Summary of Life #May2019

Sunday, June 02, 2019
blog anis nabilah


May.

Already end.

Now dah masuk bulan yang last for first half of 2019, cepat betul kan masa berlalu zaman sekarang ni 😢 

For Anis, Mei bulan yang sibuk pada mulanya pastu minggu ketiga dah mula boleh santai sebab dah nak habis semester, dah siap hantar banyak assignment and test pun dah almost semua done, just kuliah sambung lagi one week (week 14) after cuti raya ni. Tapi tu lah ada geram jugak, jadual week 12 & 13 amboi padat nya, kalau boleh every day nak kena submit + buat quiz test semua 😑

Next, bulan ni Anis banyak betul membazir rasanya, mentang mentang lah duit nak save dari bab makan since bulan ni kan bulan puasa, sehari belanja maybe dalam RM6 je paling banyak untuk berbuka, tapi kadang tu rasa nak makan lebih-lebih, okay terlajak lah sampai RM10 cam tu 😁 you know what 👀 I bought a lot of new skincare product plus dua? lip tint lagi 👿 Lip tint tu yang nafsu, kononnya nak raya mesti lah ada lip tint raya jugak kan 😆 Bab skincare tu, memang tak boleh elak sebab I need to change all the product yang guna before this to a new one yang Fungal Acne (Malassezia) Safe. Ni semua disebabkan Anis rasa ada problem tu, due to some symptoms yang selalu beauty influencer state dalam video diorang 👌 and rasanya yes memang betul sebab lepas guna new product dalam almost dua minggu, memang rasa ada perubahan. Muka Anis dah tak rasa gatal-gatal merenyam yang macam gatal kepala waktu ada kutu tu 😂 Serius weh rasa sentiasa nak garu muka terutamanya kat pipi 😒. Actually, bukan setakat gatal, tapi  kat muka naik banyak sangta benda yang ala-ala jerawat tapi dia bintik-bintik kecik banyak. 

I said to my friend, sekarang aku dah tak flawless, muka dah jadi tanah jajahan apa ntah, hilang confident aku 20% lagi 😣 before this pun conficent level tu tak sampai 100%

Then apa lagi eh jadi dalam bulan Mei ni? Oh ya kitorang satu kelas ramai-ramai iftar bersama-sama yeay 💓 My classmates semua sempoi je, tak rancang pun nak keluar tapi hari Selasa pagi (21 Mei) tengah nak shoot video presentation, tetiba je muncul idea nak makan sekali since minggu tu last sebelum semua orang baliik so why not 😜

my classmate in arau
Yes girls everywhere
Dalam gambar ni pun sebenarnya tak cukup gegirl lagi 5 orang sebab ada yang dah cungkit balik kampung awal 😏. Kelas kitorang ada je budak lelaki sekali tapi time ni diorang tak sampai lagi. Lagipun tak payah la letak gambar diorang, masing-masing dah ada yang punya okay 😹

Okay lah tak tahu nak bebel cerita apa lagi, so

Apa korang buat eh bulan lepas 😧

9 comments:

  1. sekejap je masa berlalu. tahu tahu dah raya.
    selamat hari rayaaa

    ReplyDelete
  2. Mine is almost the same honestly hehe mainly because we started our exam early in between Ramadhan XD Salam Aidilfitri!

    ReplyDelete
  3. awal bulan may tu busy dia ya ampunnn tambah lagi dgn stress ughhh nasib baik dah slesai segala assignment & test. so skrg ni tgh cuti 3 bulan sblum sem baru masuk lagi HAHAHA

    btw selamat hari raya anis! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh lamanya dapat cuti sem :)

      and selamat hari raya jugak tashira ^^

      Delete
  4. Cepat sangat masa berlalu sampai tak sedar bulan May yang lepas buat apa je hahah. Rasa macam pergi kerja - balik kerja - iftar . Tu jelah hahah. Btw, cungkit tu apa Anis? Heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kan betul lah rasa sebulan berlalu cepat sangat ! hehe cungkit tu makna dia ponteng. org belah utara banyak pakai terms tu

      Delete
  5. seronok kan iftar ramai-ramai dengan kawan macam tu. tahun ni tak berkesempatan sebab dah habis study. hahah. btw, first time dengar perkataan cungkit tu hahaha :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. yepp best sangat iftar ramai-ramai, dapat berborak sama-sama ^^

      ohh anis rasa mesti ramai jugak orang tak pakai perkataan cungkit tu, selalu orang cakap tuang/ponteng terus =='

      Delete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.