Segmen

Segmen Auto Blogger Malaysia

Sunday, March 27, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


| Klik banner untuk join , thank you <3 | 

Apa tunggu lagi ? Jom kita join ramai-ramai , syarat yang dikenakan tak susah pun adik , kakak , abang , tokwan , nenek . 

K-Drama

K-Drama | Memory

Sunday, March 27, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Memory is of the dramas I'm watching right now . Even tough a lot of people think this is quite a boring drama , but do I care ? I'm watching this because my bae is there ! Lee Junho's first drama , I must watch it since I'm really enjoyed his acting ^^ Fuhh , he is a talented man that's why I fall for him . Huehuehuehue , tell me what he cant do is maybe speaking fluently in English ? Hahahaha. 

Ehh dok sembang pasal bae pulak . Eghhhh . Back to the topic , this drama dah mula ditayangkan di siaran tvN bermula 18 Mac 2016 iaitu pada hari Jumaat . Drama ni pulak bersiaran di tv pada hari Jumaat & Sabtu jam 8.30 malam mengikut waktu Korea . 


Banyak rumor yang Anis dengar yang drama ni banyak copy macam drama Remember disebabkan latar belakang cerita yang sama , iaitu kisah si peguam-peguam ni , but trust me the storyboard are different ! Series drama ni ada certain part buat aku nak meleleh air mata tapi geram jugak sebab tu memang balasan dia sebab buat kat orang lain macam tu . *hehehehe spoiler* 

So far okay tengok drama ni , memang agak geram lah tengok bila seorang peguam terkemuka ni , Park Tae Suk rupa-rupanya famous sebab menang banyak kes tapi guna taktik kurang asam rupanya , and totally macam tak baik gila cara sampai buat si Jung Jin yang merupakan lawyer muda tu pun tak suka nak kerja ngan dia . So, pengajaran yang boleh diambil ialah , kita mesti bekerja dengan tulus dan no curi tulang or ambil jalan singkat nak naik pangkat or whatsoever . 

Tajuk drama ni dinamakan sebagai 'Memory' sebab *this is my opinion* lawyer Park Tae Suk ni pernah mengugut seorang doktor yang ada penyakit Alzheimer iaitu nyanyuk for winning a case , he said something yang terlalu menyinggung perasaan doktor tu dan melibatkan hal kerjaya dia sampai lah dia bunuh diri . Then , kawan baik lawyer Park Tae Suk yang doktor tu dapat kesan bahawa Park Tae Suk pun dapat penyakit yang sama , hahaha macam karma lah kat sini dia mengata orang yang sakit Alzheimer tu akan berkelakuan macam orang bodoh , sekarang turn dia pulak dapat penyakit sebegitu .

Guys yang suka cintan-cintun tu , better not to watch this . 

*Tengok je boleh , jangan jatuh hati*

*aku dah mula tak puas hati dengan apa yang kau buat , senior*


K-POP

Legend Is Back !

Monday, March 21, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Jeng jeng jeng your man is back ! I've been waiting for their reunited as SS501 but I know it's quite hard to be . Daripada berlima bawah DSP Entertainment , lepas tamat kontrak , diorang berpecah membawa haluan masing-masing , tapi yang Anis tahu 2 daripada 5 anggota asal menyambung kontrak diorang di bawah syarikat B2M Entertainment , yang lagi bertiga tu entah lah . Almost a month already since their comeback ~~

At first , I thought my friend just kidding saying that my first bias is having their comeback with a catchy tune but emotional track entitled 'PAIN' . Their music video was launched on 16 Feb . Kalau dicampur tolak , masuk harini , dah sebulan 5 hari music video tu dah dalam Youtube di bawah channel CI ENT .

Sadis nya ramai orang sekarang yang tak tahu akan latar belakang mamat bertiga ni dulu yang memang mengempakkan industri muzik di Korea dan mereka ni jugalah yang boleh dikatakan antara group awal yang membuatkan rakyat Malaysia mengenali dengan lebih ramai artis mereka hmmm . Nowadays , mostly K-Poppers tahu apa ? EXO . BTS . SEVENTEEN . Ye dok ? You guys should listen to our senior first . *I called them pakcik memandangkan umur diorang dah 30-31 tahun ni*


Hope you guys enjoy their new song ^^

I Got An Award !

Sunday, March 20, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Alhamdulillah harini Anis menang top 5 blog terkemas yang dianjurkan oeh adik Zulfa ni :) Thank you much my dear ! I will always support you , and mintak maaf Zulfa kalau menu tab tu macam kurang matching dengan awak ye ~~ Anyway , good luck PT3 and focus on your study tau . 

Review

Serius Macam Jakun

Friday, March 18, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

Hi guys ! Don't you been missing mehh ? Okay tak pe lah kalau tak rindu , tapi aku rindu nak update blog berjela - jela ni ~ Korang dengar je lah ye . 

So , guys Isnin lepas Anis menjadi macam salah satu peribahasa Melayu kita , that is 'seperti rusa masuk kampung' ohh adakah benar peribahasa itu ? Disebabkan pada hair itu merupakan hari pertama Anis dapat merasai pengalaman menaiki sebuah kereta api , bahkan yang laju itu ! 

KTM ETS adalah satu perkhidmatan kereta api antara bandar dikendalikan oleh Keretapi Tanah Melayu Berhad menggunakan unit berganda elektrik. 

Anis naik kereta api tu daripada Butterworth, Penang - KL Central . Harga tiket lebih kurang RM59 . Kalau kanak-kanak dan warga emas which is 60 tahun ke atas pulak harganya RM34 . *betulkan saya kalau silap, sebab dah lupa ni* . Perkhidmatan diorang sangat terbaik ! Cuma yang lack sikit waktu hari tu coc yang Anis duduk ada prob air con sikit , so coc kurang sejuk berbanding coc-coc yang lain.

*Anis dalam coc E*

*Skrin yang tunjukkan tahap kelajuan train & tak habis-habis ulang Tom&Jerry*

Kalau tak salah ETS ni ada 6 gerabak rasanya . Di coc C ada surau , tandas dan jugak kafe . Antara menu yang diorang sediakan , maggi hot cup , nasi lemak , bihun goreng and minuman panas *this is the only menu I can remember* Tapi haritu diorang cuma ada nasi lemak and bihun goreng je to serve ==' So I choose to try their 'bihun goreng' . 

*bihun goreng yg di microwave kan RM5.90 each but seriously yummy !*

Kelajuan kereta api maksimum adalah 160 km/h . Memandangkan hari Isnin lepas cuaca tak berapa nak elok jadi max yang dia bawak cuma 144 km/h . Laju dah tu sebenornye , rasa sekejap sangat sampai dah stesyen demi stesyen . Rasa macam sedap je kalau tidur even air conditioner tak berfungsi dengan baik sebab memang kesejukan boleh dirasai ! 

*Aku dan buku berpisah tiada, acewahh padahal mcm dibuai suruh tidur je*

*power supply bawah seat korang! Boleh lah on laptop or charge phone*

*pemandangan di luar yang menenangkan*

Dalam masa 3 jam 50 minit kami pun tiba di KL Central ~ Rasa sekejap je punggung pun tak panas lagi duduk atas kerusi tu hahaha opps ! Kalau lah sebegini keselesaan yang dapat dirasai naik ETS ni , rasanya kalau travel ke mana-mana boleh lah naik lagi ! 

P/S : Maaf kalau ada typo !

Paid Review

It's A Must Have Women Shoes !

Tuesday, March 15, 2016


Good evening everyone and good evening too beautiful shoes ~~~

As you know , woman being well-known as shoes lover including me . I can't take my eyes off form that variety colour of shoes . How about all of you ? Just tell me . 

Want to know something Every girl in their 20’s should know the must-have women shoes that they need to rock. Yeah , we might be still searching the right style and suit perfectly to us but we almost overlooked on something . So , here some types of shoes that may be the perfect one for you ! 
  • Flip flops

Some people might think that flip flops make you look sloppy but that is not entirely true. For someone who love going to beach , or maybe someone who still studying , I'm sure enough that all they need is something comfortable and here this flip flops will give you a comfortable feel ~~ It also makes you easy to move around . This is the best must-have women shoes I can recommend to all of you because I'm enjoy using my flip flops too since I'm also a student . You can match this flip flops with your outfit like this ;


  • High heels 

High heels does give woman feel extra confident and womanly feeling inside . Other than that, you might be fresh out of college hitting interviews and the corporate world building your career, high heels will definitely bring you a long way in sense of style and maturity. You can choose any from the wide range of these high heels . For me , I love to wear a dark colour one . Like this ;

  • Sneakers 

This kind of shoes is the most popular among youngster in their 20's . Anyone will love to wear this because it suits well with their lifestyle which is having a lot of things to do , hanging out with friends maybe ? Instead you are being comfortable with this sneakers , this shoes give you trendy and fashionable appearance :)


This is totally awesome if I can have it all but money is not something just like rain , being poured from the sky . Anyway guys , have fun and did you finally found the best shoes that suit you well ? Haha , please forgive me for my bad English tho ! Annyeong ~~


Segmen

Segmen TOP BLOGGER 2016 by NURZULFA

Saturday, March 12, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

*klik banner kalau mahu turut serta*

First and foremost , thanks for our sis Tashira and Athirah for tagging me :) Rasa macam tak layak je nak join memandangkan blog macam apa lagi , serabai je mata ni tengok berbanding dengan bloggers yang sekian lama wujud dalam dunia ni plus plus blog diorang cute , kemas teratur lah semua . Tapi , tak salah mencuba , kan ! Korang pun jom la join ~~ syarat-syarat penyertaan pun senang aje nak ikutkan . 

For my kata-kata hikmat gitu , this 


Saya tag awak pulak ye 1 - 2 - 3 - 4 - 5

Tagging

Who Is Your Bias by Sarah

Friday, March 11, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Wuhuu thank you a lot my dear Raizah for the tagging ^^ Oh yeah I'm a K-Poppers >.< So let's see the rules first ! 

RULES

  • 5 Fav Boys Group
  • 5 Fav Girls Group
  • 10 Bias
  • reason why you love your ultimate bias
  • add the banner to your entry
  • Tag 2 more kpoppers so they can answer this
  • can update in english or malay

Here I am everyone ; 

5 FAV BOYS GROUP
  • 2PM (JYP Ent)
  • VIXX (Jellyfish Ent)
  • Bangtan Boys (Big Hit Ent)
  • Got7 (JYP Ent)
  • Infinite (Wollim & SM Ent)
5 FAV GIRLS GROUP 
  • Girls' Day (Dream Tea Ent / LOEN)
  • AOA (FNC Ent)
  • Twice (JYP Ent)
  • APink (Cube Ent)
  • G Friend (Source Music *not really sure*)
10 BIAS 
  • Junho (2PM)
  • Hongbin (VIXX)
  • Woohyun (Infinite)
  • Hong Jong Hyun 
  • Kim Kyu Jong (SS301) 
  • Jimin (AOA)
  • Jimin (Bangtan Boys)
  • Tzuyu (Twice)
  • Bomi (APink)
  • Rain 

My ultimate bias is Lee Jun Ho from 2PM . I guess there's no HOTTEST *a fan name of 2PM* here . Memang lah zaman sekarang banyak sangat group baru and muda-muda belaka gitu , so ramai jugak yang macam tak pandang sangat abang-abang sado 2PM ni haaa ! It's okay la but sad for me sebab diorang yang talented gila sebagai penyanyi , penulis lirik , komposer hebat ni tak mampu nak melawan new rookie yang lawak , gila-gila tu , segak sebab muda . Poor 2PM . I'm not saying that 2PM being abandoned terus sebab diorang ni selalu pergi aktif kat Japan sebab peminat sana lebih banyak kot ? I'm quite sad sebab tak dapat nak tengok performance 2PM kat KBS Song Festival 2015 sebab diorang tak setanding group lain yang lebih menyerlah buat tahun itu :( 

Nak kite tag awak #1  #2


Big Bad Wolf Is Coming AGAINNNNN !!!

Friday, March 11, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Sebagai penduduk Kepala Batas , Pulau Pinang , sudah semestinya Anis akan serbu Big Bad Wolf pada kali ini ! Tak sangka Uncle Wolf I tu nak datang kembali dekat sini , rasa macam kejap je pergi join Bid Bad Wolf Book Sale ni tahun lepas 24 September - 4 October . That time , I bought around 8 books so far and there's a lot more for my big sis and that not so little boy . Ingatkan dekat RM300 spend untuk buku-buku tu saja , terlupa pulak yang kat sini kan diskaun daripada 75% - 95% so , total semuanya dalam RM180 lebih sahaja . Sangat berpuas hati sebab dah lama sangat simpan hajat nak beli novel BI banyak-banyak but tak jadi sebab kat lain mahal-mahal belako . 

Jadi , sesiapa yang dekat and got some free time , jom kita pergi beramai-ramai . Buat yang rasa nak pergi borong buku banyak-banyak tapi duit masih ciput , baik simpan daripada hari ini :3 

K-POP

Call You Bae

Thursday, March 10, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

ㅅ.ㅅ

Can I call you my bae ? :3 . Herggghh dah asyik nak ulang words tu sebab lagu baru yang keluar gabungan Jimin (AOA) & Xiumin (EXO) :) Both of them were so cute together , I ship lahh you berdua , cute sangat tau tak ! Hmm boleh mula suka dengar lagu ni sebab suara Jimin unik sangat tak macam suara artis perempuan Korea yang lain . Pastu , kalau dalam EXO , Xiumin ni nak nyanyi berapa kerat sangat dalam lagu diorang . But now , tak tahulah dah ramai member yang tak ada . Anis pun terus tak minat EXO ㅍ,ㅍ

Waktu recording ; 




MV Making ; 


You guys should listen to this song too ;) 

LYRIC

Baby i’m pretty young and wild and so fine
Geunyang ya hamyeon andoelkka neowa na
Gati geotgiga eosaekhan I georiga
Jeomjeom jophyeojil su isseulkka
You are taller than I am
Bogieneun naega ae wae wae 12sijeone jibe gara hae
Eomma appa yeohaeng gassneunde
Jigeum na baegopa
Oppa chikin meokgo gallae?
Neoneun oppahante jakku ireol geoya?
Yeui eopseo boyeodo nan niga joha baby
Apeuroneun oppa malgo ya hal geoya
A molla ya! Ha! Go! Sip! Eo!
Neo oneul wae irae
Wae irae seolleige
Pyeongsorang dareun geot gateunde
Oneulttara deo yeppeo boine
Neo jinjja wae irae
Wae irae my baby
Simjangi mak teojil geosman gateunde
Geureohge usgikkaji hamyeon eotteokhae
Gakkai anjabwa
Mwo eottae gwaenchanha
Sumgil su eopsjanha
Na niga deo algo sipeo
Jigeumin geot gata
Bunwigi gwaenchanha
Dulbakke eopsjanha
Nege ip majchugo sipeo
Bisangsatae ppippoppippo
Oppa wassda ttingdong
Dugeundugeungeorinikka simhoheup
Kkumin deut an kkumin neoui moseup
Nan geuge neomu joha teojyeobeorin useum
Ppikkappeonjjeok gwangna gakkai milchak
Binuhyanggiga kokkeuti mungsilmungsil
Gureum wireul geotneundeushan gibun
Bisangsatae ppippo era moreugessda ppoppo
Neoneun oppahante jakku ireol geoya?
Jogeum seotulleo boyeodo niga joha baby
Apeuroneun oppa malgo ya halgeoya
A molla ya! Ha! Go! Sip! Eo!
Neo oneul wae irae
Wae irae seolleige
Pyeongsorang dareun geot gateunde
Oneulttara deo yeppeo boine
Neo jinjja wae irae
Wae irae my baby
Simjangi mak teojil geosman gateunde
Geureohge usgikkaji hamyeon eotteokhae
Gakkai anjabwa
Mwo eottae gwaenchanha
Sumgil su eopsjanha
Na niga deo algo sipeo
Jigeumin geot gata
Bunwigi gwaenchanha
Dulbakke eopsjanha
Nege ip majchugo sipeo
Ije nuntteujamaja neo saenggak
Naneun jamdeulgi jeon kkaji oppa saenggak
Ije baegopeul ttaemada neo saenggak
Uri oppa norae q
Neo oneul wae irae
Wae irae seolleige
Pyeongsorang dareun geot gateunde
Oneulttara deo yeppeo boine
Neo jinjja wae irae
Wae irae my baby
Simjangi mak teojil geosman gateunde
Geureohge usgikkaji hamyeon eotteokhae
Gakkai anjabwa
Mwo eottae gwaenchanha
Sumgil su eopsjanha
Na niga deo algo sipeo
Jigeumin geot gata
Bunwigi gwaenchanha
Dulbakke eopsjanha
Nege ip majchugo sipeo
ENGLISH TRANSLATION 

Baby I’m pretty young and wild and so fine
Can’t I just call you bae, you and I
This awkward distance between you and me
Can we narrow it down?
You are taller than I am
Do I look like a child? Why are you trying to send me home before 12?
My mom and dad are away
And I’m hungry
Oppa, wanna come over and eat chicken?
Are you going to keep doing this to me?
I may seem like I have no manners but I like you baby
From now on, I’m not gonna call you oppa but just bae
I don’t know, I wanna say bae
What’s wrong with you today
Why are you making my heart race?
You seem different from usual
You seem prettier today
Why are you doing this
Why, my baby
My heart feels like it’ll explode
If you smile like that, what am I supposed to do?
Come sit close to me
Who cares? It’s alright
Can’t hide it
I wanna know you more
I think the time is now
The mood is good
It’s only us two
I wanna kiss you
Emergency, beep boop beep boop
Oppa is here, ding dong
My heart is pounding so take a deep breath
You look like you got ready but not
I like that so much, I just started laughing
Quickly stick close to you
Soap scent floats under my nose
Feels like I’m walking on a cloud
Emergency, beep boop, I don’t know, just kiss
Are you going to keep doing this to me?
I may seem awkward but I like you baby
From now on, I’m not gonna call you oppa but just bae
I don’t know, I wanna say bae
What’s wrong with you today
Why are you making my heart race?
You seem different from usual
You seem prettier today
Why are you doing this
Why, my baby
My heart feels like it’ll explode
If you smile like that, what am I supposed to do?
Come sit close to me
Who cares? It’s alright
Can’t hide it
I wanna know you more
I think the time is now
The mood is good
It’s only us two
I wanna kiss you
Now as soon as I open my eyes, I think of you
I think of you oppa right before I go to sleep
I think of you every time I’m hungry
My oppa’s song is Q
What’s wrong with you today
Why are you making my heart race?
You seem different from usual
You seem prettier today
Why are you doing this
Why, my baby
My heart feels like it’ll explode
If you smile like that, what am I supposed to do?
Come sit close to me
Who cares? It’s alright
Can’t hide it
I wanna know you more
I think the time is now
The mood is good
It’s only us two
I wanna kiss you

HOPE YOU ENJOY LISTENING ^^

Penantian Beberapa Hariku

Wednesday, March 09, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

Ohhh yebaaa yebaaaa !! Setelah hampir beberapa hari aku menunggu barang yang ku beli secara online telah pun sampai dengan selamatnya di rumah . Walaupun ini bukanlah kali pertama aku membeli barang secara dalam talian , tapi rasa tak shaaabarrrr dia tu sama ja sebab risau kalau dia tak tahu alamat pulak jenuh cekk ! Anis jugak pernah beli baby I secara online . Aip aipp beli baby ? Mai sini nak tunjuk baby tu sapa 

This is mahhh baby tau ! Korang nak satu ? Check this ig @instax_royalshop !!


Tu yang dibeli tahun lepas guna my own money sebab tahu dah kalau mintak abah yang belikan , confirm tak dapat sebab waktu PMR tu abah dah hadiahkan sebijik Samsung NX2000 for me in white . 

Ehh ehhh aku dah melalut merata ni , padahal nak cakap pasal barang yang beli online tuh ! Maaf ye ~ Ok , sebenarnya bila dah habis sekolah , Anis ada banyak masa sangat yang terluang pastu kadang kadang bukak youtube , seronok pulak tengok unnie unnie Korea buat tutorial gaya diorang makeup , jadi kerana itulah Anis rasa nak beli satu diorang punya powder . Pastu pulak dekat ig akhir akhir ini banyak pulak IG shop yang sell Korean product follow , and diorang pun dah banyak follower dah . Scroll feed Ig shop tu and found what I really want 
*Missha Magic Cushion SPF 50+* Check their ig @snow.orchids

Nanti kalau Anis dah guna , boleh lah buatkan review ~~ Okay guys ni je pun yang nak diberitahu , mintak maaf melalut banyak je -,- 

K-POP

When Guys Wears Makeup

Monday, March 07, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

*baekhyun , can you leave that and play with me*

Hai guys ^^ dah lama bebenor tak update ! Entahlah rasa malas + speechless + no good idea so takde lagi new entry . But that's not the major factor why I'm not updating my blog , this week was so hectic macam - macam benda yang nak kena disiapkan . And hari ni pun sebenarnya rasa malas sangat nak buat karangan kat sini , tapi takkan la nak biarkan traffic blog lengang je tiap-tiap masa so kena jugak rajinkan diri meng-hupdate -,-

So , korang ada pernah nampak tak bila geng lelaki ni pakai makeup ? *please say yessss i do dengan suara yg paling gedik* selalunya lelaki yang bermakeup ni adalah golongan artis , ye lah nanti bila on screen muka macam tongkang pecah , sapa yang nak tengok ==' And satu lagi golongan , mat nyah ! Wauu kadang - kadang aku yang terkesima sebab diorang kebanyakan lebih pandai makeup berbanding aku ni, nama ja perempuan , bila put on makeup , serabai :3 

hohoho , so aku seronok je tengok orang lain pakai makeup :D

Jom baik aku layan abang-abang got ceben ni pakai lip stick huehuehue 

*got ceben's leader , JB*

*oldest one , Mark*

*apa yg kau buat tu , Junior ?*

*habislah imej kau , Youngjae*

*kau thorrbaekkk , Bambam* 

*Least member I fav for , Yugyeom*


Tagging

5 Things I Hate The Most

Tuesday, March 01, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


RULES:  Buat satu entry bertajuk 5 THINGS I HATE MOST berserta gambar di atas dan list lima benda/perkara yang anda tak suka/benci. Mention siapa tag anda dalam entry tersebut. Anda juga dikehendaki untuk tag lima orang blogger dan pastikan mereka tahu.

Hi uolls ^^ Lamanya tak update anything here , around 8 days , maybe ? So thanks a lot my dear Raizah yang sudi tag , kalau tak memang blog ni tak berseri dengan tiada new update . Jom Anis kongsikan 5 benda yang paling tak suka ==' 

  • ULAR - Ohh please , bukan setakat yang real punya binatang saja yang Anis tak suka tengok , kalau ternampak dalam newspaper ke , memang akan bukak muka surat lain . Entah kenapa , memang dah lama tak suka sangat ni , bila dengar kat berita ke apa ka pasal UXXX ni , terus rasa tetiba macam ada yang melingkar di kaki Ohhh tidak !!!
  • PEMANDU LORI - Why I hate them ? Sebab rasanya walaupun diorang dahsyat ada lesen untuk memandu kenderaan yang terlampau besar macam tu , but I guess diorang still macam apa lagi bila bawak lori , kadang-kadang tu bawak sampai nak masuk lane orang lain , kecut perut aku walaupun sekadar menjadi penumpang di belakang . And one more thing yang rasa benci sangat kaum ni sebab , depa ni rasanya tak tahu mana satu signal kanan dan kiri agaknya ? Pelik pulak tu bukan sekali dua nampak, banyak kali dah . bagi signal kanan , but at last kau masuk lane kiri, oh pakcik , rasanya kau kena pergi tauliah sekali lagi ni =='
  • BASUH TANGAN NAK MAKAN PADAHAL PAKAI LOSYEN SEBELUMNYA - Baik tak payah guna losyen , sebab bila basuh je , hilang terus losyen tu , tapi kalau tak pakai , macam mana la tangan tu nak lembut ? Hehehehe . 
  • BUKU MAHAL - Do you know how much I love those books but I can't afford to buy them more than one book . Kesian pulak tengok duit mak abah habis sebab beli buku je , mungkin duit tu boleh guna nak beli barang-barang lain , dah la novel English sekarang yang best-best kebanyakan RM 35 and above each . Yang aku berkenan nak baca dan ingin memilikinya , bila ku lihat harganya di belakang , tak sanggup sebab RM6X.XX ! Baik aku makan guna duit tu 
  • ORANG BERCOUPLE PADAHAL KATEGORI TANGGUNGAN MAK BAPAK - Well , mesti ada yang sakit hati gila baca ni , sorry a lot sebab rasanya memang tak patut jadi macam ni , kau masih di bawah tanggungan mak ayah , they spent a lot of their money just to give you a perfect living , education and all but YOU ! Amboi dah ada ulat bulu naik daun , pandai pulak nak bagi-bagi kasih kau kat orang lain yang langsung give no benefit for you , kalau betul dia akan berkahwin dengan kau satu masa nanti . Ok , go on . But if no , please stop . Your parents should come first . 
P/S : Aku cuba meletakkan diri aku sebagai ibu bapa dalam point yang ke-5 tu . Maaf aku pun tak nak di masa hadapan anak aku berkelakuan macam tu sebab tu aku shout out my mind here . 

Akhirnya ! Aku Dah Balas Dendam

Tuesday, March 01, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Setelah 10 hari tak berstory mory ngan korang semua , tiba-tiba buat comeback dengan tajuk macam ergggghh macam teruknya aku berdendam . Ceritanya begini , 

Minggu lepas 23 Februari 2016 , aku telah book untuk test JPJ di Melati , Bukit Minyak . Aku pun pergi la habiskan saki baki hari yang dah nak dekat test tu pi tempat latihan , like almost everyday and kulit pun warna macam nak rentung ehh bertona je teruk , tak rentung lagi . Ahh memang nervous gila malam tu asyik dok fikir macam mana kalau time aku buat RPK nanti aku lupa benda apa dalam boots kereta tu ==' 

Masa sampai je kat Melati tu , rasa macam nak terbuang segala air , kecil ke besar ke , pastu rasa senak perut gila - gila punya . Lepas daftar , dapat tag nama , and why must aku dapat no awal sangat ???!!! Nombor 10 . Redha aje lah , pastu lepas dengar taklimat pendek , and isi borang , aku kena tunggu giliran untuk test Bahagian 3 dahulu , iaitu memandu di jalan raya bersama pakcik JPJ >.< Masuk-masuk je dalam kereta rasa sesak nak bernafas , apa yang selama ni perkara yang aku ingat nak kena buat habis terlupa , dah baca indicator dekat dashboard pun terketar-ketar . lepas tu pakcik tu cakap "Ehh dah dah cepat sikit!" Maka aku pun terus jalan lah , lepas dah siap semua , time nak hantar borang tu pekerja Melati tu cakap aku LULUS . Okay LULUS Bahagian 3 baru . Selak - selak balik borang tu nasib baik pegawai JPJ tadi tak tolak markah benda-benda yang aku tak buat tadi pehhhh 

Pastu kena tunggu lagi giliran nak buat RPK pulak , memandangkan 23 Feb tu memang calon terlampau ramai , macam 1000 orang pun ada , sebab nampak manusia berjalan di merata tempat dan disebabkan itu lah pegawai JPJ ni memang dengar tak dengar je kami semua check body kereta tu , selamat la jugak :D huahuahuahua ~~~

And the last part , ujian dalam litar ==' I was really scared of that bukit sebab ramai jugak calon yang gagal kat situ sebab kereta terundur ke belakang hua >.< Aku pun buat la dengan perasaan nervous yang aku cuba sedaya upaya untuk bertenang . Emm naik ok , dah siap tarik hand break , but part yang naik spoil tu waktu nak turun , I guess minyak kurang and menyebabkan kereta tu tak berat , so aku pun ikut tertungging ke belakang . Waktu tu , memang dalam kepala otak blur gila macam "Apa aku buat tadi ? Kereta aku ke belakang ? Alamak , nak kena ulang lagi la nampak gayanya . Ehh tak pa jugak , ada lagi sorang kawan aku gagal cam ni gak !" 

Aku pun daftar semula nak ulang pada minggu ni , iaitu hari ni Selasa , 1 Mac 2016 . Rasa nervous dah kurang berbanding dengan minggu sebelumnya memandangkan aku terfikir yang aku tak perlu bawak kereta di sebelah pakcik JPJ tu , lega banyak-banyak. Harini , aku cuma perlu buat semula RPK , dan dalam litar sahaja . Harini , memang aku tekan gila minyak tu biarlah nak berkepoi-kepoi ke asap dari ekzos tu janji aku dah tak mau undur ke belakang lagi . Nyahh kau !!! *Sebenarnya dari minggu lepas lagi , aku dah berazam nak rosakkan aje kereta tu sebab seat pun senget , seatbelt besar dia dah separuh dari yang asal , tak leh nak tarik bagi panjang dah , pastu mmm bnyk lah kedho'ifan dia*  Aha , tak jadi la balas dendam sebab I dapat LULUS hari ni ^^ huehuehuehue 4 MAC dapat lah lesen P . 

Tapi , walaupun begitu , hayat dia panjang lagi nampak lah kot nampak gayanya , dan dia berbuat jasa kepada aku dengan meluluskan aku tambah-tambah lagi harini pekerja Melati tu tak tau lah telan ubat apa yang menyebabkan diorang take care gila calon-calon bukan macam minggu lepas , cari aje kesalahan para calon    TT__TT  

Sekian , cerita ini langsung tak ada ciri-ciri dendam kesumat . 

P/S : Sila abaikan segala typo , sebab aku dah kembali bersemangat nak tulis blog ni ^^