Beauty

HERMO Mini Haul #1

Saturday, October 29, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Memandangkan bulan ni bulan Oktober , inilah masanya untuk me-reward-kan diri sendiri , dah lama sangat Anis stalk macam-macam kedai jual stuff yang Anis nak sangat , kebetulan dengan bulan Oktober ni , HERMO ada buat clearance sale ! Jadi , barang-barang yang dah lama dalam wishlist ada discount yang ergghh sangat sadis kalau tak grab sekarang . Antara sebab lain Anis purchase item kat situ adalah disebabkan Anis dapat voucher 10% lagi discount sebab lahir dalam bulan Oktober . 

Korang jangan risau , HERMO memang terbaik dengan service penghantaran barang . Anis checkout and pay all the item on last Friday morning , tup tup the next day around 11 pagi , van Gdex dah sampai nak hantar barang . Yeah , laju kan ? Tapi i dont like pak cik yang bawa van tu , tanya alamat cam apa gi , nak marah aja bunyi dia . Dah la Anis takdak kat rumah time tu, yang ada cuma family member lain , so Anis suruh maktok tunggu jap van tu depan rumah -.- Nasib baik jugaklah family tak bertolak lagi mai Melaka nak ambik Anis balik rumah cuti sem .

Jangan risau , anda boleh pilih nak guna sama ada GDEX / Motorex / NinjaVan / Poslaju / TaQbin untuk hantarkan barangan anda ke rumah :)

Stop that sesi berleter .

Mari mari lihat .

Price : RM17.00*promotion price

Reason why I purchase this item 'INNISFREE SMOOTH LIP SCRUB'  is , because of those dry lips of mine. Tchhh I hate it a lot , I can feel like all people staring at my lips and thought that I might have serious diseases . What ? You think I got skin cancer ?! Sebab mengelupas dia teruk Ya Rabbi ! Kalau nak dikatakan berpunca daripada kurang minum air kosong , dah berbotol-botol consume tiap-tiap hari , sampai tak boleh kira berapa kali masuk tandas dalam sehari . Kawan-kawan pun pelik dengan Anis yang kerap menyinggah toilet . I don't know whether this lip scrub helps my lips being smooth as before or not , so I just bought it first because a lot of people out there leave a nice comment about this innisfree stuff and I wanna try this maybe starting next week ? They said this scrub only can be used in 2-3 times a week .

Price : RM30.50*promotion price

This is most wanted item in my wishlist , I'd been watching this almost three month . Let me tell you the price if you wanna buy it too , 

HERMO - RM70.00 *retail price
All outlet ETUDE HOUSE MALAYSIA - RM84
IG Shop {@personal_shopper_4u} - RM62 *including postage
IG Shop {@mein.my} -RM50 *including postage
IG Shop {@korean_venustas} - RM56 *exclude postage

The bubble tea sleeping pack in green tea takes care of pores and excessive sebum. This is written on the pack . Alright , after wearing this mask , I'll make review of it. Just wait :)

While this is a free sample given by HERMO ;)


And lastly , a birthday card for myself ;) 



But, there is one thing i really hate about the box , it is full of ant . Don't believe me ? See this 


That's all. See yaa soon 

Review

KAGI , Swiss Chocolate Wafer

Thursday, October 27, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Selamat petang ! Long time no see .

And today , I wanna share to all of you about one of my favourite chocolates . Siapa kat sini tak suka makan chocolate ? Anyone ? Tapi Anis bukan lah orang itu , sebab Anis pantang betul kalau pi kedai jual banyak chocolate ni , especially kalau pi Langkawi , Allahu , macam nak borong satu mall ja , tapi apakan nasib , mahal jugak semua chocolate tu , jadi hanya mampu berangan je la kalau ada RM1 juta , nak bawak keluar sikit duit tu , nak melabur beli chocolate -,- biar gendut semua orang dalam rumah ngeh ngeh ngeh 

Nak gendut , mana boleh gendut sengsorang ,

KAGI . Yes , that's the brand . Asalnya dulu nama dia TOGGI . Nama yang mana korang prefer ? *Anis tak kisah, janji sama kualiti kesedapannya*

*this is the logo*


This is one yang abah belikan . Got 4 types in that packaging ; classic , cappuccino , dark , hazelnut . Anis paling suka yang classic dengan hazelnut . Kalau dah makan satu , rasa macam nak lagi dan lagi . Tapi , tak elok makan banyak , nanti gemuk . Dah lah malas nak exercise , bertepu lah lemak tu nanti . 

Ingredients : Sugar, palm fat, wheat flour, whole milk product, cocoa mass, cocoa butter, hazelnuts, cocoa powder, butter fat, ground wheat fibres, powdered egg yolk, emulsifier: soya lecithin, coffee extract, salt, natural flavourings (coffee, cream, vanilla), raising agent: sodium hydrogen carbonate, Allergy advice: contains wheat (gluten), milk, hazelnuts, egg, soya . 

This chocolate wafer is made in Switzerland . Price Kagi yang assorted ni RM93.00 . Ada lebih 76 mini kagi dalam tu .

Kalau tak suka yang bercampur rasa macam ni , boleh purchase yang consist only one flavour sahaja , macam ni .

 *maaf gambar gelap*

This one pulak ada dalam 19 mini kagi dalam tu. Harga tak dapat dikenal pasti berapa . Boleh tahan la sedap yang dark ni bagi sesiapa yang amat berminat coklat gelap , yess this kind of flavour suits you ! :D 

P/S : Abaikan kalau ada typo , dan manglish yang mcm -.- 

Segmen

Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016

Monday, October 24, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

Kembali lagi dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com untuk bulan November dan December. Segmen Bloglist yang terakhir untuk tahun 2016. Macam biasa syaratnya mudah je. Hanya perlu copy paste je coding yang Fiza dah sediakan. Mudah je kan? Mana yang tak sempat join haritu, boleh join untuk bulan November dan December ni ye. Macam biasa pemilihan 10 blog akan dibuat melalui random.org.

KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN



Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016
2. Copy coding dalam kotak bawah ni dan paste di ruangan HTML entry

3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016 


Tarikh Tamat : 28 Oktober 2016
  Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Giveaway

Novel Giveaway by Arrien Amani

Saturday, October 22, 2016

Assalamualaikum :)
Arrien Amani kembali lagi dengan Giveaway terbaru! novel giveaway. Mencari hanya 3 orang pemenang bertuah, Pemenang top referrel akan mendapat 2 buah novel, manakala 2 orang pemenan lagi akan dipilih random dan akan mendapat 1 novel seorang, Semua pemenang boleh memilih novel kesukaannya. Jom ramai-ramai memeriahkan giveaway ini ^^ Click banner to JOIN ^_-

Kawan-kawan , apa tunggu lagi ? Marilah sama-sama kita join !