English was very bad and no wonder I couldn't get a good marks for it :( marilah kita semua bercakap menggunakan bahasa ibunda walaupun bahasa kedua itu amat penting , never mind , next time I'll be using it more :) 

Pelakon yang membintangi : 
  • Jung Eun Ji (A PINK) - Kang Yeon Doo
  • Lee Won Geun - Kim Yeol 
  • Cha Hak Yeon (N VIXX) - Ha Dong Jae
  • Ji Soo - Seo Ha Joon
  • Chae Soo Bin - Kwon Soo Ah

First and foremost , Sassy Go Go ni merupakan cerita tentang budak-budak high school yang berada dalam tahun kedua terakhir diorang sebelum masuk universiti . Sekolah diorang ni bernama Sevit High School , sekolah ni memang well-known tapi lack dia sebab sekolah ni cuma menumpukan bab pelajaran ja yang lebih bab-bab sukan pulak memang hampeh , lagi pulak sekolah student dia ramai sangat anak orang yang berada dan berpengaruh , jadi parents diorang pun tak suka anak-anak bersukan , bergembira macam budak-budak yang berumur 18 tahun yang lain . 

Kelas diorang macam biasa, tapi depa jugak ada kelab sendiri yang depa masuk, yang top student selalu dapat no 1-5 dalam form menyertai kelab nama 'Baek Ho' meanwhile yang selalu bottom dalam form ni , diorang duduk dalam kelab yang diberi nama 'Real King' . Geng Real King ni tak suka sangat nak belajar , tapi diorang suka sangat menari . Dan seriously dalam kelab Real King diorang cuma menari dan berseronok sahaja kalau nak compared dengan kelab lain punyalah bersungguh-sungguh belajar . And ada seorang ahli kelab Baek Ho yang namanya Kwon Soo Ah yang selalu dapat no 2 dalam form tak boleh nak beat no 1 , iaitu Kim Yeol , selalu sangat maknya datang sekolah dan memberi rasuah kepada pengetua supaya bantu anak dia untuk mendapatkan spek yang lebih supaya anak dia dapat masuk Ivy League iaitu universiti yang terkemuka . 

Well , mak dia suka sangat push dia untuk belajar sampai dia dah stress dan banyak buat masalah dekat sekolah semata-mata nak jaga reputasi diri sendiri , dia jugak sanggup bermusuh dengan budak yang selama ni berkawan dengan dia , Kang Yeon Doo dan pernah dia sengaja mengupah orang untuk membuang kawan baik Kang Yeon Doo tu , Ha Dong Jae daripada team basketball . Dan disebabkan pengetua nak jaga Kwon Soo Ah , pengetua cakap dia bubarkan Real King , tapi kalau nak balik kelab tu ditubuhkan semula , ahli Real King kena bergabung dengan kelab Baek Ho buat persembahan cheerleading . 

Memang pada awalnya Kang Yeon Doo agak bengang dan tak mahu bekerjasama sebab dia tak suka dipergunakan semata-mata untuk pelajar lain berjaya masuk U . Tapi punya la banyak benda yang jadi dan membuatkan diorang jadi jugak team up for cheerleading :) Kedua-dua kelab ni memang pada awal cerita memang macam anjing dan kucing walaupun bilik kelab bersebelahan , kiranya lama la jugak nak ajak geng Baek Ho ni pergi latihan cheerleading tu tapi lepas lama-lama diorang faham apa sebenarnya erti kerjasama , persahabatan , kasih sayang antara kawan , setiakawan yang secara tak langsung cikgu diorang didik , at last diorang dah rapat dan boleh melawak , keluar hangout sama-sama . 

Untuk last episode yang semua dah ceria , banyak sangat benda yang menyedihkan happened to them , pricipal diorang tu memang kuat makan rasuah , then sikap ibu bapa yang suka nak pertahankan anak sendiri dengan mensogok Kementerian Pelajaran ? Lebih kurang la nmanya kalau kat Malaysia , kementerian kan ... Pastu , pelajar sendiri yang bersikap 4D , tak suka bergaul dengan orang , nak fokus buku saja , pelajar suka jatuhkan kawan sendiri , suka tengok gred kawan jatuh . Semua lah benda yang common sangat kita tengok , semua ada . And fyi , Anis ada jugak teriak sebab scene-scene yang menyedihkan , dah lah time tu baru episode satu . 

Antara scene in the story ; 







*team cheerleading , Baek Ho & The Real King*



Bye bye ^^ 

K-Drama

This Situations Does Happened , It Is

Saturday, January 30, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Hi everyone ^^ Just wanna share with you this :) Enjoy :D Its kinda funny when I'm reading this 












Well , I guess they really great to match the sub well

Freebies

[Freebies] Butterfly Icon

Wednesday, January 27, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Haiii ^^ Sudah sekian lama tak update something yang menarik . Oh yeah , entry kali ni pun tak menarik jugak sebenarnya :( And nak tekan 'X' pun boleh lah , anda dipersilakan series ni , entry kali ni tak da apa-apa pun . 











Silalah right click kalau nak copy dia punya URL image :) 

Segmen

Segmen Bersama Leya Yeolly

Tuesday, January 26, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera , 


Hai awak semua , jom kita join segmen yang dianjurkan oleh Leya Yeolly ni ^^ Sebagai balasan , 20 orang yang bertuah akan dipilih dan dimasukkan dalam bloglist selama setahun awak ! So, tunggu apa lagi ? Kalau korang nak blog korang di-edit secara percama , korang cuma perlu nyatakan sebab korang nak sebegitu :) And good luck supaya terpilih untuk blog korang diubah suai . 

Kat sini , saya nak tag dua orang comel untuk join : KAMU | KAMU 

Segmen

Segmen Blogwalking + Bloglist #2

Tuesday, January 26, 2016

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join)

Jom korang kita join sama-sama ^^ lepas ni boleh la kita blogwalking sama-sama and make a lot of new friends :) 

K-Drama

K-Drama | Cheese In The Trap

Monday, January 25, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera , 




Jaajangggggg ^^ Poster for Cheese In The Trap . A not so new drama just released on tvN but for tonight , it's gonna be the 7th episode . Channel brapa , tak tahu lah . Ada ke dekat astro ? Emm tak tahu lah awak , kite memang takda astro dari dulu , hanya menumpang kasih tengok drama korea dekat myasiantv saja dari dulu :') 

Sebelum tu , thanks untuk semua yang recommend suruh tengok cerita ni :) Memang best la , walaupun daripada mula-mula episod pertama , sebab rasa nak tahu sangat apa akan jadi lepas tu , dan mula lah rasa nak sambung lagi episod seterusnya , seterusnya , dan seterusnya . 

Actually , drama ni berasal daripada salah satu webtoon Korea yang terkenal , lepas tu diorang adaptasi kan menjadi drama guna manusia yang betul pulak . 


Barisan pelakon drama Cheese In The Trap : 

  • Baek In Ho - Seo Kang Joon
  • Hong Seol - Kim Go Eun
  • Yoo Jung - Park Hae Jin
  • Ah Young - Yoon Ye Ju
  • Baek In Ha - Lee Sung Kyung
  • Jang Bo Ra - Park Min Ji 
  • Kwon Eun Taek - Nam Joo Hyuk 

*Maaf dalam poster tu ejaan tak berapa nak betul sangat yahh sebab hangul memang lagu tu* 

Cerita dia berkisarkan budak-budak kolej , bukan cerita tentang orang dewasa dan alam pekerjaan . For me , cerita yang macam ni lebih menarik sebab dapat tengok kawasan diorang belajar macam mana , and Korea punya tadika , sekolah , universiti , semua tak pernah menghampakan pelajar , sebab kawasannya yang kemsa , bersih , selesa dan banyak sangat kemudahan . Tak sama macam dekat Malaysia , tu yang I'm quite jealous dengan Korean , kalau diorang tak nak belajar , biar aku yang ke sana ! *hehehe emosi pulak* And I could see diorang punya life as student dekat kolej macam mana , cara diorang daftar kelas lagi , best aje tengok , tapi punyalah berebut nak dapatkan kelas dengan prof yang baik .

Then , daripada drama ni jugak , I can see yang mungkin suatu hari nanti masa dekat universiti Anis akan jumpa dengan student yang sama perangai dia macam dalam drama ni , jenis yang tak bertanggungjawab bila kena buat tugasan dalam berkumpulan dan malas nak datang perjumpaan dengan group . Lagi satu jenis pulak , jenis yang susah nak cakap ' NO ' pada masa yang betul , sifat ni sekarang pun Anis dah ada ==' haiii memang susah la nak , kalau boleh say 'NO' at the right time you have to , I think I need to salute you :) 

Scene in this drama ; 





Hope you enjoy watching this too <3 

Info

Jenis - Jenis Berus

Monday, January 25, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera , 

Hai semua gegirl yang suka wear make ups ^^ Same goes to me here , suka tengok but don't wear it too much . Hanya tahu tempek foundation , and put same lip gloss and ready to go out . Kadang - kadang bila malas sangat , tak pakai sebarang bedak pun . I'm such a simple person , asal nampak muka macam dah mandi , tak macam orang bangun tidur , okay what :3 ehehehehehehe ~~ Korang jangan la , korang lawa , jangan buat tabiat malas ni tau !





Next time , know their function and buy it well :) 


K-POP

You're Now 26

Monday, January 25, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera , 


Selamat tengah hari semua ^^ Hari ni dah masuk 25 Januari 2016 . Tapi tiap-tiap hari yang berlalu sebelum ni sama ja , nothing special happened . Today pun sama lahhh , another day that suits for me to mereput >.< 

Just today , I just wanna wish HAPPY BIRTHDAY TO YOU , LEE JUNHO from 2PM band . Now , , dia dah 26 tahun , beza lebih kurang 8 tahun dengan I . Well , not so far the differences of our age , boleh pulak dulu zaman form one , berangan kalau lah mamat ni terbuka hati dia masuk Islam , and I'll be his wife perghh kiranya dia la menantu paling segak dalam kampung kahkahkah :D Seriously , Anis suka gila berangan ~~ And I think semuanya takkan menjadi apa - apa melainkan kita berusaha ! Kalau tak hanya mampu jadi Minah Jenin





Kalaulah satu hari nanti , boleh tengok dia pakai baju Melayu beserta songkok , mesti smart gila ^^ Berangan lagi deh ==' Yang bagus nya mamat ni tahu masak , banyak duit tau ~ Korang kena tengok rumah dia , series mewah , pencinta kucing just like me but not so much sebab tak boleh bela pun seekor kat rumah sebab asma :( Dan dia ni sangat tekun , fokus dalam setiap benda yang dia buat , kalau boleh nak semua jadi perfect . So , korang boleh dengar la hasil lagu-lagu yang dia buat sendiri .  Best ^^ 

Dia pulak ada cakap yang dia nak wife dia seorang yang suka akan budak-budak , so nanti boleh la jaga anak-anak dia dengan baik , I think Junho wants many children compared dengan orang lain yang mostly cuma ada 1-2 anak , paling banyak pun 3 orang . Quite aneh sebab diorang memang tak da masalah pun dengan ekonomi , tapi orang Korea sangat pentingkan bab pelajaran buat anak-anak diorang, jadi kalau anak ramai , mungkin terabai barangkali daripada tumpuan ibu bapa . 

Last but not least , Anis jealous gila tengok Adam Park yang sekarang dah famous kat ig tu , his mom Malaysian and his Dad Korean , and Adam sangat comel , terlampau comel ^^ Haha besar nanti tak tau la lagi , yo ~ But , Adam membesarlah dan jadi orang yang berguna , jangan jadi handsome ja tapi apa pun tarak guna , nanti semua orang tak suka .