K-Drama | Memory

Sunday, March 27, 2016
Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Memory is of the dramas I'm watching right now . Even tough a lot of people think this is quite a boring drama , but do I care ? I'm watching this because my bae is there ! Lee Junho's first drama , I must watch it since I'm really enjoyed his acting ^^ Fuhh , he is a talented man that's why I fall for him . Huehuehuehue , tell me what he cant do is maybe speaking fluently in English ? Hahahaha. 

Ehh dok sembang pasal bae pulak . Eghhhh . Back to the topic , this drama dah mula ditayangkan di siaran tvN bermula 18 Mac 2016 iaitu pada hari Jumaat . Drama ni pulak bersiaran di tv pada hari Jumaat & Sabtu jam 8.30 malam mengikut waktu Korea . 


Banyak rumor yang Anis dengar yang drama ni banyak copy macam drama Remember disebabkan latar belakang cerita yang sama , iaitu kisah si peguam-peguam ni , but trust me the storyboard are different ! Series drama ni ada certain part buat aku nak meleleh air mata tapi geram jugak sebab tu memang balasan dia sebab buat kat orang lain macam tu . *hehehehe spoiler* 

So far okay tengok drama ni , memang agak geram lah tengok bila seorang peguam terkemuka ni , Park Tae Suk rupa-rupanya famous sebab menang banyak kes tapi guna taktik kurang asam rupanya , and totally macam tak baik gila cara sampai buat si Jung Jin yang merupakan lawyer muda tu pun tak suka nak kerja ngan dia . So, pengajaran yang boleh diambil ialah , kita mesti bekerja dengan tulus dan no curi tulang or ambil jalan singkat nak naik pangkat or whatsoever . 

Tajuk drama ni dinamakan sebagai 'Memory' sebab *this is my opinion* lawyer Park Tae Suk ni pernah mengugut seorang doktor yang ada penyakit Alzheimer iaitu nyanyuk for winning a case , he said something yang terlalu menyinggung perasaan doktor tu dan melibatkan hal kerjaya dia sampai lah dia bunuh diri . Then , kawan baik lawyer Park Tae Suk yang doktor tu dapat kesan bahawa Park Tae Suk pun dapat penyakit yang sama , hahaha macam karma lah kat sini dia mengata orang yang sakit Alzheimer tu akan berkelakuan macam orang bodoh , sekarang turn dia pulak dapat penyakit sebegitu .

Guys yang suka cintan-cintun tu , better not to watch this . 

*Tengok je boleh , jangan jatuh hati*

*aku dah mula tak puas hati dengan apa yang kau buat , senior*


2 comments:

  1. Tgk junho ni macam tgk jongkook pulak sebab mata dorang sama sepet >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi yg sepet ni la pujaan jati <3

      Delete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.