Fantagio's Artists are The Hero !

Wednesday, July 10, 2019


Fantagio Entertainment. Some might not very familiar dengan company ni but dekat Korea majority tahu this company banyak produce artist yang berbakat, mostly boleh menyanyi and diorang dihantar untuk belajar berlakon juga. Paling penting orang Korea cakap Fantagio macam tempat diorang kumpul semua orang yang segak segak handsome lawa 😝

Harini just nak luahkan my excited feeling disebabkan ada banyak new drama will be on air starting next week. Dalam banyak-banyak drama tu ada dua drama yang male lead dia bawah Fantagio. Anis memang minat ramai artist daripada company dia ni actually 😙 

Kenal Cha Eun Woo tak korang ni, yang member boy band ASTRO tu 😟 Dia salah sorang yang akan jadi lead actor historical drama 💗

anis' fav drama
Rookie Historian Goo Hae Ryung

Synopsis: Set in the early 19th century. Goo Hae-Ryung (Shin Se-Kyung) works as a historian. Female historians like Goo Hae-Ryung are generally looked down upon because of their gender. Yet, Goo Hae-Ryung fulfils her duty as a historian. She gets involved with Prince Lee Rim.

Don't know yet how actually a historian doing their job, tapi so far nak tergelak jugak bila tengok preview drama ni, sebab yang berlakon tu bukan Cha Eun Woo tapi Lee Dong Min ! 😂 Maybe korang tak faham why I said so sebab kitorang Aroha (Astro's fans' name) memang kalau tengok Eunwoo buat perangai pelik je memang tak panggil dia Eunwoo dah, kitorang panggil Dong Min sebab Dong Min is his real birth name. Cha Eun Woo is a stage name only, given by the CEO. Well, dah semua orang tahu kan Eun Woo mestilah kena jaga air muka dia tapi Dong Min selalu tibai je buat perangai tak ingat diri dia artis 😅

Oh lupa nak mention heroin 'Rookie Historian Goo Hae Ryung' tu Shin Se Kyung yang ada jugak berlakon dalam Bride of Habaek, Girl Who Sees Smells. This is the second time Eun Woo kena pair dengan heroin yang gap umur 7 tahun.



Jangan lupa save the date 17 Julai (Rabu) ni drama ni start on air dekat channel MBC. Okay next drama pulak ! 

MOMENT AT EIGHTEEN
Moment At Eighteen

Excited nak tengok drama ni sebab drama ni kisah dia pasal budak-budak sekolah and of course sebab hero dia Ong! Before Ong Seong Wu masuk program Produce 101, memang dia trainee dekat Fantagio and under berlakon punya group. Tapi tak sangka dalam program tu dia lulus and tercalon antara orang top sebab Ong boleh nyanyi jugak and hebat betul menari tau 😊 Tak sangka bab dia terus dapat jadi male lead sedangkan this is his first drama ever and harap drama ni tak mengecewakan saya 😷

Synopsis:18-year-old Choi Joon Woo (Ong Seong Wu) has gotten used to being lonely. He is not good at expressing his emotions, but he has a cute side. He transfers to a new school where he meets Yoo Soo-Bin (Kim Hyang Gi). She is a top student, but her life is controlled by her mother. Yoo Soo Bin dreams of becoming independent. After meeting Choi Joon-Woo, she experiences small changes in her life. Meanwhile, Ma Whi-Young (Shin Seung Ho) is a student who seems perfect and gentle, but he suffers from a complex. He acts like a strong person, but he is really a timid 18-year-old boy. After Choi Joon Woo transfers to his school, his life begins to change.

Kalau perasan, that girl heroin dah banyak dah berlakon before this despite of being 19 years old on this year. That girl dah mula berlakon since dia umur 6 tahun guys. Second male lead tu pulak mesti korang perasan dia ada dalam webdrama 'ATEEN'. Dia ni berlakon baru, webdrama tu first time dia berlakon and not sure dia datang daripada mana 😨 I mean which agency he belongs to, kalau tak silap dia mula masuk industry as model




Highlight jugak tarikh 22 Julai (Isnin) nanti, drama ni akan mula bersiaran dekat channel JTBC.

If nak tengok short clip or behind the scene, boleh lah follow youtube channel MBC & JTBC tapi subtitle saya tak janji diorang akan ada cepat

😬

8 comments:

  1. wahhh tak sabar nak tengok drama moment of 18 tuhh,, ekin kenal company fantagio ni pun melalui produce 101 , hehee.. memang betul lah semua segak2 belaka dorang nihhh

    ReplyDelete
  2. Kalau duk area tempat orang lawa-lawa mesto rasa insecure je nanti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu! memang ada yang cakap kadang terasa insecure even though dengan yang male artist

      Delete
  3. moment of 18 tu web drama ke? tapi kalau tak silap jtbc tak buat web drama kan? haha
    sy suka cha eun woo bcs of his previous drama but honestly i dont really like the heroin tho HAHAHA maybe sbb dia kdg2 kalau acting nmpak awkward sikit but nvm gonna watch it next week!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nope moment at 18 tu bukan web drama, just like other drama yang sejam tu. yess anis pun kurang minat shin se kyung tu sbb dia macam boring sikit =='

      Delete
  4. To be frankly honest, I'm not into k-dramas and movies atm. But what brought me here is that Aglio Olio picture xD

    ReplyDelete
  5. I'm excited to watch the second drama sebab nak tengok Kim Hyang Gi <3

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.