Feb 2018 Mini Haul

Saturday, February 10, 2018

Selamat petang dan salam sejahtera buat semua 💖

Jumaat yakni kelmarin, me and friends just came out with an idea to visit Guardian since Guardian dah tengah gila buat sales 50% to every cosmetic products. Actually, not all. Since there's a new release products are exempted from that sales. 

Actually, there's only one thing that I would like to grab since dah lama usha benda itu kat kedai sebelum ni and just lazy to buy *padahal tengah kering time tu* 😂

Hahahha kena tampal sebab silap taip tahun 2016, and ntah macam boleh lupa nak save as new image yg salah tu 


Catrice All Matt Plus Shine Control Poweder 010 Transparent
Price : RM 18.90 // RM 9.45 I bought
Where can be obtain : only Guardian

Selama ni pakai loose powder, remeh untuk bawak bedak tu merata tempat selalu suka tumpah. Jadi, belilah ni satu sebab lebih convenient dan alang alang dah dijual dengan half price 💁 grab lah 😽 yang code 001 universal tak nampak la pulak dekat shelve, yang itu dia memang tak ada colour langsung, macam bedak baby


Chriszen Love Matte Liquid Lipsticks Collagen+
RM : 19.90 // RM 9.95 I bought
Where to purchase : Guardian


Susah nak try all 12 colours sebab rak Chriszen ni bertentangan dengan Maybelline apa semua, jadi untuk berdiri kat situ, aku ni macam mengacau zombi gegirls gila makeup nak ke rak belakang 💣 dan nampak macam dua colour ni ja paling lawa 😝 I think I want to give one of this to my big sis but she just far away from home 😓 ohh lupa nak bagitau lipstick ni bau dia the sames as NYX Soft Matte Lip Cream and texture dia cair sikit daripada NYX

02 - warna dia pinkish nude
08 - this one more to chocolateyyy


SEP Tangerine Brightening Mask & SEP Canola Honey Nourishing Mask 
Price : RM 24.90 (per box) // RM 9.90 I bought for each
Where can be found : Only in Watsons

I was excited to see this sebab aku suka sangat dengan mask mask mask mask ni. Lagi excited lepas nampak harganya sebab dulu pernah try beli SNP Cactus Fruit Moisturising Mask dengan harga RM 16 kot don't really remember now. But there's one thing I hate Watsons they cheat on us ! Now, try to calculate RM 1.90 x 5 it equals to RM 9.50 right ? So nampak gayanya aku bayar lagi RM 0.40 tu untuk kotak ye 😑

Conclusion : buy those separately 💪


Tutti Frutti Hand Cream Gift Box 
Price : RM 29.90 // RM 10.00 I bought
Where you can get this : Guardian


Like two weeks ago I went to Guardian Bertam teman kawan nak beli skincare dia, and macam biasalah hampir kesemua rak aku tawaf pastu nampak hand cream comel ni 😆 tapi cannot believe betul price dia time tu jadi selamat di tengok je lah. Kelmarin lepas pergi Guardian Sunway Carnival, hantar kawan balik kat Bertama Perdana pastu sengaja singgah Guardian kat sini pulak sebab lengang je 😊 my friend tadi tak jadi beli something kat Sunway sebab dia tak suka orang ramai

Jadi, sekian barangan yang saya beli yeayyy dah selesai membazir, tunggu hujung tahun ni pulak 🙆 and jangan lupa pergi Guardian for cosmetics 50% off sampai esok sahaja 11 feb 

12 comments:

  1. Haritu g skincare punya sale... sale punya pasal, daripada kebiasaan masuk 20minit..terus jadi berjam jam...hahha

    ReplyDelete
  2. nothing yet for my feb cuz i did not went for a shopping yet haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. its okay since these drugstores often held sales :)

      Delete
  3. Guardian dengan Watson buat sale gila kan sekarang. aduh duh.. haha x sempat pergi lagi ni. esok nak pergi la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes you should go and grab something :D

      Delete
  4. Lipsticks tu macam cantik. Wanna try them.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kena try ^^ sebab banyak lgi warna cantik cuma anis je yang tak brapa nak minat =='

      Delete
  5. Geram tengok hand creams tu ya Allah cute sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. anis pun geram sbb tu beli jugak >..<

      Delete
  6. masa adlin pergi hari tu, catrice yang macam anis ni dah habis. geram betul kita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg anis beli tu pun second last T_T org ramai sambar smpai 2/3 bnda tu , tu yg sold out cepat, tpi kalau maybelline & silkygirl diorang ada bnyk stock

      Delete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.