I'm On Train Right Now !

Sunday, July 03, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Yeayyy ! I'm on cloud nine ~~ Akhirnya , setelah 4 minggu kuliah di UiTM Alor Gajah , Melaka . Kini, tibalah masanya untuk diriku pulang ke kampung , ke rumah , ke tempat asal diriku ini . Should be more grateful , since I'm just studying in Melaka , not overseas compared to my big sister , which is in America right now . She must be more sad than me since she can't meet with our maktok . Setakat Anis yang kat Melaka ni selalu empangan pecah bila teringat kat maktok , lagi la yang cik kak yang jauh bebenor tu . 

Sekarang dah 9 malam , maknanya dah hampir sejam ETS Anis daripad KL Central bergerak , entah lah sekarang ni ada kat mana , dah malam , gelap aja semuanya . Semoga diriku sampai Butterworth dalam keadaan selamat sejahtera. Selamat malam semua ! Selamat menghabiskan ibadah puasa , dah tinggal dua hari je lagi , make sure jangan ingat nak raya saja nahh 

Haul

JUNE Haul

Friday, July 01, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera,


Alhamdulillah , ada masa terluang ni Anis sempat update entry hari ni ! Yes , just nak share dengan awak-awak sekalian all the things I bought in the early of June , but still got maybe one or two items I purchased in the end of May . Yes , bulan May and June lah bulan yang plaing banyak Anis berbelanja sebab nak masuk universiti and so on , plus ada jugak for Hari Raya Aidilfitri ni , acewahhh ! Puasa pun tak habis lagi ni ~ Ok , let's start !

WARNING : THIS ENTRY MAY CONTAINS A LOT PICTURES AND THIS GONNA BE A LONG ENTRY , I GUESS ? 


As I almost got crazy when it comes to stationary , so I bought a few new pen with various colours .



Seriously pen ni tak meragam ! Especially yang Sarasa Gel tu , memang sedap dipegang dan menulis ! Anis suka sangat-sangat waktu guna pen ni nak buat notes untuk subject Fundamentals Of Management yang banyak huruf tu =='


Ewahhh dua sekali kasut kau beli ! Kelas kau Jahhhh ~ Maafkan saya ! bukan sebab tamak , but alang-alang bila dah ada SALE , kau tunggu apa lagi ? Anis beli pun sebab tak dak kasut yang sesuai nak berjalan dengan selesa memandangkan UiTM ni bukan sempit kawasannya . Both shoes ni total dia RM71. Sebenarnya tak merancang nak beli kasut pun, cumanya waktu seminggu cuti lepas MDS tu pergi jalan-jalan kat Sunway Carnival Mall then ternampak VERN'S tengah adakan promosi yang sedemikian , BELI 2 PASANG KASUT, PASANG YG KE-2 HANYA DIKIRA RM1 .

Then, Anis kan masuk POPULAR , selain daripada beli pen warna warni tu . Anis cari pencil case & note book ~ Kite suka betul buang duit beli benda macam ni , astaghfirullah ~ Pastu kan! Lagi besar pencil case , lagi banyak harta karun kita simpan dalam tu .


Mula-mula macam banyak kali jugak letak pegang buku nota tu, at last ambil jugak . Setiap satu buku tu harga dia RM8. 
Ku juga tak mampu menahan diri daripada membeli purse baru , lagipun purse lama dah macam nak innalillah , bahagian dalam dah mula uzur , habis duit syiling kita suka hilang ! Jadi , Anis pun mulalah keliling kedai amoi tu nak search purse yang menjadi pujaan hati . Last-last , hok ni gak yang diriku berkenan , walaupun bukan PRADA ori , ada aku kisah ? 


That's all dia punya compartment dalam . Ku panggil ini dompet raya huahuahuahua 

Yes ! I bough a new perfume after about 2 years I didn't buy any of it sebab zaman Form 5 memang meluat nak pakai perfume , pakai bedak Carrie Junior aje pi kelas and over the year like that Anis punya rutin lepas mandi . But haritu masuk Watsons . gatal tangan pi test test perfume , dan pasang niat nak beli satu pastu jadi rambang bau pulak sebab semua perfume jenama Sence ni wangi wangi belaka . Harga perfume ni lebih kurang RM21.10 .

Then , masuk SASA . Dah lama dah aim nak beli hand lotion ni , kalau tak silap daripada bulan Mac lagi tapi time tu nak cepat balik , so malas nak bayar, sekadar masuk ambik angin dalam SASA. Seriously , scent dia sangat manis bau sebijik macam candy ngan cupcakes ! Kalau nak tangan berbau wangi & manis sampai digigit semut merah , baik anda mencubanya ! Harga bagi setiap satu hanya RM8.90 . 
Oh yeah , benda kegemaran ku , LIPSTICK ! Bukan semua ni Anis beli dalam bulan Jun , ada satu beli waktu bulan Mac ka April ntah ? Tapi masih belum ku guna . ish ish ish jangan bash saya sebab saya memang suka simpan buat harta karun jap . Nanti raya kite guna lah ~ Mostly , lipstick ni Anis beli daripada Watsons / Guardian ja. But before beli, Anis akan bukak laman web diorang dan check store mana yang ada buat promotion barang-barang yang Anis nak beli. Like that Silkygirl Color Junkie Lip Polish tu boleh dapat dengan harga promosi dekat Guardian memandangkan kat Watsons , harga dah back to normal.

So, that's all a part of my haul in June , ada banyak lagi duit dah terlabur di dalam bulan Jun ni , dan tak sempat la nak share semuanya dengan anda semua . Dan maaf jugak sebab update entry ni dalam bulan Julai . Hahahaha memandangkan hari ni Anis free sebab hari ni last kuliah sebelum cuti raya .

Kepada semua ! Selamat menjalani ibadah puasa yang masih berbaki beberapa hari , maaf kan Anis atas terkasar bahasa atau sebagainya . InsyaAllah lepas ni Anis cuba create entry banyak-banyak dan auto publish .