Summary of Life #December2018

Tuesday, January 22, 2019

Hi hello! 👋

2018 has left us. Now, it's already January guys 💓 and finally, I'm back for good 😆 Just wanna share about what happened to me in last month.

Well, as you know I'm a Diploma in Business Studies' student and this semester going to be the last one since we have total like 5 semesters only, but certain courses got 6 semesters before graduation. Makanya, this semester semua orang bersungguh-sungguh buat yang terbaik supaya dapat graduate on time. Nak kata assignment banyak sangat, tak jugak pun but still ada yang kena buat video for certain subject which is I hate the most sebab malas nak edit nya, kalau nak minta berlakon tu apa ada hal 😝

This sem cuti dia pun menyakitkan hati sebab lepas 9 week class, baru nak jumpa mid-sem. Orang lain yang tingal Melaka, Negeri Sembilan, Selangor senang la nak balik, but for me yang stay Penang memang menuggu cuti seminggu je lah baru dapat pulang ke rumah 😥 Nasib baik study week sem ni panjang daripada selalu sebab bertembung dengan Christmas dapatlah habiskan masa like almost 15 hari dekat rumah 😸 dan masa tu hmm study jugak pun kat rumah 😛 dah balik kolej baru nak rasa menyesal sangat

But not so menyesal tak study awal-awal, because of this semester paper first sekali which is Malaysian Economy, soalan dia tanya memang mostly tak ada dalam buku, and pattern soalan pun tak sama macam past sem questions, so everyone sangat sangat redha dengan apa yang dijawab on that day. Luckily, lagi 4 subjek tak merunsingkan sangat soalannya and harapnya my classmate pun dapatlah jawab dengan baik at that time 😁 

Rasanya itu je lah benda yang jadi pun in December, sebab week 1 & 2 of December I still attend class and minggu tu minggu kena assignment and ada test semua 💤 Then, almost 2 weeks of study week, start 26 haribulan UiTM exam but my first paper on 30 haribulan.



Hm that's all , sangat hambar bulan ni sebenarnya but thank you because you read this post!

And


8 comments:

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.