Starts the Degree's journey

Saturday, March 02, 2019

Hey guys! Long time no see, even on last semester break I didn't post hehehe walhal gambar yang nak disertakan dalam blog post pun dah ambil tau 🙉 cumanya at that time I have new hobby? Anis pun terjebak dengan bullet journal 😅 dan menghabiskan masa dekat meja fikir nak buat apa dengan buku tu, last last habis my 5 weeks of break.

Now, I'm back to further my studies in another level, Anis dapat course yang Anis mohon before as student penerapan from UiTM to UiTM juga. Before this, Anis Diploma in Business Studies (BM 111) dekat kampus Alor Gajah but now I'm back to the northern which in kampus Arau for my Degree in Finance (BA242).

Alhamdulillah akhirnya dapat kampus yang not so far from my house, sekarang ni boleh balik naik komuter je then dalam 1 jam 9 minit dah sampai stesen keretepi yang paling dekat dengan rumah 😆 kalau dulu tak dapat nak pulang hujung minggu, mesti kena tunggu cuti yang seminggu tu ha 😪

So now baru first week, we do nothing in class, sepanjang minggu ada dua orang je lecturer yang dah masuk kelas 😅 yang lain tak tahu lah menghilang ke mana 😮 Kitorang hari-hari pergi kelas, tunggu 30 minit pastu balik bilik, itu je lah yang mampu buat sepanjang minggu ni 😷

Kalau berkenaan dengan subjek, Anis kena ambil 6 subjek this semester, which is ada subjek yang from Part 1,2 & 3 yang dalam course plan. Nasib baik saya ni student penerapan, jadi memang banyak subjek yang tak perlu nak study lagi bila dah masuk degree ni yeayyy 😻 but I was shocked jugak rupanya Mandarin ada lagi, but the third one la and I heard that my lecturer is from Beijing 💣 suddenly I miss my Shazwan laoshi , who taught me Mandarin for the first and second part of it 🙎 

Please pray for me so that I can do well, sekarang ni rasa berdebar lagi sebab tak jumpa all the lecturers yet, also feel like so small and not that smart if nak compare dengan classmates yang dulu pun macam power jugak diorang in diploma masing-masing. Sekarang ni Anis takut tengok budak diploma investment, diorang ni power selalunya 😭 Lagi satu bab kawan, agak susah nak jadi kawan diorang sebab masing-masing dah ada kenalan from diploma, so dah ada geng la 😅 Aih susah saya nak tegur orang baru saya ni peratus introvert almost 70% berbanding extrovert yang 30% tu 💦

#degree in finance #studentpenerapanbelike #mogatabah #hidupuitmarau

20 comments:

  1. All the best for degree Anis!

    ReplyDelete
  2. Tahniah Anis dah sambung degree hehe and all the best menempuhi alam degree! 😊 doakan Aida dapat sambung degree cepat2 jugakkk

    ReplyDelete
  3. Good luck awak. Ehh dekat je dgn uni kita tu hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you so much :) wahh unimap kan? boleh lah tu if nak meet one day insyaAllah

      Delete
  4. All the best for your degree!

    ReplyDelete
  5. Congrats! Wish you all the best for your study 😊

    Syaza | www.syazaraihanah.com

    ReplyDelete
  6. good luck for your degree journey

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum.. sy nak tanya ade kenal mana2 senior finance yg nak jual textbooks or notes dorang tak? Especially sem 1 punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam, so sorry zuzu, anis pun baru 1 month kat sini and tak kenal senior pun lagi =='

      Delete
  8. lol selalu bukan students ke yang skip lecture? haha, all the best for your studies!

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.