Beryls Matcha Green Tea White Chocolate With Crunchy Biscuit Balls

Sunday, August 05, 2018
Gambar sekadar hiasan, sangat non related! πŸ˜€
I love green tea so much! How about you? πŸ’š Aku punya tahap suka tu setakat ada rasa ingin mencuba everything yang tertulis green tea πŸ‘€ tapi aku sendiri tak mengamalkan pun minum green tea ke apa πŸ’ ye lah tak sedap pun real green tea without sugar, but itulah yang terbaik buat tubuh badan manusia ni. We should lessen our level of sugar intake daily πŸ˜… sugar contains bleach that is why they are not so good 

This is Beryls Matcha Green Tea White Chocolate With Crunchy Biscuit Balls

Just wonder who is their marketing manager? Nak letak nama produk bukan main panjang lagi gituuu, lagi panjang daripada nama aku πŸ˜‚ Memandangkan packaging pun dah warna hijau, memang cepat tangan ni haa nak grab 😀 Actually not so senang, sebab dah tiga kali tahu aku pergi supermarket tapi kali keempat tu baru beli. Aku memang bab nak guna duit sendiri, memang suka fikir more than twice 😷

Ni pulak bahagian sisi kotak coklat ni 😚




Another reason why I like the packaging is as you can look in the picture, mudah untuk tutup balik after buka πŸ˜ƒ tak ada lah kotak ni akan ternganga sampai lah hari isi di dalam habis dan nak kena buang. Tapi dia okay je if tak ada features macam tu, sebab tengok gambar bawah ni 😏


Each pieces of that chocolate dibalut lagi. After I count, cuma ada 12 pieces je for each box. Menghampakan buat diri ini πŸ˜¦ apalah 12 ketul ja ! πŸ˜° tapi memadai lah dengan harganya πŸ˜€



Excuse me because of that last picture πŸ˜† Aku lah bertuah sungguh, terlupa nak letak dalam peti sejuk so beginilah jadinya, sampai tak ada rupa macam yang ditayang dekat packaging kotak tu ha πŸ™‡ but don't worry rasa dia still maintain okay. If taknak coklat korang tak nampak rupa macam atas ni, mohonlah simpan dalam peti sejuk, baru dia jadi bentuk petak elok-elok. Kalau tak, time nak bukak plastik tu, semua dah jatuh lantai dulu πŸ˜…

Click for a larger image.


Memandangkan lidah ni memang tak pandai sangat bab-bab merasa makanan, jadi ini adalah sincere confession dari diri ini. Rasa green tea dia just lebih kurang macam KitKat Green Tea tu ha, nothing yang different sangat. Biscuit balls dia pun so-so aje, memang benda tu tak rangup hmm tak jugak sebenarnya, dia ada rasa macam kita gigit something but not that rangup πŸ˜† but still better from KitKat overall, tak tahu lah if it is just me yang rasa KitKat sekarang makin tak sedap, even yang original tu 😡 Waktu makan Beryls ni dia kan ada rasa macam sayang nak gigit besar-besar sebab nak rasa nikmat bau green tea tu haaa

If taknak coklat korang tak nampak rupa macam atas ni, mohonlah simpan dalam peti sejuk, baru dia jadi bentuk petak elok-elok. Kalau tak, time nak bukak plastik tu, semua dah jatuh lantai dulu πŸ˜…

See already nak sampai conclusion, sememangnya aku tak pandai nak berkata-kata lebih pasal makanan, mostly all food aku pernah telan aku cakap sedap asalkan dia tak basi ja or benda tu tempoyak πŸ˜‘

Oh ya ! Ingredient first dia adalah gula, jadi aku ni tak patut pun beli and makan benda ni selalu, habis gigi aku πŸ˜”

Price : RM 5.15 per box
Rating : πŸ’™πŸ’šπŸ’›πŸ’œ/5

Do you love green tea too? 

11 comments:

  1. As one of the green tea lover, rasa tempted nak try chocolate green tea ni 😍

    ReplyDelete
  2. Woww.. Ekin pun suka coklat juga.. Tapi tak pernah try yang green tea.. Will try nanti :D

    ReplyDelete
  3. Terliur tengok gambar hiasan even takde kaitan lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe nampak macam sedap je spaghetti ;)

      Delete
  4. Beryls ni macam macam jenis coklat dia keluarkan eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah tu lah daripada coklat masakan sampai lah coklat biasa yang siapa ada pelbagai series :) anis pun tak sempat nak merasa semua yang ada

      Delete
  5. i love green tea too! di samping sedap, ia juga menguruskan hehe

    ReplyDelete
  6. I suka gila yang green tea kitkat tuuuu, and I think I would like this one too!

    ReplyDelete
  7. not green tea lover. tapi biskut tu nampak cam sedap je.. heee

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.