Beauty

Guardian Jeju Lily Face Mask

Thursday, April 21, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

Yess , harini nak buat lagi review memandangkan memang tak ada idea lain nak update , plus plus sekarang pun tak buat apa kat rumah , kerjanya memanjakan muka , perut semua lahhh yang selalu tak sempat nak buat kat sekolah dulu .

Masih ingat tak entry yang lepas , pasal Anis beli beberapa sheet mask form Guardian & Watsons ? Yang tak tahu , boleh baca dulu entry tu :)

Segmen

Simply Segmen By Shawal & Sofie

Thursday, April 14, 2016


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join)

Segmen daripada Shawal & Sofie...

Tamat : 27 April 2016
Senarai Hadiah:
1) Topup RM5 x4
2) Review Blog di blog Kak Sofie x2
3) Bloglist Bulan Mei x10 di blog Shawal
Jumlah Pemenang : 16

Hadiah Giveaway Bersama Mak Long Arrived Home !

Wednesday, April 13, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

Jeng jeng jeng ! Hadiah giveaway dah sampai kelmarin :) Thank you sis Rrai ^^ Kelmarin terkejut betul tiba-tiba tok tanya "Hang beli apa pulak ni kak chik ?" . Pastu mula lah fikir rasanya tak ada apa pun lepas beli tudung haritu *nampak tak saya mmg peng-shopping online je*


*sweet betul siap ada surat cinta*


Alhamdulillah , hadiah yang kak Rrai bagi ni memang berguna for me . A lot ! Sehelai t-shirt putih lengan pendek menjadi pilihan ku untuk dipakai setiap hari memandangkan sekarang ni cuaca panas tak suka aihh pakai baju lengan panjang , rimas , panas sangat -.-  Pastu , dapat pulak penanda buku ! Ohh that's great ^^ memandangkan Anis baru beli beberapa buku daripada Big Bad Wolf dan semua masih menunggu giliran untuk dibaca *well , saya ni pemalas jugak bab-bab nak membaca ni , tapi suka gila buku*

Thank you sejuta lima ratus tujuh puluh tiga ratus ribu kali to kak Rrai <3 muah muah muah

Beauty

Best IG Shop Selling Korean Cosmetic !

Tuesday, April 12, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

*there's a lot more* 

Annyeong ~ Good evening everybody ! Please anyone , help me ! I'm into these product right now , I cant get off my eyes stalking a few IG shop that selling this kind of product . I'm not really wearing makeup and stuff like that , but I do have makeup *tengah tunggu masa nak expired je ni* but ! Suka betul stalk Ig shop diorang ni sebab they not selling only cosmetic but they sell a variety of skincare products . Right now , I'm searching for something that can minimize my pores and tightening it . 

So guys , let's stalking berjemaah gitu ;

  • @kims_beautybox 
  • @happiebubbles 
  • @korean_venustas

  • @personal_shopper_4u


I'm telling you this is not a paid review ! This is 100% based on my view :) Korang boleh lah skodeng IG shop yang kat atas ni semua dan bandingkan harga barang yang korang nak beli tu mungkin ? Sebab certain barang kedai A lebih murah dari B . Ada pulak yang barang kat kedai B lagi murah daripada barang A . Cumanya @korean_venustas tu kebanyakkan barang dia memang mahal daripada kedai lain tak tahulah kenapa , tapi lagi tiga kedai tu diorang ada pembekal barangan yang memang orang Korea ^^

Anis suka bertanya banyak benda kat kedai @kims_beautybox tu sebab promoter dia ramah sangat dan tak kisah la kita nak tanya banyak mana sekalipun walau tak beli barangan kedai dia , huahuahua

P/S : nnti kalau korang ada beli apa-apa , gitau lah ye :P 

Beauty

Mask Haul #1 { guardian & my scheming }

Monday, April 11, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Oh yeah as you can see right now , Anis nak berjinak-jinak dengan produk-produk penjagaan muka sekarang ni , biasalah dulu masa masih bersekolah , tak ada langsung nak jaga muka ni , tambah-tambah waktu di tingkatan 5 , fuhhh letih sampai malas nak jaga muka . Kadang-kadang sebelum tidur rasa berat tulang sangat nak cuci muka , at last tidur macam tu ja . Jadi, inilah masanya untuk memanjakan muka semula . 

Aha , memadangkan lepas cuti sekolah haritu , ada kakak kat rumah and both of us free , so kitorang ada lah keluar jalan-jalan window shopping bagai , dan bila dah masuk Guardian , Watsons ada saja barang yang nak beli , tambah-tambah mask memang pantang dilihat !

This is what I got from Watsons . 
  • MY SCHEMING Herbal Anti-Acne Mask (RM 6.90/pc)


Product features :
Composing mostly by natural green tea extract and natural plants extract liquid , the mask contains high concentrations of green tea polyphenols , which can provide the skin with more luster from problems with speckles , fine lines and dry phenomenon . Helps in maintaining youth and vitality of the skin and balancing oil secretion to improve adolescent skin problems due to grease derivative . The addition of allantoin , witch hazel and chamomile extract in the mask provides extra purifying .
  • MY SCHEMING Bamboo Charcoal + Volcano Mud Extract Pore Minimizing Mask (RM 6.90/pc) *panjang bebenor namanya*


This one I bought because I don't like my large pore on my above cheeks , hate it ! Bukannya besar mana pun tapi bila dah tengok depan cermin sambil membelek-belek muka , mulalah rasa meluat =='

  • MY SCHEMING Milk Extract Brightening Mask (RM 6.90/pc)


Product features : 
Cow milk contains rich milk fat, vitamins and minerals . Milk not only can provide skin nutrition in needs with easy absorption , but it can also provide moisture , prevent dryness and repair fine lines for skin . With mild milky scent , whey protein in milk can instantly improve problem on rough , dull skin and also promote moisturizing , soothing , brightening effect on skin . Besides containing rich protein , vitamin A , B and E , natural lactose from milk in combination with humectant can provide excellent moisturizing effect .

Wanna more a lot of information about these MY SCHEMING's mask ? Go here !

And this I got from Guardian :)

  • GUARDIAN Jeju Lily Face Mask (RM 6.20/pc) Promotion price till 27 April RM4.15/pc
Lily flower extract is used for its natural skin brightening effect as it evens out skin tone and increases skin flexibility. Reach for Jeju Lily Face Mask to brighten tired and dull-looking skin, leaving it radiant with a natural glow.


Jeju Lily Face Mask ni for someone yang nak ada radiant skin , sebab dia bagi brightening effect , pastu boleh selesaikan masalah tona kulit tak sekata .

  • GUARDIAN Jeju Tangerine Face Mask (RM 6.20/pc) Promotion price till 27 April RM4.15/pc
Tangerines or commonly known as Hallabong by the Korean, are rich in the skin vitamin, Vitamin C. For healthy and vibrant looking skin, try Guardian’s Jeju Tangerine Face Mask, which nourishes skin with antioxidants, essential vitamins and minerals, for skin that is healthy from the inside out.



Actually I bought 3 pieces of these Guardian Face Mask , I chose 2 Tangerine and 1 Lily because the day I went to Guardian , they held some promotion at that time , you only have to pay RM 10.88 only for 3 pieces of these mask . Jom moh kita semua ke Guardian sementara promosi masih ada sampai 27 April ni , dapatkan 3 mask dengan harga 2 keping !

Nanti lepas Anis pakai dan kalau rajin sikit , nanti adalah entry review mask pulak ! Annyeong ~

Review

Happy Shopping With ZALORA !

Sunday, April 03, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

*miss me?*

Fuhhh , fuhhh , fuhhhh ! Hampir bersawang dah blog ni , setelah sekian lama tak update dengan entry baru , sorry guys ! I'd been busy for this week , oh yeah kena pergi sekolah for raptai lagi apa lah pastu kawan-kawan ajak hangout lagi , memang tak menyempat la nak online update story bagai *alasan je ni weyh* 

Since Anis accept lamaran daripada ZALORA haritu , and yes I got a voucher that worth RM50 ! Ohh tunggu apa lagi rakyat jelata sekalian , inilah masa yang ku tunggu untuk menebus sesuatu yang dah lama dah geram nak beli tapi malas nak pakai duit sendiri haha ==' Seriously , tak sampai pun seminggu lepas dapat voucher tu terus I purchase barang yang nak sangat tu , erghhh sila boleh belah perangai tak sabar aku tu ~

Jom tengok barang apa yang dah lama simpan dalam wishlist nak beli tu ?!!


While another one is also a watch ! OMO ~~


Oh I admit that I really love watches ~~ Sebab tu lah orang terdekat selalu pesan jangan bazir duit beli benda yang dah ada , and yes memang dah ada seutas jam yang abah belikan , tapi jam tu dah lama sangat guna daripada umur 14 lagi , sekarang dah 18 tahun , that's why Anis nyampah beli jam mahal ! TAK BOLEH NAK TUKAR SELALU :( 

Sekarang no one can oppose me because I got this using a gift voucher , cuma kena tambah RM8 sebab shipping cost yang terlebih daripada voucher RM50 tu , it's okay mehhh since ZALORA had offer their service , Cash On Delivery <3

Packaging yang dah selamat sampai kat rumah , minggu lepas ? tak ingat dah exactly tarikh sampai 

*dibalut dengan elok , penuh angin tu*

*this one in blue colour*

*while this one in beige*

Thanks a lot ZALORA Team for giving me this voucher , see , I dah guna dengan sebaik mungkin ni , untuk tengok masa , sebab masa itu berharga macam DUIT ~