Tips Bershopping di HERMO

by - Wednesday, August 09, 2017



Have you ever heard about HERMO ? Kalau tak pernah, anda boleh klik link kat atas ni πŸ‘† boleh dikatakan ni laman web paling best kalau nak shopping barang-barang skincare / makeup . I realise that some of the blogger do shopping their stuff at Althea. I don't really like to wait and you must but at least RM99 if im not mistaken to get free shipping from Korea which is can lead to 'pembaziran amalan syaitan duit saya' πŸ˜‚ jadi Anis lebih prefer shopping kat HERMO πŸ˜‰ But both website ada diorang punya pro and cons memasing ye 😊

Jom jom Anis nak share macam mana Anis boleh save more money bila berbelanja kat HERMO ni. Oh before that, Anis nak bagitau yang Anis jenis yang survey barang sampai 1-2 bulan baru nak beli πŸ˜… but not for Nano White Fresh item since I've been using that everyday for 2 years.

1. Search for things to buy only

Kaedah ni sesuai bagi yang memang nak survery and purchase something on that day jugak. Mohon untuk tidak click mana-mana iklan yang ada perkataan sales terhadap barang-barang yang anda tak perlukan langsung. Maybe this is the hardest one to do yeahh for me 😏

2. Add item to your wishlist
This is the most important one ! Since kita dah ada hati nak beli produk tu, baiklah kiranya kalau dimasukkan dalam wishlist. Dengan berbuat sedemikian, senang sikit nak perhatikan bila product tu dah out of stock / restock / ada sales / dah tak dijual πŸ˜…

3. Buat perbandingan harga di sini dengan kedai lain
Ni yang paling Anis rajin buat, boleh dikatakan sepanjang cuti semi ni, everyday saya usha HERMO, ALTHEA , WATSONS , GUARDIAN online store. Bagi local product boleh lah kita buat perbandingan dekat web-web yang telah di'mention' sebelum ni. Tapi bagi barangan daripada Korea seperti Innisfree, Etude House or It's Skin dan sepupu sepapat yang lain, this brand pun ada website diorang sendiri. Paling terkejut ni ha
Harga yang diletakkan di laman web Hermo ialah RM45 , RM 66 di Etude House sendiri
terkejut sebab perbezaan dari segi harga barang-barang ni semua. Anis serik nak walk in kedai Etude / Tony Moly sebab harga kat kedai sampai sekali ganda lagi mahal daripada yang dijumpai online 😢
    4. Don't believe 100% mana-mana review on item that you want

    Yes you need to read their opinion, but must not accept that and think it will 100% works on you too. Even laman web HERMO sendiri says 

    Results from the use of beauty product above may vary depending upon the individual and will depend on multiple factors, including your age, gender, skin type and condition, use of other products used, health history, lifestyle, diet and others  

    Kalau nak beli jugak, buy the trial kit or maybe you can walk in mana-mana kedai untuk test produk tu then beli secara online kat sini memandangkan harganya yang lebih murah.

    5. Invite your friend 

    Benefit kalau kita dah invite kawan and they succeed in purchasing item, you will get a RM15 voucher ! Sebagai reward titik peluh menghasut kawan-kawan purchase barang dekat Hermo πŸ˜† Lagi best sebab voucher ni got no expiry date , the minimum you need to spend in order to use that voucher is RM100. For me, it's still berbaloi whattt

    6. Take note tarikh perayaan / tarikh penting lain bagi Hermo

    Yes mestilah kena ambil tahu sebab selalunya sales akan dibuat pada musim perayaan . Musim perayaan Christmas paling grand acara sales dia kat Hermo kalau korang nak tahu. Selama sepanjang bulan Disember, barang-barang memang semua tengah murah. Jadi, daripada bulan Januari-November baik hampa semua simpan duit banyak-banyak πŸ˜™ Then, antara tarikh penting bagi Hermo adalah bulan Jun ! Bulan Jun merupakan bulan ulang tahun Hermo 😌

    7. Tick attendance everyday for 10 days in a row

    Kenapa nak ambik attendance pulak ni macam budak sekolah ja 😯 hello lepas dah 10 days berturut-turut awak tick kehadiran , you will be rewarded with 200 credits ! Dengan points inilah anda dapat menjimatkan wang waktu nak checkout order nanti . Korang kan boleh choose untuk bahagian 'apply extra promotion' in order nak kurangkan jumlah yang perlu dibayar nanti, sama ada credit / balance / voucher . kalau nak gunakan credits, make sure ada at least 100 credits baru leh dia change credits tu into RM1. Setiap kali purchase limit dia 500 credits boleh di exchange. For me, almost setiap kali beli mesti akan click nak change credits tu sebab I got almost 3000 credits now πŸ™ˆ Haa lupa nak bagitau yang Hermo jugak akan bagi free credits bila korang play games waktu sales yang diadakan. Mostly dia bagi dalam jumlah 10 / 20 / 50 . Bayangkan waktu Disember lepas everyday Anis dapat credit free cam ni πŸ™‡

    8. Post your review

    Bila parcel dah sampai rumah, depends on you lah nak buka atau tak , tapi semestinya anda perlu ambil gambar barang-barang tu dulu untuk upload dekat website Hermo / apps Hermo yang kini boleh di muat turun melalui Google Play Store atau apa benda yang pengguna iPhone itu πŸ’’. Every review untuk purchase yang korang buat akan dapat 20 credits, dan kalau buat review on each item yang dah dipurchase pun akan dapat 20 credits each. Kalau korang share gambar yang sama tu dekat Instagram pulak beserta #hermomy , anda akan dapat sebanyak 50 credits.

    9. Shopping jangan seorang, biarlah berjemaah

    Waktu nak shopping tu kalau boleh ajak satu kampung tau ! Sebab kalau perbelanjaan terkumpul anda sudah sebanyak :

    RM 1000 ( will be awarded as Gold Member ) get 1.5% off on everytime checkout
    RM 2000 ( will be awarded as Platinum Member ) get 3% off on everytime checkout

    Guess what ! I'm a gold member hasil ajak habis roommate, classmate and levelmate waktu nak beli barang ni semua pada sem lepas πŸ˜‰

    πŸ’£

    rasanya itulah taktik yang ada nak save money kalau buy something dekat Hermo ni, tak ingat lagi taktik kotor apa yang ada πŸ˜… *sebenarnya ada satu tapi dah leh pakai taktik tu semenjak Hermo ni dah ada apps*
    πŸ’¬

    Luahan hati :  agak terkilan sebab ada jugak pembeli dari laman web Hermo tak ambil peduli barang kecantikan dia beli tu HALAL ke tak . Sebab dah terang lagikan bersuluh ada tanda NON-HALAL πŸ’’ 
    Hermo siap letakkan tanda non halal untuk pengguna beragama Islam
    Tapi terkantoi lah akak ni, saya tengok username dia nama melayu, gambar pakai tudung , tapi dia pi beli hat ni , tak tau lah mungkin dia nak hadiahkan kat kawan dia yang non-Muslim agaknya πŸ˜•

    You May Also Like

    9 PEOPLE WITH HIGH ORDER THINKING SKILL

    1. tak penah dengar pasal hermo nie.. kesian tak? huhu

      ReplyDelete
    2. Tak tahu pula HERMO ada segala benefits ni. Selalu tahu harga dia lagi murah dari biasa je.

      ReplyDelete
    3. pernah dengar Hermo tapi tak pernah beli apa-apa lagi kot, tunggu Christmas Sale ke hehe. bagusnya sebab Hermo dah letak siap siap halal n non-halal :)

      ReplyDelete
    4. nanti korang semua try la usha usha hermo tu , konfem ada yang tersangkut nanti :D

      ReplyDelete
    5. For me no.1 dah susah sebab adlin pantang nampak perkataan sale. Tangan jadi gatal nak click huhuhu btw bestnya anis gold member. best jadi gold member ni sebab masa anniversary banyak sangat benefit.

      ReplyDelete
      Replies
      1. yep thats right mmg masa anniversary bnyk jugak dia punya sales lain

        Delete
    6. bila dah bukak hermo even dah focus untuk satu barang je, gatal tangan ni nak click yang lain.

      ReplyDelete
    7. This is an interesting post, maybe I should try shopping dekat Hermo nanti ΓΌ

      ReplyDelete
    8. huhuhu baru tahu pasal gold & platinum member tu. kalau i tahu, selama ni ajak sekampung beli kat Hermo hahaha

      ReplyDelete

    What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .