K-Drama | Moorim School

Monday, January 11, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Selamat malam you olls , sihat ? Lama tak menyapa korang , selalu update pasal giveaway la , apa la , sekarang ni Anis free dan terasa tangan ni tak gatal pun nak menaip , tapi dengan sepenuh hati jiwa raga bangga bangla nak menaip nih . Sebenarnya rasa bosan sangat , plus memang tak mengantuk , sepanjang habis belajar Tingkatan 5 nih , tak pernah tidur awal , dulu time-time nak study , kononnya nak stay , tak boleh harap betul , mesti terlena awal . Sekarang , nak tidor awal , susah gilerrrr . Nampak tak syaitan keja dia taknak bagi kita belajar lewat malam hohohohoho ~~

Orite orite , bukan nak balling ke hadapan ke balakang pun malam ni , ye . BUKAN ITU CERITANYA . TAK LARAT DEHHH NAK FLASHBACK KA THROWBACK KA , malam ni actually Anis nak cerita bagitau ? Rasanya yang layan drama Korea semua dah tau , yang drama bertajuk OH MY VENUS lakonan So Ji Sub dan Shin Min Ah dah pun tamat pada Selasa lepas . kan kan kan ??? Jadi , bila dah drama habis , mesti la ada je cerita yang nak ganti , takkan nak biar tv tu dok tayang gambar line line yang berkaler - kaler tu , bunyi pun takdak . 

Anis dengan eksaited sekali , dan tak sabar-sabar nak tunggu drama yang baru bertajuk Moorim School yang mula ditayangkan pada malam ni , ISNIN 11 JANUARI 2016

*klik kalau nak usha pelakon dengan lebih jelas kekekeke*

Emmm ,bukannya apa nak eksaited lebih sangat tu , sebenarnya drama ni ada my bias . Tu yang pakai kot merah dalam poster tu , sapa tak kenal ? Nama dia Hong Bin from VIXX . 

Sedikit info yang Anis search pasal drama ni disertakan di bawah ini ye ; 

  • Title: 무림학교 / Murimhakgyo
  • Also known as: Martial Arts School
  • Genre: School
  • Episodes: 20
  • Broadcast network: KBS2
  • Broadcast period: 2016-Jan-11 to 2016-Mar-15
  • Air time: Monday & Tuesday 22:00
  • Original Soundtrack: Moorim School OST
 Synopsis

The Moorim School isn't focused solely on high academic scores. The school teaches its students virtues including honesty, faith, sacrifice and communication. The teachers and students at the school come from different countries and each have their own stories.

Main Cast
Other Students
Faculty

    

       


24 comments:

  1. oh my venus pun aku tgok x habis lagi...kenapa Anis? kenapaaa T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. slow2 ahh catch up drama hihihi :D

      Delete
  2. Yeay~ Hong Bin ah~~~ omoh! excited ni.. Btw, I suggest u try tengok Cheese in the trap.. singgah la jenguk review I buat kat http://aienienkacollection.blogspot.my/ hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh yeahh ~ nanti kite tgk ye :D

      Delete
    2. Cheese in the trap seriously daebak drama dia ! I love it! Dahlah park hae jin first actor ><

      Delete
    3. nampak gayanya semua ckp best , mmg kna tengok nih ... terima kasih ye :D

      Delete
  3. Hahahahaha. Samalahhhh! Tak sabar waiting for the drama! >< Btw, minat hyun woo dlm cerita ni x3

    ReplyDelete
    Replies
    1. oohh padanlah minat , dia cute :)

      Delete
  4. The only reason I'm waiting for this drama is because of Wang Chi Ang! hahah~ my sister is a huge fan of hongbin so I can't wait to watch another side of kkong in the drama keke~

    ReplyDelete
  5. zaman study dulu je layan drama korea. Sekrang ni macam takde masa pulak nak layan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila2 ada masa , layan lah , kan ? :3

      Delete
  6. sy dah hbs download ohmyvenus tapi tengoknya belum lagi. tgh on the way nak hbskan drama lain dulu. hahaha drama moorim school ni pun termasuk dlm list jugak. enjoyyy your 'holiday' dgn drama! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you ~~ skrg ni je lah msa nak layan drama pun :(

      Delete
  7. wahh ada bias saya dalam ni, hyun woo! hong bin pon ada wahaha. dan saya pun minat shannon, hmm excited nak tengok! trimas sebab inform XD

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. saya tgk dah smpai episod terkini, ep2, mmg best :) stail sekolah dia :O

      Delete
  9. myyy Lee Hyun Woo T_____T comelnyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyun Woo forever comel, but dlm drama ni dia selalu buat muka serius 😔

      Delete
  10. wuu, patutlah ramai orang asyik sebut moorim school je .hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. crita ni best ^^ try tau tengok :)

      Delete
  11. Does anyone know the song he played on the piano before they kissed?

    ReplyDelete
    Replies
    1. i also don't know the song so sorry

      Delete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.