Kill The Time

Monday, August 14, 2017

I be like :
Source : WeHeartIt

Orang Penang trying to kill time in Kuala Lumpur . πŸ’ͺ Not going there for berfoya-foya but I need to keep accompany my sister, pergi jumpa wakil MARA dekat sana πŸ‘ 

Jumaat , 11 Ogos 2017

3.10 pagi 🌜

Mata berat sungguh nak buka sebab malam tu aku tidur pukul 12.30 tengah malam. "Should sleep 10 minutes more." , that's what I thought in my mind. But another voice keep saying "Heyy you should wake up now kalau tak tertinggal keretapi kau!". Lalu, turun lah aku ke bawah , tapi singgah baring-baring kat bilik bawah dalam 3 minit dulu sebelum pi mandi 😴.

4.32 pagi 
Dah sampai stesen Butterworth, tergesa-gesa naik atas pakai lif, naik lif pun lambat bebenor apo cerita ni eh 

4.45 pagi 
ETS ni dia memang on-time, kalau kau yang lambat datang just bye bye lah daripada tepi ek πŸ‘Œsebab kau dah kena tinggal πŸ˜‹ duduk je dalam ETS rasa nak tidur ja , tapi tak nak sebab dah ambik wudhu' daripada rumah semata-mata malas nak ambik dalam keretapi tu nanti lama ganggu orang lain yang nak bersolat jugak. Almaklumlah , surau nya kecil ya amat dan takdak surau yang berasingan bagi dua jantina atas muka bumi ni ha. Kita kena share-share lah ye πŸ’’

Pukul yang tak dapat dikenal pasti πŸ’£
Pramugari ? datang hantar kan bungkusan kertas yang ada sarapan. I don't like it you know, sebab bayar RM20 more than usual semata-mata untuk breakfast ini ☝ sememangnya kita patut jadi orang yang bersyukur dengan apa yang kita ada , but not this time . Rasa RM20 memang melampau sebab tak setimpal dengan apa yang dia provide for that breakfast πŸ’₯

8.54 pagi πŸŒ‚
We arrived at KL Central. Terus cari board on how to get to 'Medan Tuanku' . Sudahlah memang tak familiar dengan KL ni , jadi yang nampak depan mata , itu je yang kami berdua follow. Lepas beli token monorail , tanya dengan guard tu sama ada kami berdua ada di jalan yang betul atau tak (sounds pelik) . Dia cakap "salah ni" . Haa sudah ! Okay pak guard jahat, main tipu orang pulak. Ni lah bila orang Malaysia jadi 'jaga' πŸ˜‘

9.15 pagi 
First time naik monorail, rasa macam sakai gila aku ni 😟 dengan gelabah ramai sangat orang dalamnya , banyak lah isu yang difikirkan dalam otak ni , nasib baik ramai orang dah turun dekat stesen sebelum Medan Tuanku, jadi mudahlah kami berdua nak turun tanpa perlu menolak orang semata-mata nak dapatkan ruang untuk menapak . 

10 pagi - 12.30 tengah hari 🌞
Meet that person from MARA . My sister wanna me take a picture of her and her best friend, so we kinda go around that building untuk tengok port yang elok dijadikan background. Ugh again πŸ”₯ polis bertunang bantuan yang jaga parking lot depan bangunan MARA said "Nak username ig boleh?" ohh apakah yini 

1 tengah hari πŸŽƒ
We going back to KL Central, sebab abah cakap suruh go and pukul orang jalan-jalan sendiri sehingga abah dengan family member yang lain naik πŸš— sampai KL, sudahlah baru bertolak dari rumah dengan jalan yang sesak jadi agaknya pukul berapa nak sampai sini . Naik monorail jugak sebab tak berani cuba sesuatu yang baru ⛱ 

2 - 6 petang 🎈
Hampir semua kedai makan penuh orang dalam NU Central . Tapi, nasib ada 2 meja kosong dalam KFC, jadi lunch kitorang nasi dan ayam , tak lupa juga kolesterol coleslaw πŸ˜™ Lepas makan, ronda mall then pergi solat then ronda lagi almost setiap tingkat dalam NU , memang macam orang tak tentu arah . Antara kedai yang kami berdua masuk lebih daripada sekali dan rasanya guard dia pun cam leh kenal 😚 Sephora, MPH & Miniso 😸

6 - 8.25 malam πŸ’”
Dah penat tawaf NU Central, naik komuter pulak pergi Mid Valley, ni semua gara-gara this one girl bawa beg kertas ada tulis 'Innisfree' terus my mind "Ehh betullah kat sana ada Innisfree , baik pi terjah usha-usha memandangkan tak ada outlet Innisfree dekat Penang." Kakak kite follow aje, sebab dia lagi la tak pernah naik komuter pun πŸ˜“ Tak tawaf semua tingkat kat dalam Mid Valley sebab masing-masing dah macam nak tercabut lutut , kami cuma singgah The Body Shop untuk beli something , then kami duduk-duduk dekat kerusi yang tengah-tengah mall tu . Abah call dah sampai , so berlarilah kami nak pergi beli tiket komuter 

9.09 malam πŸ’©
Ya ampun 😀 penat gilalah tunggu komuter 45 minit , memang time malam trip dia tak selalu sebab bukan peek hour . Waktu dalam komuter ni ada sorang chinese boy haihh geram tengok dia , handsome πŸ’™

Almost ten ? πŸ’ͺ
Dah sampai homestay , can't think of anything but sleep . Haritu memang cuma makan tengahari saja, malam tu dah tak rasa nak makan langsung πŸ˜•

Wangi ! Oh bad quality image sebab snap guna phone je πŸ˜…

Heals the pimple very well 
I got these two sebab kakak yang belanja πŸ’˜and anyway kalau ada typo yes i dont check it twice before publish

7 comments:

  1. Hahah sempat lagi polis tu nak ig >_<

    ReplyDelete
  2. Amboiii..sempat lagi ehh si abg polis tu

    Mesti balik homestay tu dah exhausted gila kann

    spitoutkata.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg penat sangat, lepas mandi terus tidur

      Delete
  3. Replies
    1. aah sbb penang mmg takda outlet innisfree, kalau nak kena beli online :)

      Delete
  4. Sumpah penat gila en dari pagi sampai malam berjalan. Memang balik terus boom tidur la haha.

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.