HERMO Mini Haul #1

Saturday, October 29, 2016
Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Memandangkan bulan ni bulan Oktober , inilah masanya untuk me-reward-kan diri sendiri , dah lama sangat Anis stalk macam-macam kedai jual stuff yang Anis nak sangat , kebetulan dengan bulan Oktober ni , HERMO ada buat clearance sale ! Jadi , barang-barang yang dah lama dalam wishlist ada discount yang ergghh sangat sadis kalau tak grab sekarang . Antara sebab lain Anis purchase item kat situ adalah disebabkan Anis dapat voucher 10% lagi discount sebab lahir dalam bulan Oktober . 

Korang jangan risau , HERMO memang terbaik dengan service penghantaran barang . Anis checkout and pay all the item on last Friday morning , tup tup the next day around 11 pagi , van Gdex dah sampai nak hantar barang . Yeah , laju kan ? Tapi i dont like pak cik yang bawa van tu , tanya alamat cam apa gi , nak marah aja bunyi dia . Dah la Anis takdak kat rumah time tu, yang ada cuma family member lain , so Anis suruh maktok tunggu jap van tu depan rumah -.- Nasib baik jugaklah family tak bertolak lagi mai Melaka nak ambik Anis balik rumah cuti sem .

Jangan risau , anda boleh pilih nak guna sama ada GDEX / Motorex / NinjaVan / Poslaju / TaQbin untuk hantarkan barangan anda ke rumah :)

Stop that sesi berleter .

Mari mari lihat .

Price : RM17.00*promotion price

Reason why I purchase this item 'INNISFREE SMOOTH LIP SCRUB'  is , because of those dry lips of mine. Tchhh I hate it a lot , I can feel like all people staring at my lips and thought that I might have serious diseases . What ? You think I got skin cancer ?! Sebab mengelupas dia teruk Ya Rabbi ! Kalau nak dikatakan berpunca daripada kurang minum air kosong , dah berbotol-botol consume tiap-tiap hari , sampai tak boleh kira berapa kali masuk tandas dalam sehari . Kawan-kawan pun pelik dengan Anis yang kerap menyinggah toilet . I don't know whether this lip scrub helps my lips being smooth as before or not , so I just bought it first because a lot of people out there leave a nice comment about this innisfree stuff and I wanna try this maybe starting next week ? They said this scrub only can be used in 2-3 times a week .

Price : RM30.50*promotion price

This is most wanted item in my wishlist , I'd been watching this almost three month . Let me tell you the price if you wanna buy it too , 

HERMO - RM70.00 *retail price
All outlet ETUDE HOUSE MALAYSIA - RM84
IG Shop {@personal_shopper_4u} - RM62 *including postage
IG Shop {@mein.my} -RM50 *including postage
IG Shop {@korean_venustas} - RM56 *exclude postage

The bubble tea sleeping pack in green tea takes care of pores and excessive sebum. This is written on the pack . Alright , after wearing this mask , I'll make review of it. Just wait :)

While this is a free sample given by HERMO ;)


And lastly , a birthday card for myself ;) 



But, there is one thing i really hate about the box , it is full of ant . Don't believe me ? See this 


That's all. See yaa soon 

13 comments:

  1. Teringin jugak nak shopping dkt hermo ni tpi tggu dulu lah :') Haah Gdex punya delivery mmg mcm apa pun. meluat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rsa mcm lpas ni taknak choose delivery pakai Gdex , poslaju pun okay :)

      Delete
  2. Wahhh.. bestnyaa shopping.. dia pakai Gdex je ke anis? Poslaju dia pakai tak?

    Btw jemput join giveaway saya! Hadiah Shade Dough [Lip Bait] Hanis Zalikha utk 5 pemenang!
    http://www.bajuwarnacoklat.com/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html

    ReplyDelete
  3. saya selalunya setiap malam sapu vaseline kat bibir sbb bibir sy pun selalu kering T_T sy pun lahir dalam bulan oktober gak tapi duit dah melayang beli kat benda lain so next time je lah hahaha lol oh ya jgn lupa review yg bubble tea tu plss :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya sma lah vaseline mmg anis takleh tinggal pakai ==' insyaAllah nnti boleh review kan :)

      Delete
  4. Kunjungan disini :)
    Jangan lupa kunjungi dan komen di blog saya ya Cara mengatasi anak susah makan

    ReplyDelete
  5. Bestnya dapat shopping online time2 ada promosi macam ni... jangan lupa review yee product2 tu :D hihi

    ReplyDelete
  6. suka barangan korea ni. serasi dengan muka.. hihi.
    btw, jemput singgah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha betul tu, setakat ni pakai tak pernah lagi la kulit meragam

      Delete
  7. Bubble sleeping pack tu murahnya. I saw it at Etude House Outlet at Ipoh Parade, the price is about rm100+. Tak jadi nak beli masa tu T.T Nanti buat review tau.

    ReplyDelete
  8. tau takpa. kekadang pakai lips ice pun bibir still kering. okay lepas pakai lips scrub tu jgn lupa updated k

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.