June & July Mini Haul

Thursday, July 20, 2017
 

Assalamualaikum 😁 

Sorry for not updating guys 😬 As I said on last entry, sebelum raya haritu adalah purchase some cosmetics products online, on HERMO website and some of them from Guardian, and kelmarin pun ada lagi beli something. 

 
 Tada ! 

From left ;

Maybelline The Falsies Push Up Drama Waterproof Mascara | RM16.01 (Normal price : RM39.90)

Tak berniat pun nak beli mascara yang baru memandangkan saya lebih prefer Silky Girl Eye Opener Waterproof Mascara. But at that time, Guardian ada promotion sempena Aidilfitri , dengan hanya perlu tambah lagi RM0.10, boleh dapatkan lagi satu unit. Jadi, waktu tu harga promo mascara ni RM31.92 ditambahkan sekupang/sepuluh sen boleh dapat 2 batang mascara 👍💥 Function mascara ni untuk menampakkan bulu mata lebih lebat. 

Etude House Play 101 Stick Stick Color Contour Duo #Lavender&Pink | RM 45.79 (Nomal price : RM50.88)

This one tak tahu lah macam mana boleh terjebak untuk beli, rasanya disebabkan Anis selalu stalk IG Etude House, dan selalu Pony punya tutorial on how to use this stick, I decide that I need this. Warna lavender dengan pink akan bantu brighten our skin, jadi letak lah dekat area yang macam gelap-gelap sikit contohnya tepi mulut. This one from Hermo too.

NYX Soft Matte Lip Cream #08SanPaulo | RM 19.53 (Normal price : RM33) 

Look at that price ! Yes, less than RM20, luckily ada kawan yang nak purchase jugak lip cream, sebab time tu NYX ada promotion dekat Hermo, beli 3 & more barangan jenama NYX, you'll get 30% discount. Anis tak suka sangat lipstick in nude, that's why San Paulo menjadi pilihan 💜

From right ;

Maybelline Face Studio V-Face Duo Stick #Light | RM 21.54 (Normal price : RM39.90)

Who can resist this since harga dia tengah murah ?! 😗 Hermo memang selalu rabakkan poket saya. Tapi agak mengecewakan sikit sebab Anis tak pernah try test cuba calit-calit waktu dekat kedai sebelum ni, jadi tak tahulah #light ni memang terlalu light warna dia, kena tonyoh banyak-banyak sikit baru nampak hasil contouring dia. Highlighter dia pulak memang dah tiptop 💘

Nano White Fresh Dark Spot Corrector | RM 17.68 (Normal price : RM20.90)

This is maybe third time saya ulang purchase benda ni. Every month waktu ada pimple nak naik, terus sapu ni , konfem nanti dia kecut tak jadi nak growing up 😂 parut-parut jerawat pun boleh hilang 💁 jangan risau walaupun nampak packaging dia kecil, tapi boleh tahan nak dekat a year. But mine yang sebelum ni habis cepat sebab kemalangan kecuaian, ada barang yang tertindih atas corrector ni pastu bila buka je penutup dia, habis tersembur gel nya dan jatuh atas lantai dengan jumlah yang banyak pulak tu 😢
  
Becton Dickinson Alcohol Swabs 100s | RM 9.84

A few days lepas, ada tengok video 'How to Take Care of Acne At Home (Types & Treatment)' , barulah tahu maksud sebenar acne tu apa dan jenis-jenisnya jugak. Selama ni tangan ni asyik gatal je musnahkan whitehead (sejenis acne yang paling common), tapi kurang hygenic sebab tak sanitize dulu besi? untuk remove whitehead tu. Kebetulan kelmarin keluar ke Sunway Carnival and ada Guardian, I look around and found this. Tak pernah tahu pun drugstore ada jual ni 😅 

Silkygirl Gentle Eye & Lip Makeup Remover | RM 9.81 (Normal price : RM 10.90)


This works the best after I'm using mascara and lipstick. Tak tahu nak compare dengan brand lain sebab tak pernah cuba lagi, but for my face, Anis guna gel aloe vera daripada TheFaceShop untuk tanggalkan makeup.


Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid | RM 56.29 (Normal price : RM 62.54)

This product memang dah lama jugak dalam wishlist and now dah selamat sampai ke rumah 😄 Lama lah jugak tunggu masa ada less price and cuba dapatkan feedback daripada orang yang dah pernah try produk ni, mostly said this product is good but ada jugak yang macam masih tak ada perubahan dekat skin dia. For me, it works! Whitehead dekat dahi makin berkurang dan you need to sabar 🙌 mana mungkin kalau pakai seminggu je kulit dah selicin lantai rumah tu 😕 almost 4 weeks jugak lah baru nampak perubahan ni 😁

💣
Rasa macam merapu ja menaip 😢 kalau tak paham Anis taip apa, nanti comment lah tanya 😅

25 comments:

  1. ada jugak guna nanowhite corrector tu,,tapi tak berapa hasil dkt muka,,
    nak try jugak nanti beli cosrx aha tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas dah try nanti buat review tau!

      Delete
  2. More review for cosrx pleasseeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah nanti akan anda entry menyusul <3

      Delete
  3. That's quite a lot of things that you bought :O

    ReplyDelete
  4. teringin nak try cosrx tapi harga tu mintak kita nangis je 😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. anis pun mampu try yang tu je, sbb kalau nk pakai satu set daripada facial wash ke serum apa smua mmg tak mampu TT_TT

      Delete
  5. heyy! I pun pernah guna dark spot corrector by nano white fresh tu. and it works well on my skin! :) (Y)

    ReplyDelete
  6. taktahu pun warna purple boleh brighten up sikit kulit fuh something new XD selama ni dok usha je nano white dark corrector tu lol tapi bila ada duit spend dekat stationary pulak lol (financing fail --')

    ReplyDelete
    Replies
    1. thats so me ! :3 ni pun mmg lama sgt2 kumpul duit nak beli smua ni

      Delete
  7. cosrx tu berkenan sangat.. tapi setiap kali nak beli, ada je halangan.. and baru tahu function achohol swab.. ingatkan guna untuk bersihkan kulit before injection je

    ReplyDelete
    Replies
    1. anis pun ingat boleh guna utk injection je sebelum ni --'

      Delete
  8. Lol kenapa baru tahu pasal alcohol swab ada jual kat drugstore ni! Alahai bagusnya, tambah2 untuk kekalkan kebersihan tempat bela kucing, hehehe.

    Banyak betul membeli (cewah padahal dah shopping before raya ritu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah kalau prempuan dh kluar :3

      Delete
  9. pernah teringin nak beli nano dark spot corrector tu, tapi takjadi. please review everything :D

    ReplyDelete
  10. Wehh aku pun geram, hari2 tengok hermo.. Tapi sayang duit hahahahah.. Tengok ja lah mampu.. But looking towards nak beli etude house play stick tuuu... Walaupun tak reti contour muka lagi lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah :3 try je weh ! kalau nk tunggu pandai , haru tu

      Delete
  11. banyaknya shopping..buatla review, mcm best je tgk produk yg anis beli ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyAllah i will :) keep waiting >.<

      Delete
  12. Nak tahu review alcohol swab tu. Btw macam m mana cara guna dia? Before or after what? Thankyouuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alcohol swab ni saya guna sebelum & selepas tangan ni gatal nk picit jerawat / waktu remove whitehead

      Delete
  13. Berkenan dengan Nano White Fresh Dark Spot Corrector. Sekarang ada masalah jerawat dan kesan jerawat. tengah cari produk sesuai. Maybe Siqah akan cuba produk ni juga. TQ for sharing.

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.