My Top Favourite K-Actor

by - Friday, July 28, 2017

 

I'm going to introduce you my favourite actor ever, I will watch their drama / film eventough they only being casted as supporting role because why not ?

1) Lee Seung Hwan  a.k.a Seo Kang Joon 


Ingatkan Seo Kang Joon was his real name, rupanya tidak ! By 2017, Seo Kang Joon dah 24 tahun. Mula-mula kenal dia masa dalam Roommate. First impression : handsomenya dia ! Tapi, dalam Roommate Season2, Kang Joon jarang-jarang muncul, sebab tahun tu banyak drama yang dia berlakon agaknya? First drama yang Anis sedar kewujudan dia adalah 'Cheese In The Trap' . Ye lah, masa itu dia second lead, jadi agak terserlah bakat dia dalam tu, walhal dia banyak dah jadi supporting role dalam drama-drama yang Anis tengok cuma tak perasan akan kewujudan dia. Alahaii kesiannya awak -.- Lepas tu, Anis cari lah semua drama yang dia ada dan tengok sampai pukul 1 pagi 😏 πŸ˜‰

Instagram : @seokj1012

2) Nam Goong Min


Ini sepatutnya dah masuk dalam kategori 'pakcik' dah ni kalau nak ikutkan usia dia yang bakal 40 tahun in 2018. Lelaki ni makin tua makin handsome ek? πŸ˜… Dia punya lakonan dalam 'Remember' pergh seriously rasa macam betul dia ni agak gila, sampaikan MC in variety show Happy Together takut nak duduk dekat / communicate ngan Goong Min πŸ˜‚ And you should watch him in 'Beautiful Gong Shim' sebab watak dia lawak sangat dengan heroin drama tu pun cute πŸ’˜  Sekarang ni, drama baru dia 'Falsify' , Anis tak tengok lagi.
Instagram : @min_namkoong

3) Song Joong Ki


Siapa yang tak kenal dia ni, boleh πŸ™‹ . I bet mostly know him, pernah menjadi gilaan ramai disebabkan drama 'Descendants Of The Sun' yang ditayang pada tahun lepas dan sekali lagi gemparkan orang ramai dengan berita dia akan kahwin hujung Oktober tahun ni dengan Song Hye Kyo ! Hampir kesemua drama yang Joong Ki ni ada, Anis tengok sebab lakonan dia memang seems real dan tak Fattah Amin kayu. I will keep watching kalau ada upcoming drama yang dibintanginya.

Instagram : he never had.

4) Choi Min Ho


A well-known idol actor, Min Ho. Salah sorang ahli group SHINee yang rasanya famous dengan lagu 'Ring Ding Dong' zaman K-Music mula-mula masuk Malaysia ni. Sekarang music video lagu tu dah reach 79juta, kira banyak lah tu kalau nak dibandingkan dengan group Korea yang lain. Back to his drama, the first one Anis tengok is 'To The Beautiful You' . No wonder dia boleh jadi hero, sebab dia memang athletic. Lepastu, 'Medical Top Team' , 'Because It's The First Time' dan yang paling latest 'Hwarang'.

Instagram : rasanya dia masih belum ada lagi -.-

5) Lee Jun Ho


A rookie actor should I say ? Tapi, lakonan memang layak dapat πŸ‘πŸ‘ sebab dia pandai bawak watak yang ditugaskan. Rasanya semua filem & drama dia ada Anis dah tengok, except 'Memory' sebab story line drama tu memang bosan dan selalu terlena depan laptop waktu tengok drama tu πŸ˜… . Junho ni start terlibat dengan dunia lakonan ni pada tahun 2013 dengan filem 'Cold Eyes' , lepas ada lagi 2 filem kemudian dia try to act on drama. Sapa yang dah tengok 'Uncontrollably Fond', ada perasan tak dia jadi cameo ngan Lee Yu Bi ?

Bagi yang belum tengok drama agak terbaru yang Lee Jun Ho ni berlakon , you can go watch it now 'Chief Kim' . Drama ni best walaupun dia bukan ber-genre romance, tapi kisah kakitangan pejabat yang ada masalah rasuah in that company and what-so-ever πŸ’ dan perangai orang atasan yang memang macam nak makan kaki , jadi korang tengok lah ! Dan ada banyak jugak scene yang lawak , bromance dalam ni 😊

Instagram : @le2jh

So now, awak punya feberet pulak siapa ?

You May Also Like

13 PEOPLE WITH HIGH ORDER THINKING SKILL

  1. I love them all too except for Nam Goong Min kebab tak pernah tengok drama/filem lakonan dia. Maybe I should have. Cuma selalu tengok dia buat hosting je. For me lately ni suka tengok Choi Jin Wook, Lee Soo Hyuk and Jung Il Woo. maybe sebab terpengaruh drama2 yang kawan2 bagi kot hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. but no doubt diorang mmg hebat berlakon ! :D

      Delete
  2. I minat Choi Min Ho. Heeeee. oh dengan Chansung frm 2pm group. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeahh chansung ^^ both of your fav are handsome !

      Delete
  3. Kita tak minat korea. Sebab apa taw, sebab susah nak ingat nama diorang. Nak ingat muka pun susah rasa dorang muka sama je semua. haha. ada 2 je Kdrama pernah tengok sepanjang hidup ni. DOTS dgn fight for my way. Tu pun still tak tahu nama pelakon dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul la tu muka diorang kalau tengok sekali imbas cam tu , mesti kita ingat orang yg sama ja XD

      Delete
  4. Watak Nam Goong Min dalam Beautiful Gong Shim serius lawak, selamba dia je makan makanan yang jatuh

    btw i suka Ji Chang Wook

    ReplyDelete
  5. suka semua except SKJ haha bitter feelings sebab kontroversi drama Cheese in the Trap tu. SJK ngan NGM memang terbaik dalam acting. CMH ngan LJH pun dah makin improve :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh anis tak tahu la pulak pasal kontrovesi tu :O

      Delete
  6. Suka SOng Joong Ki <3 Siqah suka juga dengan JI SUng, Ji Chang Wook, Lee Min Ho, Lee DOng Wook, Lee Joon Gi, Lee Jong Suk, Park Seo Joon. ANd the list goes on. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah la lee joon gi ! ni yang list anis buat pun cm sikit2 je nama yg anis mention sbb lupa ada ramai lg yg anis suka =='

      Delete
  7. alah my favourite actor tade dalam ni XD ahahahaha

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .