Huh Who Are You Dear ?

Sunday, November 29, 2015

 

Assalamualaikum and salam sejahtera ;)


EHHH ! Sapa mamat handsome yang sedang perhatikan aku ni ? Tak pernah tengok sebelum ni ? Ha , mai sini nak bagitau , dia ni sebenarnya *bisik bisik ke telinga* dia ni dah lama dah curi perhatian aku

  

A bit biography about him ; 

Name : LEE JUN HO 
Birthday : 25th of January 1990
Birth place : Ilsan , Goyang , South Korea
Education : Howon University
Now : One of 2PM's members 

Lepas post sikit ja biodata dah tak tahu nak cakap apa ni . Ok , first time boleh kenal Junho ni sebabnya dulu Junho ada buat collaboration dengan Vanness Wu untuk sebuah lagu OST film something like that la , not so sure . Tapi time tu tengok Vanness Wu je la sebab memang unfamiliar lagi dengan muka si Junho ni . Tak lama lepas tu kan 2PM famous dengan single diorang 'Hands Up' , ada la jugak tengok tengok diorang punya MV , then rasa tertarik nak tahu siapa la yang berambut merah tu *dalam MV ja kaler merah rambut tu , well dye kan* 


Mulalah daripada music video tu kemudian myself tengok diorang punya variety show , serious lawak la diorang berenam ni , start dari tokwan leader , si Minjun atau dikenali sebagai Jun.K , jangan main main sekarang atok ni dah jadi seorang composer + pencipta lirik terbaik dari JYP Enterainment kot ,JYP bangga dengannya ^^ . Jun K ni dikategorikan dalam ' OLD BOYS  ' , sekali dengan 2 orang lagi anggota awet muda tua yang lain , iaitu Taecyeon si Badang @ OkCat , tak lupa our Thai Prince , Nichkhun yang sweet and gentle manner nya .While yang ' YOUNG BOYS ' ok . young sangat la tu . Starting from our Wooyoung yang suka sangat binatang apa ntah , ayam ? ntah la abang oi , then Junho himself , lastly giant maknae Chansung ssi hmmm become giant sebab suka sangat makan pisang maybe ? ㅋㅋㅋㅋ

Tapi , kesian jugak akan group sebab junior diorang Got7 , lebih dikenali dalam industri muzik sana , dan kesemua member of Got7 ada special talent masing masing dan diorang telah dilatih untuk mempunyai speacility tersendiri , well , pada masa 2PM and 2AM mula mula debuted dulu mungkin JYP tak ada perancangan yang cukup bagus dan sekarang ni member 2PM kurang la dijemput untuk mana mana variety show , nasib baik ada slot ' REAL 2PM ' conducted by their own member , and video tu akan release di akaun Youtube JYP Entertainment :) Walaupun member 2PM tak pandai sangat dengan gag or else , diorang punya friendly and relationship beyond members akan menampakkan telatah diorang sometimes lawak plus plus time diorang usik leader Jun.K ㅅ.ㅅ For your information , Junho dan Wooyoun pun pandai dalam acrobatic ni , cuma Junho dah tak boleh teruskan lagi dengan acrobatic sebab pernah accident teruk melibatkan bahu, jadi JYP pun takkan la nak ambil risiko bahayakan anak buahnya, kan ? 

Still proud of Junho because he managed to debut as a solo singer in Japan and latest on last September , he just debuted as a solo singer in Korea with a single entitled , ' FIRE ' . You should try and listen to that song , very catchy tune :) More than that , Junho pun sekarang ni dah bergelar seorang pelakon , bermula dengan sebuah filem ' COLD EYES ' tahun 2013 . Kurang suka menonton cerita tu disebabkan Junho dibunuh dengan kejam oleh seorang penjahat yang dah lama dicari oleh pihak polis . Ya , Junho pegang watak seorang polis dalam movie tu . Then , second movie ' TWENTY ' on this year . Fuhhh , dinasihatkan bagi sesiapa yang berpenyakit teruk dilarang sama sekali untuk menonton , nanti korang sesak nafas sebab gelak banyak sangat , sebab too much humor weyyyyhhh . Paling latest , ' MEMORY OF SWORDS ' . No comment for this movie , sebab tak berpeluang nak tengok lagi , movie baru release di pawagam Korea last August , jadi sudah semestinya agak susah nak cari orang untuk subkan ;(



 *gaya make up macam Edward Cullen la*

Anything more about Junho ? Korang Google kan saja kalau nak tahu dengan lebih banyak tentang Junho ni . Kalau ada something nak tanya Anis , click kan perkataan di bawah entry ni ' 0 HIGH ORDER THINKING SKILL ' .  Ada faham ? Ok . Boleh tutup mata dan tidur lah kalau macam tu ^^ Selamat malam pagi 




No comments:

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.