JUNE Haul

Friday, July 01, 2016
Assalamualaikum dan salam sejahtera,


Alhamdulillah , ada masa terluang ni Anis sempat update entry hari ni ! Yes , just nak share dengan awak-awak sekalian all the things I bought in the early of June , but still got maybe one or two items I purchased in the end of May . Yes , bulan May and June lah bulan yang plaing banyak Anis berbelanja sebab nak masuk universiti and so on , plus ada jugak for Hari Raya Aidilfitri ni , acewahhh ! Puasa pun tak habis lagi ni ~ Ok , let's start !

WARNING : THIS ENTRY MAY CONTAINS A LOT PICTURES AND THIS GONNA BE A LONG ENTRY , I GUESS ? 


As I almost got crazy when it comes to stationary , so I bought a few new pen with various colours .



Seriously pen ni tak meragam ! Especially yang Sarasa Gel tu , memang sedap dipegang dan menulis ! Anis suka sangat-sangat waktu guna pen ni nak buat notes untuk subject Fundamentals Of Management yang banyak huruf tu =='


Ewahhh dua sekali kasut kau beli ! Kelas kau Jahhhh ~ Maafkan saya ! bukan sebab tamak , but alang-alang bila dah ada SALE , kau tunggu apa lagi ? Anis beli pun sebab tak dak kasut yang sesuai nak berjalan dengan selesa memandangkan UiTM ni bukan sempit kawasannya . Both shoes ni total dia RM71. Sebenarnya tak merancang nak beli kasut pun, cumanya waktu seminggu cuti lepas MDS tu pergi jalan-jalan kat Sunway Carnival Mall then ternampak VERN'S tengah adakan promosi yang sedemikian , BELI 2 PASANG KASUT, PASANG YG KE-2 HANYA DIKIRA RM1 .

Then, Anis kan masuk POPULAR , selain daripada beli pen warna warni tu . Anis cari pencil case & note book ~ Kite suka betul buang duit beli benda macam ni , astaghfirullah ~ Pastu kan! Lagi besar pencil case , lagi banyak harta karun kita simpan dalam tu .


Mula-mula macam banyak kali jugak letak pegang buku nota tu, at last ambil jugak . Setiap satu buku tu harga dia RM8. 
Ku juga tak mampu menahan diri daripada membeli purse baru , lagipun purse lama dah macam nak innalillah , bahagian dalam dah mula uzur , habis duit syiling kita suka hilang ! Jadi , Anis pun mulalah keliling kedai amoi tu nak search purse yang menjadi pujaan hati . Last-last , hok ni gak yang diriku berkenan , walaupun bukan PRADA ori , ada aku kisah ? 


That's all dia punya compartment dalam . Ku panggil ini dompet raya huahuahuahua 

Yes ! I bough a new perfume after about 2 years I didn't buy any of it sebab zaman Form 5 memang meluat nak pakai perfume , pakai bedak Carrie Junior aje pi kelas and over the year like that Anis punya rutin lepas mandi . But haritu masuk Watsons . gatal tangan pi test test perfume , dan pasang niat nak beli satu pastu jadi rambang bau pulak sebab semua perfume jenama Sence ni wangi wangi belaka . Harga perfume ni lebih kurang RM21.10 .

Then , masuk SASA . Dah lama dah aim nak beli hand lotion ni , kalau tak silap daripada bulan Mac lagi tapi time tu nak cepat balik , so malas nak bayar, sekadar masuk ambik angin dalam SASA. Seriously , scent dia sangat manis bau sebijik macam candy ngan cupcakes ! Kalau nak tangan berbau wangi & manis sampai digigit semut merah , baik anda mencubanya ! Harga bagi setiap satu hanya RM8.90 . 
Oh yeah , benda kegemaran ku , LIPSTICK ! Bukan semua ni Anis beli dalam bulan Jun , ada satu beli waktu bulan Mac ka April ntah ? Tapi masih belum ku guna . ish ish ish jangan bash saya sebab saya memang suka simpan buat harta karun jap . Nanti raya kite guna lah ~ Mostly , lipstick ni Anis beli daripada Watsons / Guardian ja. But before beli, Anis akan bukak laman web diorang dan check store mana yang ada buat promotion barang-barang yang Anis nak beli. Like that Silkygirl Color Junkie Lip Polish tu boleh dapat dengan harga promosi dekat Guardian memandangkan kat Watsons , harga dah back to normal.

So, that's all a part of my haul in June , ada banyak lagi duit dah terlabur di dalam bulan Jun ni , dan tak sempat la nak share semuanya dengan anda semua . Dan maaf jugak sebab update entry ni dalam bulan Julai . Hahahaha memandangkan hari ni Anis free sebab hari ni last kuliah sebelum cuti raya .

Kepada semua ! Selamat menjalani ibadah puasa yang masih berbaki beberapa hari , maaf kan Anis atas terkasar bahasa atau sebagainya . InsyaAllah lepas ni Anis cuba create entry banyak-banyak dan auto publish . 

17 comments:

  1. Replies
    1. sbb bukan senang datang mood nak berbelanja bnyk , slalunya duduk rumah ja

      Delete
  2. murahnya kasut tu. tak rugi beli,cantik pulak tu >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh yes yess we got the same thinking ;3

      Delete
  3. Saya pun boleh gila kalau nampak stationary, rasa macam nak beli semua benda T.T

    ReplyDelete
  4. wow rambang mata saya tengok. Yang kasut tu alahai cantiknyaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak gaya awak kena miliki satu

      Delete
  5. Kakchik... aku suka kasut tuu.. lawa weyhh !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat US mesti bnyk lagi kasut lelawa ~~

      Delete
  6. eee cantiknya kasut tu. memang tak rugi beli kalau harga rm71 tapi dapat dua XD

    ReplyDelete
  7. Sama lah kita, suka sangat kumpul lipstick. Btw silkygirl warna fiery rosa tu 😍😍 cantik sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhohohoho ada gak geng suka kumpul lipstick huhuhuhuhuhu :3

      Delete
  8. wowsers! that shoes. cantik.

    ReplyDelete
  9. hahaha sama lah suka beli tapi tak pakai pun. btw kasut tu cantik!

    ReplyDelete
  10. Pen tu!! Suka colour colour gitu tapi nak beli selalu rasa kedekuttt hahahha.

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.