K-Drama | Cheese In The Trap

Monday, January 25, 2016
Assalamualaikum dan salam sejahtera , 




Jaajangggggg ^^ Poster for Cheese In The Trap . A not so new drama just released on tvN but for tonight , it's gonna be the 7th episode . Channel brapa , tak tahu lah . Ada ke dekat astro ? Emm tak tahu lah awak , kite memang takda astro dari dulu , hanya menumpang kasih tengok drama korea dekat myasiantv saja dari dulu :') 

Sebelum tu , thanks untuk semua yang recommend suruh tengok cerita ni :) Memang best la , walaupun daripada mula-mula episod pertama , sebab rasa nak tahu sangat apa akan jadi lepas tu , dan mula lah rasa nak sambung lagi episod seterusnya , seterusnya , dan seterusnya . 

Actually , drama ni berasal daripada salah satu webtoon Korea yang terkenal , lepas tu diorang adaptasi kan menjadi drama guna manusia yang betul pulak . 


Barisan pelakon drama Cheese In The Trap : 

  • Baek In Ho - Seo Kang Joon
  • Hong Seol - Kim Go Eun
  • Yoo Jung - Park Hae Jin
  • Ah Young - Yoon Ye Ju
  • Baek In Ha - Lee Sung Kyung
  • Jang Bo Ra - Park Min Ji 
  • Kwon Eun Taek - Nam Joo Hyuk 

*Maaf dalam poster tu ejaan tak berapa nak betul sangat yahh sebab hangul memang lagu tu* 

Cerita dia berkisarkan budak-budak kolej , bukan cerita tentang orang dewasa dan alam pekerjaan . For me , cerita yang macam ni lebih menarik sebab dapat tengok kawasan diorang belajar macam mana , and Korea punya tadika , sekolah , universiti , semua tak pernah menghampakan pelajar , sebab kawasannya yang kemsa , bersih , selesa dan banyak sangat kemudahan . Tak sama macam dekat Malaysia , tu yang I'm quite jealous dengan Korean , kalau diorang tak nak belajar , biar aku yang ke sana ! *hehehe emosi pulak* And I could see diorang punya life as student dekat kolej macam mana , cara diorang daftar kelas lagi , best aje tengok , tapi punyalah berebut nak dapatkan kelas dengan prof yang baik .

Then , daripada drama ni jugak , I can see yang mungkin suatu hari nanti masa dekat universiti Anis akan jumpa dengan student yang sama perangai dia macam dalam drama ni , jenis yang tak bertanggungjawab bila kena buat tugasan dalam berkumpulan dan malas nak datang perjumpaan dengan group . Lagi satu jenis pulak , jenis yang susah nak cakap ' NO ' pada masa yang betul , sifat ni sekarang pun Anis dah ada ==' haiii memang susah la nak , kalau boleh say 'NO' at the right time you have to , I think I need to salute you :) 

Scene in this drama ; 





Hope you enjoy watching this too <3 

2 comments:

  1. Yes agree. kolej/u diorang mmg buat kita jeles T_T Macam best je ada loker dalam kelas&tandas macam kat hotel lima bintang. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tandas dia mmg terbaik la , tak kotor pun macam kat sini dah lah ber shining dinding2 pun

      Delete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.