Summary Of Life #July2018

Wednesday, August 01, 2018

Hi! Meet me again updating about my life. 

In early of July from 1 sampai lah 11 Julai (Rabu), Anis struggle dengan final paper yang masih berbaki 4 subjek, which are operation management, fundamentals of finance *my fav subject after account and eco*, fundamentals of transport and organizational behaviour. Right after keluar dari dewan exam, my parents pick me and all my stuff and we went straight home. Actually barang semua dah angkut masuk kereta before masuk exam hall, then balik tu terus pecut balik ja. That day Anis last puasa enam, singgah berbuka kat R&R Seremban and dapat lah rasa hidangan baru Burger King! Sedap 👌 Berbaloi lah dengan harga sebab tak sempat habis nasi dah rasa kenyang dulu 👏

Ayam paha BBQ ni seriously sedap tengah panas dan lapar pulak tu 😆
Oh waktu tu Anis order iced cappuchino, because of that Anis langsung tak lelap dalam kereta dari Melaka sampai Penang. Pencapaian terbaik ni 💪💣

14 Julai (Sabtu), Anis and family pergi makan durian kebun tok saudara di kaki Gunung Jerai. I don't really like durian tapi waktu budak-budak dulu makan jugak banyak, sekarang dah tak lalu weh 😓 

Hari demi hari berlalu terisi dengan main game (Cookie Cats, Superstar BTS, Superstar JYP & Homescapes) aje takpun layan drama on-going, Are You Human Too, Wok Of Love, Undateables and What's Wrong With Secretary Kim. Dah end dah semua drama ni except the first one I mentioned. 

24 Julai (Selasa), girls day out! Setelah ada yang few months to 2 years kami tak bersua lepas habis ke program graduate sekolah in April 2016, dapat jugak jumpa time ni ✌ Amanjaya Mall. Situlah kami habiskan masa main bowling, karaoke and buy sushi 🍣. Kitorang memang tak makan sana sebab dah singgah rumah one of us and makan makaroni goreng and ayam goreng 🍗 ala korean 💖 Sumpah semua sedap apa yang dia masak ❤ Well anak sulong be like 💦

gambar curi kat instagram
28 Julai (Sabtu), hari ni kena teman mak pick up adik dekat asrama sebab my dad ada kursus dekat Sungai Petani. Nasiblah waktu tu Anis refuse to drive and let my mom lah sebab nak ke pulau sana *it is because saya tinggal di tanah besar not on island sana* mencabar sikit perangai pemandu kereta dan motonya. Nak dijadikan cerita time tu kereta nak buat hal, entah macam mana stereng kereta jadi keras and tak dapat nak pusing if nak belok. Tapi nasib jugak lah dia buat hal betul-betul nak masuk simpang sekolah adik, kalau tak naya lah kami 😕 Time tu my mom memang dah takut la nak drive balik and call abah. Terpaksalah abah tuang *ponteng* sesi II kursus tu semata-mata nak tengok kami tiga beranak yang tak boleh nak ke mana. 

Yang rasa terhiburnya, disebabkan kereta tu dah tak jalan, tapi adik aku ni lapar so kami hop on bus free tu pergi ke KFC yang memang dekat giloss ngan SMKA Al-Mashoor (L) ni. Makan sampai kenyang and tunggu abah kat situ aje 💅 Actually KFC jalan kaki daripada sekolah pun sampai tapi hari dah panas why not naik bus yang free tu 

31 Julai (Selasa), last day bulan ketujuh ni. Kawan-kawan Anis yang ambil STPM dapat result UPU diorang. Alhamdulillah semua cemerlang gemilang dan terbilang 👏 lepas ni semua dah jadi orang KL, aku juga yang masih jadi orang Melaka 💁Dalam ada yang gembira, ada jugak yang tengah bersedih. Kim Taehyung aka V from BTS, lost his grandfather 👴


That's all, my not so bright and productive day in July 🌹

How you spent your time in July? 

15 comments:

  1. rajin buat summary, senang nak ingat balik semua ni kalau tengok balik. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yepp betul tu ! and ni jugak reason supaya tak malas nak update :')

      Delete
  2. kdrama yg awak mention tu semua macam best tapi tak rajin nak layan kdrama romantic comedy, ntahlah mood sekarang kalau tengok drama korea nak something yg mencabar..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yepp semua ni romantik comedy, anis tgh tunggu jugak if ada drama yg thrill sikit :(

      Delete
  3. kdrama mana paling worth? tak tahu nak tengok yang mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. for me, i suggest wok of love. this drama background dia lain sikit daripada drama lain, jarang tgk org kerja chef ni bercinta dan penuh ngan konflik :')

      Delete
  4. Best baca your life update hehe. Kfc tu nampak snagat menyelerakan haha, Indah pun last final paper 5 july then balik rumah takda buat apa sangat pun xD

    ReplyDelete
  5. hi. july is my birthmonth. by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 602

    ReplyDelete
  6. Makaroni goreng mcm sedap. <3 wow.

    ReplyDelete
  7. welcome to august! syaza doa anis hv a great august aheaddd!!! :D

    ReplyDelete
  8. kita tengok wok of love and what's wrong with secretary Kim. dedua pun best :D burger king menu baru tu memang sedap kan..

    Fatina Mudz

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sedap sgt ! rasa nak pergi makan lagi ~~

      Delete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.