5 Things I Hate The Most

Tuesday, March 01, 2016
Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


RULES:  Buat satu entry bertajuk 5 THINGS I HATE MOST berserta gambar di atas dan list lima benda/perkara yang anda tak suka/benci. Mention siapa tag anda dalam entry tersebut. Anda juga dikehendaki untuk tag lima orang blogger dan pastikan mereka tahu.

Hi uolls ^^ Lamanya tak update anything here , around 8 days , maybe ? So thanks a lot my dear Raizah yang sudi tag , kalau tak memang blog ni tak berseri dengan tiada new update . Jom Anis kongsikan 5 benda yang paling tak suka ==' 

  • ULAR - Ohh please , bukan setakat yang real punya binatang saja yang Anis tak suka tengok , kalau ternampak dalam newspaper ke , memang akan bukak muka surat lain . Entah kenapa , memang dah lama tak suka sangat ni , bila dengar kat berita ke apa ka pasal UXXX ni , terus rasa tetiba macam ada yang melingkar di kaki Ohhh tidak !!!
  • PEMANDU LORI - Why I hate them ? Sebab rasanya walaupun diorang dahsyat ada lesen untuk memandu kenderaan yang terlampau besar macam tu , but I guess diorang still macam apa lagi bila bawak lori , kadang-kadang tu bawak sampai nak masuk lane orang lain , kecut perut aku walaupun sekadar menjadi penumpang di belakang . And one more thing yang rasa benci sangat kaum ni sebab , depa ni rasanya tak tahu mana satu signal kanan dan kiri agaknya ? Pelik pulak tu bukan sekali dua nampak, banyak kali dah . bagi signal kanan , but at last kau masuk lane kiri, oh pakcik , rasanya kau kena pergi tauliah sekali lagi ni =='
  • BASUH TANGAN NAK MAKAN PADAHAL PAKAI LOSYEN SEBELUMNYA - Baik tak payah guna losyen , sebab bila basuh je , hilang terus losyen tu , tapi kalau tak pakai , macam mana la tangan tu nak lembut ? Hehehehe . 
  • BUKU MAHAL - Do you know how much I love those books but I can't afford to buy them more than one book . Kesian pulak tengok duit mak abah habis sebab beli buku je , mungkin duit tu boleh guna nak beli barang-barang lain , dah la novel English sekarang yang best-best kebanyakan RM 35 and above each . Yang aku berkenan nak baca dan ingin memilikinya , bila ku lihat harganya di belakang , tak sanggup sebab RM6X.XX ! Baik aku makan guna duit tu 
  • ORANG BERCOUPLE PADAHAL KATEGORI TANGGUNGAN MAK BAPAK - Well , mesti ada yang sakit hati gila baca ni , sorry a lot sebab rasanya memang tak patut jadi macam ni , kau masih di bawah tanggungan mak ayah , they spent a lot of their money just to give you a perfect living , education and all but YOU ! Amboi dah ada ulat bulu naik daun , pandai pulak nak bagi-bagi kasih kau kat orang lain yang langsung give no benefit for you , kalau betul dia akan berkahwin dengan kau satu masa nanti . Ok , go on . But if no , please stop . Your parents should come first . 
P/S : Aku cuba meletakkan diri aku sebagai ibu bapa dalam point yang ke-5 tu . Maaf aku pun tak nak di masa hadapan anak aku berkelakuan macam tu sebab tu aku shout out my mind here . 

9 comments:

  1. Hurmm... 50% Le.JH xsuka is mine too.. er, yg ke-5 tu. Paling menyampah la jugak.

    ReplyDelete
  2. bab tersilap bagi signal tu pftt selalu gak jumpa -,-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hg rsa depa tu mcm mna bagi signal terbalik ? nyanyuk dah ke

      Delete
  3. Yg no 1 dan 5 tu samaaa paling tak sukaaa. Haha.

    ReplyDelete
  4. ular comel laaaaa. hahaha. yang 3 tu setuju sgt. geramm

    ReplyDelete
  5. No 5 absolutely agree so biar la single asal tak bazir duit mak ayah ke tempat yg x sepatutnya.

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.