Jom Cipta Kenangan Paling Best Dengan MAS !

Friday, November 10, 2017

Pernah tak korang dengar perkataan MAS?? Korang tahu ke MAS tu apa maksudnya? Haaaa bukan Mas dalam sinetron petang-petang tu tau! 😂. Okay for those yang tak tahu sini Anis nak bagi korang tahu, yang dah tahu tu pon korang boleh tahu lagi sekali hehehe 😁 MAS ialah Malaysia Arlines tau, sebab apa aku bagi tahu korang? Sebab sometimes ada je orang yang memang tak tahu MAS tu apa so, lepas ni korang tak payah la tanya-tanya MAS tu sebenarnya apa. Dah alang-alang sebut pasal MAS ataupun Malaysia Airlines ni, Anis nak semua tahu yang sekarang ni MAS tengah mengadakan promosi harga tiket flight lebih dari 100 destinasi okay !!! 😮 Nak tahu lebih lanjut ? Jom Anis nak kasi tau ni 😄
Untuk menikmati tiket flight Malaysia Airlines ni pada harga promosi, korang haruslah membuat penempahan tiket secara online ye. Nak nasihatkan kat korang semua, kalau dengar je apa-apa penerbangan buat promosi harga tiket, better korang CEPAT-CEPAT BOOKING sebab tiket yang ditawarkan limited tau! Siapa cepat dia yang dapat ye, tiket tak tunggu korang tapi korang yang kena kejar tiket tuh! Huhu. Seperti yang kita tahu la, MAS ni ialah satu penerbangan yang terkemuka di seleruh negara. Semua tahu Malaysia Airlines betul tak?? 😙Tak kisah lah dalam negara mahupun luar negara , tapi semua tahu tentang Malaysia Airlines ni .  
Antara laluan terkemuka penerbangan Malaysia Airlines ialah dari Kuala Lumpur ke Langkawi, Kuching, Bintulu, Miri, Alor Star, Kota Bharu dan banyak lagi. Korang boleh la layari website Traveloka untuk lihat senarai laluan terkemuka dan survey tiket korang tuh sekali di website tersebut. Harga yang ditawarkan korang jangan takot ye, biasa la kebiasaanya kalau orang sebut soal kapal terbang ni, mesti orang akan berfikir "Ala mahalnya tiket flight ni😓". Korang boleh lihat sendiri harga yang ditawarkan oleh Malaysia Airlines ni di website yang Anis dah mention tadi. Kalau tak silap la kan, harga tiket bermula dari RM60++ tau!! Terkejut tak hampa semua!😦 Haa Anis sendiri pun terkejut sebab mana ada syarikat penerbangan lain nak tawar harga yang macam ni, apa lagi Anis pun terus la booking tiket sepantas kilat! Hahahaha 😆 Korang pon kena la book tiket macam Anis, kalau tunggu lama, memang silap haribulan tiket dah dikebas orang lain. Pastu mula menangis meratapi penyesalan tak sudah 😷
Malaysia Airlines ni kan ada tiga jenis Fleet iaitu Airbus 330 – 300, Airbus 380 – 800, dan Boeing 737 – 800. Setiap Malaysia Airlines Fleet ni mempunyai keistimewaan yang tersendiri ye. Kalau korang nak seat class untuk First Class, korang akan naik Airbus 330 – 800 sebab hanya Malaysia Airlines Fleet Airbus 380-800 ini sahaja yang mempunyai seat class untuk First Class, manakala Airbus 330-300 dan Boeing 737-800 hanya mempunyai class seat Economy dan Business class sahaja. Kalau korang mahukan perjalanan korang lebih selesa, Anis nak suggest kat korang semua untuk naik Airbus 380-800 ni sebab flight ni lebih besar dan luas berbanding yang lain tu tau! Untuk seat pitch dalam Airbus 380-800 ni untuk class seat economy keluasannya ialah 32 inches, Business 72 inches dan first class 87 inches. Memang selesa la sangat-sangat 😆 Dah alang-alang MAS buat promotion ni better korang gunakan peluang yang ada ni sebaik mungkin. tau tau !!
So apa yang korang tunggu lagi sekarang ni?? Tak nak ke harga tiket ke Seoul dari Kuala Lumpur yang berharga dari RM900++?

Murah okeyy... jangan harap la lepas ni korang akan dapat harga tiket yang murah macam ni lagi kalau korang tak booking sekarang! Bukan selalu tau Malaysia Airlines nak buat promotion yang hebat macam ni 😁 Kalau korang nak tahu harga tiket untuk destinasi-destinasi yang lain korang boleh la lihat dan survey sekarang yer! Jangan buang masa dah sekarang ni. Korang booking jer tiket mengikut step yang terpapar di halaman utama website Traveloka Malaysia Airlines tu, then pilih mengikut harga ideal korang, after that proceed untuk buat pembayaran. Sangat mudah cara nak buat pembayaran dia sebab MAS juga menerima kaedah pembayaran secara kad kredit dan online banking, so lagi mudah la proses penempahan tiket korang !✈ So, jom ramai-ramai kita ambil kesempatan ni untuk book tiket 🌈
Jom jom jom >.<

4 comments:

  1. Murahnya harga tiket serendah RM60

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye, sebab kita kena selalu visit laman web dia ^^

      Delete
  2. Now MAS dah bertukar kpada MAB kan? Malaysia Airlines Berhad. Teringin jugak, xpernah naik flight lagi sebab takut.

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.