Summary of Life #June 2018

Thursday, July 19, 2018


Yeayy finally got something to share 👐 Disebabkan memang got no idea nak post apa, so haritu ada minta pendapat internet friends what to talk 👧 datanglah penyelamatnya iaitu Budak Vanilla a.k.a BV cadang buat life update for past month. Jangan lupa pergi lah blogwalking kat blog BV ! ✌ Post beliau amatlah menarik tambah-tambah pulak gambar yang BV ambil semua lawa 😀 

Now let's get started ! 

💖1 Syawal, the other two pretty girls here is my best friend from secondary school 😘

Berpuasa 29 hari tahun ni terasa singkat sangat disebabkan cuti midsem UiTM jadi seminggu pertama berpuasa di Lendu, then second week at home and third week back in Lendu then supposedly 2 days before raya baru boleh balik but my lecturer lagi express dah siapkan all the things so full week last puasa dekat rumah aja lah 😉 That's the positive point but the negative one is I had to be membazir like syaitan apabila terpaksa burn-kan flight ticket RM 15X. Forgive me, appa 😣 Semua tak dirancang sebab lecturer pun baru bagitahu dia taknak buat kelas.

I got classes only from Monday to Thurs, may Allah bless lecturer yang aturkan kelas BM111 4F ni sebab bagi kami free hari Jumaat 😏 Supposedly balik 13th June, but I'm done with class earlier which is on 7th of June, jadi takkan nak mereput 😵 Abah bagi green light suruh cari ETS ! Dan Allah juga nak bagi rezeki, tiket yang Anis beli nak balik adalah the last one for that day. Tarikh esoknya sampai sebelas haribulan semua dah full 😑

Annyeong kesempatan nak naik ✈ 🙋


Then starting from 8th Syawal, dah final exam pulak. I go back to Melaka on 4th Syawal, meruntun jiwa rasa nak balik waktu tu dengan kurang sihat sebab batuk teruk dan tak lupa juga selsema 😷 Anis ni jarang kena selsema jadi rasa macam tak selesa sangat dengan ETS air-cond dia 💣 suhu berapa agaknya dia letak 😓 sejuk ya amat ! Sejuk was one of the problems and another one is I always hungry😆, nak makan tapi risau orang sebelah terliur #perasan. Selalunya I don't buy any food there since selalu bawa bekal just ketagih hot milo je 😽 pastu acah je macam dok Korea ahahahaha

So that's all I guess, nothing more exciting things happened, since hari-hari dekat kolej habiskan masa prepare nak hantar assignment and lepas raya pulak buku saja yang menemani tapi hari-hari Anis tak tinggal main 🎮 #SuperstarBTSisaddicting 🎈


Any stories want to share?

11 comments:

  1. Hahaha game tu penting nak releasekan tension hadap buku hari hari ;p

    ReplyDelete
  2. Memang best kalau free hari jumaat. Extra weekends. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang kadang smpai bosan dalam bilik ._.

      Delete
  3. kalau free hari jumaat memang best, kadang boleh balik kg awal..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu dah semestinya ! tapi sebab kg saya jauh, saya memang tak pernah balik waktu weekend. kena tunggu cuti yang seminggu baru worth nak balik :')

      Delete
  4. saya pulak addicted dgn superstar sm hahaha lagi2 bila nak kumpul card tu adoiii
    best kan kalau lect habiskan kelas awal? hahaha tapi paling tak best kalau diorang bagitau time last minute tsk tsk

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess true ! suka sangat main game tu sbb nak collect card. But I think superstar BTS lebih better than SM & JYP sebab graphic dia :)

      kalau pasal bagitau kelas cancel last minute tu dah kena banyak kali dah ._.

      Delete
  5. Seronoklah kalau free hari Jumaat :D

    ReplyDelete
  6. aww thanks for the mention <3
    ahhhh how i miss my study life, busy but always exciting :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. most welcome ! i bet you want to spend more time studying rite ?

      Delete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.