55 Questions About Me

by - Monday, July 31, 2017


So sorry dah lama dapat tag ni, tapi asyik tersepuk dalam draft πŸ˜“

Question from : Asyikin 

1 )  What are the things you love the most ?
⧫ It's gonna be my earphone, sebab bosan gila kalau keluar rumah walaupun dalam kereta ada radio, tapi radio susah nak tukar channel 😣 jadi dengarkan lagu dalam phone ja la

2 ) What are the things you hate most ?
⧫ Snake ! Walaupun nampak gambar ular dalam newspaper, I won't touch that and read that. Ha ! Waktu pagi raya, ada orang update story IG dia sambil bagi ular dia makan kot? I saw that video pastu terus phone tu tercampak πŸ’’ sebab terkejut + geli gila tengok rupa ular tu. *eh jawapan ular ni ada kena mengena dengan things ke?

3 ) If you are want to surfing internet with your smartphone, what is the app you open first ? 
⧫ For sure Instagram πŸ‘…πŸ‘…, sebab kat situ lah tempat paling senang nak tengok perkembangan orang yang kita follow, tambah-tambah lagi si mamat ni 😽 juga tak ketinggalan crush crush saya πŸ™‰

4 ) List down your favourite songs (5 songs only) :D 
⧫ 4 O'Clock // Rap Monster & Taehyung of BTS
⧫ Beautiful // BTS
⧫ Can You Hear My Heart // Lee Hi & Epik High
⧫ Emptiness // Madtown
⧫ First Love // Suga of BTS
I do listen to Malay , English songs as well, tapi yang dalam list ni all time fav, dengar time sunyi malam-malam, time hujan , nak tidur πŸ’•

5 ) If someone hate you, what will you do ?
⧫ Just make sure I don't see her/him, or sia-sia ja aku dapat dosa kering, takpun dia akan dapat jelingan maut la πŸ˜‚

6 ) If you have a big problem that bothering your day, what will you do ?
⧫ Put on your earphone and karoks ! *jangan risau, saya karok tak dengar suara pun

7 ) What is your dream ? 
⧫ Have a lot of money so I can buy anything I need, tapi not everything in this world I can buy using money πŸ’£ hati awak pun saya tak boleh beli πŸ˜‰

8 ) Do you want to be a popular person ? Yes Or No ? Give a reason. 
⧫ Sometimes YES, sebab kalau jadi popular senang nanti kalau nak buat bisnes or something, at least kita dah ada pengikut . Kadang-kadang pulak rasa macam NO ! Sebab bila dah jadi femes, you cannot run away with cyberbullying issues 😐 walaupun kau macam malaikat dalam socmed πŸ’©

9 ) What are the idols you want to meet to ( list 5 idols only )
⧫ Arwah tokwan

10 ) Which country in this world you want to visit ?
⧫ South Korea & Australia *jangan nak kecam kenapa orang tak letak Mekah, sebab pergi menunaikan haji tu wajib, jangan ditanyalah

11 ) What will you do and felt, when someone you love was back-up (defend) someone which is fighting with you ?
⧫ Rasa macam nak teriak sampai banjir πŸ™Œ

Question from : Noradziella

12 ) What is the most bad things you’ve ever did ?
⧫ Run away from 'usrah' waktu hari Jumaat dekat sekolah menengah dulu, tapi bukan tiap-tiap minggu la buat perangai. 2 kali ja waktu Form 5 πŸ’† 

13 ) Baking or cooking ?
⧫ No answer for this , both are interesting 

14 ) If you have  rm100000 in your bank account, what would you do with that money ?
⧫ Nak beli rumah, sekarang rumah kat Penang rasanya takdak RM100,000 ke bawah. At least RM400,000. Jadi simpan je lah dalam bank tu, biar la beranak lagi banyak πŸ’€

15 ) If you see someone sitting in the walking road, asking for money, did you give them money ?
⧫ No . You need to do something to get money, jangan jadi orang yang suka meminta, kalau nak minta bantuan jugak, pergi lah ke tempat yang sepatutnya.

16 ) What would you do if stranger say “hi assalammualaikum” to you ?
⧫ Selalunya laki yang gatal nak try nasib la yang bagi salam macam ni. Jadi, kita hadiahkan dia jelingan pastu berambus πŸ‘‹ tak wajib jawab salam daripada lelaki yang tak dikenali

Dari Atha’ al-Khurasani, Rasulullah s.a.w. bersabda:
“Tiada bagi wanita itu salam, dan tiada ke atasnya salam.” (HR Ibnul Jauzi)
Ia bermaksud, perempuan tidak boleh memberi dan menerima salam kepada atau dari lelaki yang bukan mahramnya.

17 ) Who is the most important person in your life ?
⧫ Family 

18 ) Who is the lucky women / man did you call everyday ?
⧫ Sorry, there's no one. Dalam call log, seminggu maybe ada 1or 2 incoming call. Nanti kalau Anis balik asrama, baru la ada outgoing call maybe selang 2 hari .

19 ) What kind of selfie you did last time ?
⧫ Rasa macam lama dah tak selfie, but last time memang selfie buat muka buruk habis sebab selfie dalam phone orang lain, supaya dia terbayang-bayang muka kita yang tak senonoh tu 😽

20 ) What is the most wish list you made that come true ?
⧫ Go to Aman Central ! Haishh 2 minggu lepas tu lah pertama kali jejak kaki situ πŸ‘

21 ) Watching movie in cinema or shopping ?
⧫ Would rather go for shopping , unless memang nak sangat-sangat tengok movie sebab rasa macam buang masa datang mall pastu duduk saja almost 2 hours , baik aku tawaf satu mall cuci-cuci mata πŸ˜†

22 ) What is the first thought when you first blogwalking to my blog ? 
⧫ Your blog was so neat and simple ! Love it πŸ’•

Questions from : Tqa London

23 ) What was your first thought about my blog?
⧫ Need to follow her ! Sangat kemas dengan template minimalist .

24 ) What hobby would you get into if time and money weren't an issue?
⧫ Riding a horse ! πŸ‡ and bowling 🎳

25 ) What fictional place would you most like to go?
⧫ Willy Wonka's factory or Narnia! πŸ’•πŸ’•πŸ’•

26 ) What songs have you completely memorised?
⧫ Negaraku & Untuk Negeri Kita. Lagu UiTM rasanya lupa dah sebab lama sangat cuti sem ni πŸ˜“

27) What game or movie universe would you most like to live in?
⧫ Flower Shop game, I will become an expert of flower and everyday gardening, best tau 😎

28 ) What TV channel doesn't exist but really should?
⧫ Bangtan tv ! So that I can watch what they're doing 24/7/365 πŸ™Œ

29 ) What is something that is considered a luxury, but you don't think you could live without?
⧫ An expensive shoes. " A good shoes will bring you to good places ".

30 ) What's worth spending more on to get the best?
⧫ Food! Food! Food!

31 ) What is something that a ton of people are obsessed with but you just don't get the point of?
⧫ Drawing eyebrow ; why did they do that ?

32 ) Tell me about someone you envy.
⧫ Oh there's one girl, my classmate. I envy her because she loves to read and memorise things which is the most hated things for me to do , memorising πŸ˜ͺ

33 ) What is the weirdest thing you have seen in someone else's home?
⧫ Everything seems normal , nothing weird.

Questions from : Patehah 

34 ) If given the choice to put ur own name, what will u put for ur name ? 
⧫ Nabilah . That's enough, don't really like Anis Nabilah sebab kalau search kat fb or socmed yang lain, ntah berapa banyak manusia dalam bumi ni nama sama macam saya.

35 ) Mostly ppl will said "Girl/Woman are complicated". Do you agree ? What make them look complicated ?
Agree with that, even though I'm a girl, but I feel I'm complicated. Always speak something 360 degree different from what I feel.

36) What's the worst thing you ever do in your life ?
⧫ Spend too much money πŸ’€
 
37 ) Love for the first sight do you still believe it nowdays ? 
Can I say no ? Based on experience, I never like someone for the first sight. I always have some negative impression till I know the real colours of them.

38 ) If you can be different gender for a week , what the things u really wanted to do ?
I want to dress up like a bad boy ! Handsome okay dengan white pants , sleeve half sinting πŸ’“

39 ) Are u willing to be silly but beautiful or ugly but clever ? Which one do u choose and why ?  
I'm willing to be ugly but clever since education lagi penting daripada kecantikan ! Tapi kalau dicemuh orang sebab muka tak lawa, mungkin akan rasa down πŸ‘Ώ

40 ) Describe the characteristic of the man that u like . 
Of course he needs to be smart πŸ’€ tolerate and be a leader , kalau dapat yang suara sedap bila jadi Imam tu lagi lah thorrrbaik 😌 (the last one ni rasanya ada pada schoolmate sebab semua orang diasah untuk jadi imam solat tambah-tambah yang asrama)

41 ) If you`re not normal and you fall in with ur friends . Who will be ? 
How is that not normal ? Jadi lelaki ke πŸ˜• If yes, there's one girl between our gang, she's the most polite and soft orangnya, alhamdulillah kelakuan dia memang sama macam mak dia jugak yang ayu sangat ! I mean not 
  42 ) What hurt u the most ? 
Sakit gigi πŸ‘‹
43 ) Your bad habits .
Malam-malam buka peti ais. I like to collect unimportant stuff, contohnya macam tarikh luput dekat roti gardenia tu πŸ’† haishh mula la mak marah, katanya buat menyemak ja πŸ˜… memang betul menyemak pun , jadi sekarang dah buang semua.
44 ) Why are u love blogging ?  
I can express myself better 😐 I think so , I can share something that I rarely talk to other people.

Questions from : Fatin

45 ) Do you have anything in particular that you want to achieve this Ramadhan?
⧫ Sorry for not answering this earlier , but I do achieve what I want this Ramadhan 😁 I want to perform 'terawih' as many nights that I could.

46 ) Song(s) that you would recommend to anyone at this moment.
⧫ 4 O'clock by Rap Monster & V of BTS
 
47 ) Have anyone told you something about yourself that you found ridiculous? Mind sharing?
⧫ Rasanya setakat ni rasanya tak ada yang ridiculous πŸ˜…
 
48 ) What is your current addiction? Why?
⧫ Addicted to beauty stuff . Please don't bring me to any Guardian, Watsons , Aeon Wellness and else πŸ’’
 
49 ) Have you ever make a prank? Tell me about it.
⧫ Bersalah nya saya hanya bersubahat dalam prank tu, saya tolong kawan ambik beg duit kawan si mangsa yang dijaga oleh mangsa. Mangsa merupakan roommate saya waktu Form3. Hari tu 7 Mac, birthday dia. Kesian tengok dia menangis sebab risau beg duit hilang jadi semua duit dan kad-kad yang penting semua takda. Pada malam tu, hampir kesemua kawan satu batch serbu datang dorm saya sebab nak surprise kan dia 😎

50 ) Piano or guitar?
⧫ Even I don't know how to play those two , but I will choose piano !
 
51 ) A quote you try to live on.
⧫ I dont have any seriously
 
52 ) Little things that you usually noticed but others did not? *creepy but swag* 
⧫ Kinda kurang jelas dengan soalan ni πŸ™‰ yang penting saya tak dak sixth sense nampak hantu, but my best friend does ! Menakutkan waktu kitorang jaga dia masa dia tengah bukan jadi diri dia, tapi dapat la jugak input on what to recite untuk buang benda tu πŸ’₯
 
53 ) Do you pay attention more to the lyric or the melody?
⧫ Melody comes first, kalau best baru lah Anis tengok makna dia tapi kalau tengok makna tak elok, I won't hear anymore.
 
54 ) A picture that describes your emotion at this moment.
Too bored

55 ) Something which have been lingered around your mind for the past few days.
Bosan duduk rumah ! Kalau boleh tiap-tiap nak berjalan ja πŸ’ and one more, tengah fikir bila nak dapat keputusan kolej ni πŸ˜“



It's the end ! BYE ❤

You May Also Like

25 PEOPLE WITH HIGH ORDER THINKING SKILL

  1. sama lah kita hate snake

    ReplyDelete
  2. Wuyoooohh imam baca sedap.. Schoolmate wuuu. Macam tau jaπŸ˜—πŸ˜—πŸ˜—

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku cakap ja, tapi takda kaitan ngn budak batch kita mana2 pun :D

      Delete
  3. hahahaha I can relate to all your answers tho. When I give you the questions, I quietly answers them too and we almost have the same answers. hahahaha Thanks for answering my questions. 😊

    ReplyDelete
  4. #38 is so me. I want to woo girls with my handsome looks lol.

    and #42 too. I had a toothache once and it hurts so much that I cried every night.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nothing worse than having a toothache :3

      Delete
  5. what hurt you the most? - sakit gigi.

    huishh mmg sakit betul kalo kena sakit gigi hehehe

    salam kenal,
    Ana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes that's hurt a lot, nk kata sakit sebab kena tinggal ngan bf, saya tak pernah ada satu :")

      Delete
  6. #4 OMG I LOVE EMPTINESS BY MADTOWN TOO! (this is weird but I really like the second teaser for their emptiness comeback) lol

    #21 den pun suka tawaf shopping mall (tanpa beli apa-apa)

    #52 KENAPA SEMUA ORANG INGAT BENDA-BENDA HALUS NI lol little things like how I would notice orang punya fingernails, macam mana saya nampak orang punya habits yang orang takperasan depa ada that kind of attitude :D maybe I should quote the question better :D

    Thanks for answering!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry for that misunderstanding :3

      Delete
  7. haha ular tgk pun dah meremang dah klo jumpa tu xtau la cmne jadinya huk3

    ReplyDelete
  8. Hope your dream (and I think this is everyone's dream?) come true!!

    ReplyDelete
  9. amboi ramai ehh 'crush crush' dia. πŸ˜‚πŸ˜‚
    sameee gurrlllll i palinggg benci snake! tgk gmbr pun tk sukaaa huwaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. of course crush kena lebih daripada satu

      Delete
  10. Lagu Can You Hear My Heart tu best (:

    https://aimisyafiqah.blogspot.my/

    ReplyDelete
  11. heheheh... betul, actually banyak2 social media, insta yang paling first dibuka XD same habit~

    ReplyDelete
  12. uish tak minat shopping sebab ramai orang mundar-mandir.. prefer tengok wayang O.O tapi tadak duit ahahahahhaa XD

    ReplyDelete
  13. anyway, orang Kedah ka? O.O ahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. anis nk shopping pun bukannya ada duit sgt pun =.= hehehe anis orang penang :D

      Delete
    2. wahahahahaha XD lagi sedih TT^TT g shopping atpi takleh nak beli barang sgt.. stress kowt... especially kalau g Daiso, kedai diy, hinode shop, gift shop,kedai buku.... TT^TT

      Delete
  14. hehe enjoy pulak baca jawapan2 awak ni. :D

    2) same here, tak suka ular jugakkk. i won't touch any pages yg ada gambar ular.. especially zaman sekolah dulu banyak gambar ular dalam buku mastika

    8) honestly, I don't want to be a popular person. Sangat lah tak suka publicity... even sekarang pun kadang2 ada yg tegur, "Eh, akak ea yg tulis blog tuu" dah rasa alamakk haahaa

    14) same here! melabur aje la bagi beranak pinak. tapi bergantung pada keadaan semasa tu jugak kan? :D

    25) Willy Wonka!!! that is so interesting!!! omg that chocolate river.. yum yum

    53) sep sep! same here, melody first :D


    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks baca habis smua entry ni ^^ we got some same interest !

      Delete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .