K-Drama | Noble , My Love

Friday, February 12, 2016
Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Yeah korang , dah berapa lama dah marathon drama Korea ni , tapi hari ni baru ada kesempatan nak post walaupun mungkin korang ramai yang dah tengok . Noble , My Love sudah ditayangkan bermula bulan August - September 2015 . Woahh , tahun lepas tu :O

Reason why I watch this drama :
  • There's Sung Hoon , I just know him during watching Oh My Venus . He's totally cool as Korean Snake on that drama , and I started to find more of his dramas . 
  • I like that heroin , Jae Kyung from Rainbow . She just so pretty and cute tho. 
  • This drama only consists 20 episodes which is each of it only 15 minutes . It saves my time a lot ! *for marathon
  • This drama being adapted from a webtoon which is released on popular portal sites such as Naver and Daum.
Lee Kang Hoon (Sung Hoon) lelaki yang kurang common sense dan selalunya memang tak pikir apa perasaan orang lain kalau sesuatu benda terjadi kat diorang , well dia sememangnya anak orang kaya . Berbeza dengan Yeon Soo ( Jae Kyung ) yang daripada dulu hidup susah cari duit semata-mata nak habiskan belajar dan bukak klinik haiwan sendiri . Tapi , dia tak mudah patah semangat tau ! Apa yang dia nak , dia cuba usahakan walaupun orang bagi tawaran dan dia boleh dapatkan klinik haiwan yang baru dengan mudah .

Entah macam mana , mungkin ada orang memang dah aim nak culik Kang Hoon dan dia bernasib baik dapat larikan diri tapi agak cedera parah , waktu dia larikan tu malam , Yeon Soo yang tengah kayuh basikal ternampak Kang Hoon dan datang untuk berikan bantuan . Pada mulanya , nak call ambulans and report polis maybe ? Tapi Kang Hoon tolak dan tak benarkan Yeon Soo berbuat demikian . Nampak gayanya Yeon Soo sendiri lah kena rawat dia , memandangnya perut sebelah kiri dah ditikam polis .

Sejak daripada pertolongan yang diberikan Yeon Soo tu , Kang Hoo pelik kenapa perempuan tu masih tak call dia untuk minta wang sebagai balasan tolong dia malam tu , sebab Kang Hoon ada tinggalkan no telefon dia yang ditulis atas sekeping kad dan diltekkan atas kaunter di klinik Yeon Soo . Padahal , haiwan peliharaan Yeon Soo dah jatuhkan kad tu masuk dalam bakul sampah ==' Lepas tu , Kang Hoon datang sendiri dan cari perempuan tu . Entah macam mana , Kang Hoon boleh jatuh cinta lepas nampak Yeon Soo tu dekat luar klinik .

And start daripada haritu , Kang Hoon tak habis-habis masuk campur dalam urusan perempuan tu . Banyak jugak babak yang kadang-kadang sweet , ada gak yang buat rasa nak menangis tengok drama ni . Part yang paling menyedihkan bila mak Kang Hoon yang sememangnya tak suka orang golongan yang tak seberada macam diorang rapat , berkawan apatah lagi kalau nak jadi menantu dia . Then , Yeon Soo bawak hati balik kampung halaman dan tinggalkan klinik dia sebegitu saja , nasib saja adik dia rajin datang kemas-kemas klinik . Selama ni , Yeon Soo ada bela kucing , dan sepanjang dia pergi membawa diri ke kampung , kucing tu dibela Kang Hoon even though Kang Hoon seorang yang tak suka binatang berbulu macam tu .

Jom tengok antara scene-scene dalam drama ni ;

*first time jumpa sbb Kang Hoon kejar anjing mahal*

*jumpa Kang Hoon yg dah tak berdaya nak bangun*

*Yeon Soo yg rawat luka dia tadi tertidur kat sebelah*

*aku tak kan terima tawaran kau*

*lepas kena ugut macam-macam baru aku terpaksa terima jugak*

*dia ingat dia bagus apa*

*alamak kantoi aku tengok dia tidur*

*terpaksa aku setuju dgn perjanjian apakah ini*

I guess ramai yang dah tengok short drama ni , so scene mana yang paling deep korang rasa ? Good night ^^

6 comments:

  1. I found that this drama had too many awkward scenes in it especially the kissing scene :( Disappointing because the main actor was so handsome in Oh My Venus and was not as awkward as he was in Noble My Love

    ReplyDelete
    Replies
    1. i guess he cant manage well his awkwardness with that heroin ><

      Delete
  2. wah! 15 minit je satu episod! akak tengok drama ni kat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tgk ni dekat myasiantv.se :) btol , stiap episod smua 15 minit je :D

      Delete
  3. Mcm menarik je. Nanti nak try tengok laa :)

    ReplyDelete
  4. sekarang baru habis layan she was pretty. dan tgh marathon tgk sweet savage family.. hehe

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.