Maybelline Baby Lips Love Color Brights Collection

Saturday, January 23, 2016
Assalamualaikum dan salam sejahtera , 

*craving for ice cream pagi-pagi macam ni*

Gambar ice cream tu tak lebih tak bukan hanya sekadar hiasan , hewhew sebab betul-betul rasa mengidam nak makan asikrim , tambah-tambah ice cream yang kitkat green tea tu fuhh sedap . Tapi memandangkan cuaca sekarang yang memang panas , tak boleh jugak tiap-tiap hari nak makan aiskrim , nanti demam pulak sebab aiskrim memang sejuk di luar , bila masuk dalam badan , panas .

Jadi , memandangkan sekarang selalu panas , bibir Anis selalu akan kering dan jadi macam menggelupas ? Emmm tak tau la nak guna istilah apa , tapi kulit bibir tu selalu terkoyak dan pedih la lepas tu , nak makan benda berkuah pun tak sanggup I . Untuk menggelakkan benda macam tu berlaku , jadi Anis memang kena sentiasa pakai lip balm . 

MAYBELLINE BABY LIPS LOVE COLOR BRIGHTS COLLECTION adalah salah satu lip balm yang Anis tengah guna sekarang . Anis beli dalam tahun 2015 , baru separuh gunakannya sebab ada Anis ada dua yang ini :D


Dari kiri : Neon Rose , Tangerine Pop , Pink Peony

I've got mine in Neon Rose and Tangerine Pop , entah lah kenapa boleh beli dua ? Sebab geram betul tengok packaging rasanya yang cantik in colors only . Itulah tarikan pertama . Lagi satu , lip balm ni ada warna , so sebab tu la Anis jarang guna , guna bila ada kat rumah atau bila nak keluar pergi jalan-jalan saja , sebab kat sekolah tak dibenarkan pakai lip balm yang berwarna , so Anis ada lagi satu lip balm yang tidak berwarna . 


Siapa tak kenal dengan lip balms keluaran Maybelline ni , bagus for me :) Suka sangat guna lip balm ni sebab bibir nampak macam kebasahan and ada warna , nampak macam segar ? I mean nampak natural , lepas pakai , bibir pun takkan menggelupas , pastu tak kering . Bila Anis pakai selalu , lepas dah kering , pakai lagi , dan lagi , lagi , lagi , lepas tu bibir nampak macam dari lahir la pulak macam warna lip balm yang dipakai tu :3 Dan lip balm ni pun bau dia wangi ^^ Korang jangan risau nak pakai , memang body lip balm tu nampak warna cam terang je , tapi apply , warna dia nipis ja , lembut tak nampak totally terang pun , and warna yang korang nampak kat bibir tu pun ikut peredaran darah uolls la :)
*packaging*

Korang pun memiliki lip balm ni sorang satu sebab harga dia tak mahal pun ,  dalam RM 10.45 untuk satu , tak tahu lah semua store jual dengan harga sama atau tidak , tapi inilah harga di WATSONS dan sekarang WATSONS tengah offer RM9.41 , dan masih lagi tak tahu sampai bila , bukan setakat lip balm je tengah offer , hampir kesemua produk Maybelline di Watsons sekarang ada offer , better if you check it out ^^ WATSONS <-- click here  
I'm giving this ,

/10

7 comments:

  1. Tetiba rasa mcm nak pegi watson vari lips balm .. ngeeee

    ReplyDelete
  2. wah, menarik, sy belum pernah beli lagi lip balm, hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kalau dah cuba , buat lah review sikit :)

      Delete
  3. Kita pon suka baby lips sbb bau dia sweet sangat hahahaha

    ReplyDelete
  4. aaaaa im looking for a new lipbalm! serious eh best? ok ok ill take note hihihi thanks fr sharing <3

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.