K-Drama | Oh My Venus

Saturday, January 16, 2016

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Selamat malam guys ,malam ni Anis nak crita sikit pasal dram Korea yang Anis tengok baru-baru ni , actually drama ni sudah pun tamat pada minggu lepas , waktu official drama ni bersiaran , Isnin & Selasa jam 10 *mengikut waktu Korea yg awal sejam dari Malaysia* di channel KBS2 . Yahhh , orang ada Astro boleh lah tengok ikut waktu tontonan Malaysia , tapi Anis tengok online kat MYASIANTV . Terima kasih sebab sudi sub kan semua drama-drama yang terkini , jadi Anis tak susah lah nak cari laman web lain hahaha :D

Mula rasa berminat nak tengok cerita sebab Anis ternampak preview drama ni dekat Youtube , that time drama ni dah bersiaran sampai episod 4 / 5 dah kalau tak silap , ye lahhh SPM habis 2 Disember for paper last , drama ni start on air 16 November , so memang dah banyak episod laaa termiss . Emm , disebabkan memang tak buat apa kat rumah , asyik layan movie ja sebab tu la sempat catch up drama ni *ish ish ish apa nak jadi ngn anak perempuan sorng ni*

Okay , antara tarikan yang buat Anis nak tengok sangat drama ni ialah ;

  • Shin Min Ah as heroin *mula suka start dia berlakon My Girlfriend Is A Gumiho*
  • So Ji Sub as the hero *terpengaruh dengan drama dia sebelum ni The Master's Sun*
  • Barisan pelakon lain , macam Sunghoon *yg pegang watak Korean Snake* dan tak lupa jugak penyanyi serta pelakon berbakat ni , Henry of Super Junior , dia memang cute sangat dalam drama ni , dan watak yang dia pegang memang tak lari dengan sikap dia yang sebenar , periang , friendly , lawak
  • Selain daripada barisan pelakon , drama ni banyak ajar cara nak berdiet dengan betul ! Haaa bukan dengan makan pil ye , tapi kita kena jaga pemakanan dan make sure do exercise to maintain your weight :)
  • Bermula dengan tanda tanya macam mna Shin Min Ah boleh gemuk lepas habis belajar , waktu dah mula bekerja 
  • Korean Snake tu segak sangat ^^ 
Dari kiri : Kang Joo Eun [ Shin Min Ah ] & Kim Young Ho / John Kim [ So Ji Sub ]

Jang Joon Sung / Korean Snake [ Sung Hoon ]

Kim Ji Woong [ Henry Super Junior ]

Actually , ada lagi watak-watak lain dalam cerita ni , tapi Anis tak berkenan sangat dengan mereka ini . Tapi tak da depa ni , jalan cerita memang tak menarik lah jawabnya ... Sapa dia ? 

 

Yang gegirl tu sebenarnya dia kawan Kang Joo Eun waktu sekolah dulu , dan lelaki tu pulak boyfriend Kang Joo Eun selama 15 tahun , diorang putus lepas tu sebab laki ni dah sukakan kawan Kang Joo Eun ni , but that time la Young Ho muncul dalam hidup Joo Eun dan lepas pertama kali berjumpa , ada ja pertemuan yang seterusnya secara tak sengaja :0

*The first time both of them meet*

 
 *Nak gunakan alasan nak report John Kim kpd pihak media kononnya*

*First time jumpa kawan lama yg saiz badan terbalik dgn Joo Eun*

*Sama la kita , Kang Joo Eun*

*Trying to save a model yg dah lma tergila-gila kan dia , lupa nak introduce kan dia , Yang Yi Jin* 

*pakai segak-segak nk pegi restoran makanan segera ==' *

*Inilah Jang Yi Jin , segak kan ? Dlm drama ni , dialah CF Queen in Korea*

*Kang Joo Eun ajar cara nak luang masa hujung minggu*

*Kang Joo Eun dah kurus*

*Sarapan yang berkhasiat*

Orite , dah tak larat nak insert gambar banyak-banyak , actually ada banyak yg show gila sweet romantik diorang , but saja tak nak tunjuk kat sini hohohoho , korang nak tengok ? Jom tonton drama tu ~~ Selamat malam guys , jangan bawak Sunghoon kite masuk mimpi ye . Takmau takmau

9 comments:

  1. hahaha best kan? Btw try tengok noble my love lakonan korean snake tu.. pun thumbs up sikit. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu dah khatam tengok ; mmg best la ^^ both thumbs up ~

      Delete
  2. annyeong...waaa gandingan pelakon mantap n kena tengok n....thanks.

    ReplyDelete
  3. i suka this oneee tooooooooooo hehe my last kdrama!

    ReplyDelete
  4. ohmygaddd i watch this drama too (my last KDrama in sha Allah hehe) and it was super duper coolllll drama i've ever watched!!! Shin Min Ah, so pwettyyyy boleh takkk :)

    ReplyDelete
  5. Best ya citer ni? Baru nak tengok kat 8tv

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.